Fizikai munkáért teljes munkaidőben jó pénznek számít nettó 90?
Kapnám a minimálbért + 5000 kajajegyet. 8 órás fizikai meló. Bejelentve.
Bp.
Nekem meg nem válaszoltál....
18as voltam
"Hol élsz te? Hát azok a román szerb stb munkások szarnak neked ide jönni szarért húgyért melózni Hát ha már költöznek és utaznak gondolod megállnak itt szutyokföldjén mikor + 200 km és kinn vannak osztrákoknál, +200 és már a németeknél?
Há thol élsz te.. román vendégmunkás idejön hogy havi 50-ért melózhasson.... apukám le vagy maradva vagy 20 évvel. Rendszerváltás után ez még igaz volt, de már jó ideje rég nem igaz."
Akkor viszont nincs mese, az ilyen szutyok igénytelen emberek miatt ekkorák a fizetések, mert nincs igényük nagyobb fizetésre. Ha mindenki azt mondaná, hogy nem melózok 90ért, nyaljátok ki a seggem, akkor vagy engedne a cég, vagy tönkremenne. De amíg vannak ilyen hülyék, akik ennyire igénytelenek, hogy "jaj hát a közmunkánál jobb" addig meg is érdemli(te)k.
Bár arról nem írtál van e család, azért megkérdezem. Nem gondolkodtál külföldi munkkán? Tele van a net vele, van amihez nyelv sem kell. Pl Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Hollandiában és Franciaországban láttam efféle hirdetéseket. Igaz fizikai munkák ezek is javarészt, de az itthoni nettó 90 ezernek a 3-4szereséért. Ami nem mindegy.
Pl ez. Kaja jegyet itt is adnak és nem havi 5 ezret, hanem heti 6 ezret.
Persze nem akarlak én rábeszélni, ha neked itthon szimpatikusabb, maradj itthon. A 90 nettó nem rosz. A munka meg nem szégyen. Sőtt. Az a szégyen, ha valakit lenéznek a munkája miatt.
Az itthoni munkáltatók meg nem azért adnak ennyit mert smucigok, hanem mert egyszerűen belerokkannának.
Kivétel persze a multik. Azok azért adnak ennyit, mert ha magasabb bért adnának az átlagnál, egyszerűen tönkre menne a gazdaság. A kissebb vállalkozások csődbe menének, mert senki nem menne dolgozni oda. Nem lenne aki elvállalná. Még külföldi sem.
Kérdező. A döntés a te kezedben de én a helyedben most elvállalnám ezt, összeszednék egy kis tőkét, és körbe néznék külföldön. Nem kell végleg ott ragadni, de alapozásnak mindenképpen megérné.
"e én a helyedben most elvállalnám ezt, összeszednék egy kis tőkét, "
hahhaha.
összeszeszedni. nettó 90-ből.
mit?
"Tanulni kelett volna, most nem netto 90en kellenrle gondolkoznod."
Mondanám hogy igazad van de nicns igazad. Amíg közmunkáztam találkoztam diplomás emberekkel sőt még phd-s végzettségűekkel is akik ugyanott szart pucoltak velem. Mert nem találtak semmi mást.
Akkor erről tán ennyit. Ők tanultam egyetem több egyetem nyelvvizsga phd kutyatöke és hova jutottak? Oda ahova én.
"Amíg közmunkáztam találkoztam diplomás emberekkel sőt még phd-s végzettségűekkel is akik ugyanott szart pucoltak velem"
Ja, persze :) Jobb mesét kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!