Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal és idősebb ápolók!...

Fiatal és idősebb ápolók! Mennyi idő alatt égtetek ki teljesen? Van még remény?

Figyelt kérdés

5 éve dolgozom ápolóként. És belefáradtam. Nem is igazán a munkába. Vagyis igen, de nem abban amit tanultam. a napom felét a hülyeség teszi ki. Az orvosok hülyesége, ugráltatása, stb. Még a körülmények sem annyira szörnyűek azért (legalábbis ahol én dolgozom).

Borzasztó hányingerrel megyek be minden nap. Az kollégák fele csak nyalizik a hozzátartozóknak hogy hátha jut egy ezres vagy ötszázas akármennyi és utána otthagyják a sz...ban a beteget. És persze azon csattan aki tisztességesen megcsinálja.

A fizetés katasztrófa. Éjjel nappal dolgozni kell nincsen ünnepnap, hétvége, stb. Tudom ezt választottam, de nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar kiégek. Néha a sírógörcs kerülget ha munkába kell indulnom, vagy napközben.

Belefáradtam és nem tudom merre tovább. Váltani kéne, képezni magam, de ugye ahhoz pénz kell. Ebből a fizetésből albérlet mellett pedig nem lehetMég 30 sem vagyok, de hó közepén luxunak számít, ha meglátok egy felsőt akciósan 1000ft-ért hogy megvegyem, mert nem jut hó végére semmi. Nem többszázezres fizetésre vágyok, a földön járok, de 90.000-105.000-ből hogyan? Gyerek szóba sem jöhet, mert esélyünk sincs saját lakásra. De a saját megélhetésünk is nehéz, nem még gyerekkel.

Csak én látom ennyire kilátástalannak?

2015. márc. 16. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Jelenleg ápolónak tanulok. 50-en vagyunk, mindenféle korosztályból. Egyikük sem bánta meg, hogy ezt a hivatást választotta, még a 62 éves sem. Én is napról napra jobban szeretem. Igaz, eszem ágában sincs az országan dolgozni, amint végzek megyek ki Ausztriába. Ott nem ez van, mint itthon. Nem 90 ezret keresel, hanem minimum 1700 eurót, miközben az árak ugyanezek, sőt sok minden még olcsóbb is. Arról nem is beszélve, hogy sem vízdíj, sem pedig embereken élősködő kormány nincsen. A kórházakban is normálisak a körülmények. És nem csak a számat járatom, mert egyik osztálytársam is onnan jár be tanulni. Majdnem minden ismerősöm, családtagom külföldön van már és eszük ágában sincs hazajönni. Még a szobalánynak sem. Azt javaslom, tedd azt, amit én. Tanulj meg németül és hagyd itt ezt a nyomortanyát.
2015. márc. 18. 18:28
 2/2 anonim ***** válasza:
És még annyit hadd mondjak el, hogy a sógornőm fizetéséből (kb. 1800 euró nettó) megél a bátyám és a két gyerek is. Nemrég vettek nagyképernyős tv-t, okostelefonokat, márkás ruhákat, bútorokat. Itthon még egy szelet csoki is luxus volt.
2015. márc. 18. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!