Megéri Budapestre költőzni?
Költőzni nem tudom, nem ismerek költőket.
Albérlet/lakás árakról tudok nyilatkozni:
külső kerület: putri 1-2 szoba, leharcolt: 8-10 millió lakásár, 60-80ezer albérlet
normális környék: normális lakás 15-20milliótól határ a csillagos ég, albiár 120ezer-től egészen milliós összegig.
Köszönöm! :)
Munka lehetőség téren én itt ahol lakok gyárban dolgozok 4 műszakban havi 120 felett megkeresem. Ott mennyire lehet számítani gyári munkában?
Mondjuk mostani albérletem 25 ezer ft..
nem tudom, sosem dolgoztam gyárban...
25000-ért itt egy fél szobát sem kapsz
Első annyival egészíteném ki, hogy peremkerület, élhető lakás 300+e / nm ha veszed, 2-3e / nm ha bérled.
Belváros 400e+ és 4e+ ugyan ez.
A gyári munka jobban fizet, de sosem fogod tudni kikompenzálni, hogy most 25es albiban laksz. 3 műszakban 150e azért összejön.
Nektek egyáltalán nem éri meg, gyári munkáért ostobaság lenne Pestre költözni.
Vegyünk egy átlagot:
Lakás albérlete nettó ~150ezer Ft
Két gyári munka fizetése nettó max ~250ezer Ft (3 műszak, cafetériával)
Ha 100ezerből akartok megélni oké, de félre tenni semennyit sem tudtok. Ott van a kislány, bérlet, kaja, háztartás, ruhák stb... Autót emellett lehetetlen lenne fenntartani és szórakozásra se nagyon marada pénzetek.
Én biztos nem költöznék, bár azt nem írtad, hogy milyen munkát végeznétek a gyárban, mi a végzettségetek, így annak függvényében változna a véleményem. Most betanított gyári munkásokkal számoltam.
Ha hárman vagytok, akkor számoljunk másfél szobás albérletet,átlagos állapotút, vállalható környéken:120 ezer
rezsi:kb mint máshol, max ugye a legtöbb társasháznak van közös költége ez havi 5-8 ezer között mozog
bérletek:hármótoknak kb 15 ezer
Barátilag számolva ezekre én mondanék havi 220 ezer körüli összeget, plusz ugye egyéb költségek, ovi/sulimenza, gyógyszerek, ruházkodás stb...
ketten gyári munkával, ha szerencsétek van, megkereshettek kb havi 350 körül.
Miért kötne röghöz, ki tudja adni és költözni ahova akar. Még a fix kamatú törlesztőrészlet is jelenleg mindig kevesebb mint az albérleti díj, úgyhogy hiába pattogsz.
Ha a 12 millióért nem putrit kapsz. 9 + önrész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!