Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Költözni Budapestre vagy...

Költözni Budapestre vagy helyben maradni és tanulni? Lent 28/N

Figyelt kérdés
Az életkoromat azért írtam ide mert talán így többen felkapják a fejüket. :D Nem mintha nem lehetne tanulni ennyi idősen...röviden leírom a történetem. Közgazdászként végeztem számvitel szakon, de soha nem dolgoztam a szakmámban. Igazából nem is érdekelt, nem is értettem hozzá, csak magoltam. Suli után helyben maradtam, vidéken, külkereskedelmi asszisztensként egy 30 főt foglalkoztató kis cégnél. Napi szinten használtam az angolt, és igazából kb mindent én. Tavasszal megszűnt a cég. Hosszú lenne belemenni miért, a főnök nem volt egyenes ember, én is csak azért voltam ott, mert nem volt jobb. NA meg ide kötött a párkapcsolat, de a kapcsolatnak nyáron vége lett. Szóval most itt állok minden nélkül ( na jó, nem emrt az egészségem szerencsére tökéletes). Visszaköltöztem anyámhoz meg az öcsémhez. Azelőtt a párommal albérletben laktunk. Nem sok megtakarításom van, de arra elég, hogy munkt keressek Bpn, és kivegyek ott egy szobát. Viszont, nem tudom, van e értelme, figyelmebe véve az albérletárakat. Másik megoldásként az maradna, hogy elmegyek itt gyárba dolgozni, műszakba, egy év alatt rendesen megtanulok németül ( általánosban valamennyit már tanultam). Aztán kimegyek dolgozni Ausztriába. Valszeg valami fizikai munka lenne, de legalább megfizetnék. VAgy BP. Valamit már kéne kezdenem magammal.
2016. szept. 25. 22:07
 1/8 A kérdező kommentje:
*Napi szinten használtam az angolt, és igazából kb mindent én csináltam...a csináltam szó kimaradt.
2016. szept. 25. 22:08
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Egyértelműen menj Pestre. Ott is tudsz munka után németet tanulni, ha az a terv hosszú távra.
2016. szept. 25. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Az albérlet itt most botrányosan drága, ellenben németül bőven tudsz itt is tanulni. Ha nem valami minimálbéres melót találsz és nem zavar 2-3-4 idegen lakótárs, azért vannak még szobák korrekt áron, lehet fejlődni, kapcsolatokat építeni, tanulni stb., utána még bármikor hazamehetsz vagy tovább Ausztriába. De ha már választani kell és találnál Budapesten rendesebb munkát, inkább az szerintem, mint a gyár.
2016. szept. 25. 22:16
 4/8 A kérdező kommentje:

És szerintetek mennyi az a fieztés Bpn, ami jónak számít? Nekem egy hazaút pl majdnem egy tizes oda vissza.

Nagyon nem szeretnék "kolóniában" élni, négyen egy laksában nekem sok lenne. Max két másik ember, de inkább egy.

2016. szept. 25. 22:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Közgazdász végzettséggel Pesten megkaphatsz annyit, amennyiből egy szobabérlés mellett sem kell szűkölködnöd. És még a nyelvtanulásra is több időd marad, mint a gyári műszakos melóban.
2016. szept. 26. 00:16
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Van végzettséged, tudsz angolul. Semmiképpen nem Ausztria. Van tapasztalatod, gyorsan el fogsz tudni helyezkedni. Gyorsan elérheted azt a fizetést amit kint a magyarok robotként keresnek. Budapest.
2016. szept. 26. 06:58
 7/8 anonim ***** válasza:
25%

Kozgaz vegzettseggel, nyelvtudassal, tapasztalattal Pesten?

Szerintem brutto 500 ala nem szabad menned...

A tobbit meg szamold ki.

Eszedbe ne jusson mar gyarba menni bakker.

2016. szept. 26. 07:20
 8/8 anonim ***** válasza:
A bruttó 500 nem realisbde 300-350 aktív angollal, diplomával és tapasztalattal könnyen meglehet. Maradj helyben, adj be jelentkezéseket és ha valahol sikerült a meló akkor költött fel.
2016. szept. 26. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!