Budapestre költözni? Utolsó remény, kinek hogyan sikerült?
Sziasztok!
A helyzet az,hogy már régóta gondolkozok azon,hogy szeretnék felköltözni Budapestre. Sok tényező ami az ellen szól,hogy ne maradjak a városban ahol élek. Szeretnék új életet kezdeni.
A lényeg az,hogy 3 éve próbálok érvényesülni Szegeden,de valahogy semmi se jön össze. Folyamatosan olyan munkáim vannak ahol nagyon kevés a pénz vagy szemetek a főnökök és nem fizetnek ki. De a legrosszabb az,hogy inkább nincs is munkám. Most is abban vagyok,hogy nincs melóm már hónapok óta. Több ismerősöm is már felköltözött Pestre,és úgy érzem itt az idő,hogy én is menjek. Mert már amúgy se érzem jól itt magam. Kell nekem a változás. De a gond az,hogy nem tudom,hogyan kezdhetnék neki. Mert ugye jelenleg nincs pénzem. És gondolom először munkát kellene találni Pesten. Egyik ismerősöm azt tanácsolta,hogy küldözgessem az önéletrajzom és pesti címet írjak bele. Ez mind szép és jó de ha behívnak mondjuk interjúra és felmegyek a semmire akkor az kidobott utazási költség,de tegyük fel ,hogy fel vesznek akkor hol lakok addig,mert ugye kellene albérlet de amíg nincs pénzem nem tudok bérelni szobát. Ismerősöm meg nincs akinél megtudnék szállni pár napot,mert senki nem tudna fogadni sajnos. Szóval az érdekelne,hogy kinek hogy sikerült aki fel akart költözni de nem volt se szállása,se munkája,se pénze. biztos vagyok benne,hogy nem én vagyok az egyetlen ember aki ebben a helyzetben van. Szeretnék tippeket és tanácsokat kérni. Még annyi,hogy van egy szakmám,de sajnos itt Szegeden ebbe nem tudok elhelyezkedni,mert gyakorlat nélkül nem vesznek fel.
Köszönöm
23/F
Éltem külföldön fél évet. Szép volt jó volt de valahogy mégis honvágyam volt. Egyedül voltam,vissza akartam jönni. Igaz itt is egyedül vagyok de ismerem a környéket,itt mindenki beszéli a nyelvet. Lehet,hogy majd egyszer kimegyek még nem tudom,először úgy érzem,hogy nekem itt van most jövőm.
Igaz,hogy cukrász a szakmám,de 3 éve nem dolgoztam benne. Viszont volt vendéglátás,értékesítés,emberekkel is foglalkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!