Válaszolna nekem olyan ember akinek van lakáshitele?
412 nettó a fizetésem
40 a lakáshitel
jól kijövök a maradékból
A párommal ketten élünk, kettőn fizetése együtt 450 000 -480 000 Ft/hó.
Még a régi, 2002-ben elérhető, 4+1%-os, fix kamatú, forint alapú, 20 évre államilag garantált lakáshitelünk van. havi törlesztés 60 000 Ft. Remekül kijövünk.
Párommal közösen vettünk fel hitelt. Kettőnk fizetése kb. nettó fél millió forint. A havi törlesztőnk 64 ezer forint de havi 20 ezret fizetünk ltp-re is, amit szintén a hitelbe fogunk belerakni. Egy 14 milliós lakásra vettünk fel 10 milliót azt hiszem 20 évre (bár ettől hamarabb vissza akarjuk fizetni). A maradékból szerencsére kijövünk, bár sok pénz megy el a lakás felújítására (nemrég vettük), emiatt sokat spórolunk.
28/F
Mi egy 20e ( 3 millió volt- MKB Bank Sopron - 158 volt az árfolyam ) svájci frankos devizahitelt vettünk fel 2008 - ban , 4 év után LTP beletörlesztéssel.Az elején lett volna alacsonyabb a törlesztő , a 4. évben lett volna az LTP. előtörlesztés , a végén pedig magasabb lett volna a törlesztőrészlet.
Az volt az ígéret , hogy a végén 3,5 milliót kell visszafizetni 8 év alatt.Gondoltam , hogy ez biztos lesz kb. 3,8-4 millió , de inkább 6 millió felett lett volna , ha végigtörlesztjük , de 3,5 év után végtörlesztettünk . Így kb. 4,5 millióból megúsztuk a 3 milliós kölcsönt.
Így fizettünk ( ha egyszerű kamatot számolsz ),3 évre 50 % kamatot .....
Az LTP kamatokat és költségeket a végtörlesztés miatt elbuktuk.
A törlesztő 28 ezerről indult , kb. 40 ezerre ment fel, de az igazi törlesztőemelkedés a 4 éves LTP- s előtörlesztés után lett volna , de ezt nem vártuk meg.
A végtörlesztés ügyintézése nehezen ment , kb. 15 - ször kellett BP.- re utazni az előtörlesztés ügyében, mindig mindent megígértek , de mindig közbejött valami.
Tehát a lényeg: ha rosszul alakul az árfolyam , akkor a
felvett hitel dupláját plusz még egy kicsit kell visszafizetned.A törlesztő kiszámolásához fogj egy számológépet....
Ja , kettőnk fizetése kb. nettó 315 e , ki lehet jönni belőle , de A6 - os Audi , meg vakáció a Maldív szigeteken nem fér bele...
Az volt a megterhelő , hogy nem tudtuk , hogy hol áll meg az árfolyam , mivel a törlesztő ( 3 és fél évet nézve ) 3 hónap kivételével folyamatosan emelkedett , az ember arra gondol ilyenkor , hogy hát ha ezek 8 évig folyamatosan emelnek , akkor a végén majd odaadjuk nekik a házat és majd még mi tartozunk.
És egy 3 milliós kölcsönről volt szó , nem 10 meg 15 millióról !
Volt egy munkatársam , az forinthitelt vett fel ( szintén LTP előtörlesztéssel ) , 5 évig fix kamattal , azzal ugyanezt játszották , 5 évig ugyanannyi volt a törlesztője , a hatodik évben viszont a duplájára ment fel a törlesztő.Egészen addig tök nyugodt volt ( mindig mondta - kérem előre kell gondolkodni , ezért vettünk fel forintban fix kamatozású kölcsönt...) Nagyon elégedett volt magával , na a törlesztőduplázás után már nem volt annyira jó kedve , be akarta perelni a bankot.
Kedves 7- es
Szerintem azért pontoznak le , mert túl soknak tartják a havi fizetéseteket!
Persze , ez nem 100% , őket kellene megkérdezni...
azért ilyen válaszok vannak, mert a tehetősebbeknek van rá idejük válaszolni XD
szerintem az a sok ember aki belebukott és most is nyeldekli a hibáit nem azon van hogy másoknak segítsen, hanem hogy saját magát kihúzza a szarból. akik meg vígan élnek mint marci hevesen azok meg nyílván szeretnek villogni"...
nekem az lenne a kérdésem hol van olyan rendes munkahely, ahol ezt a sokat be is jelentik?...mert ugye az kell a hitelfelvételhez!
mi is ketten hiába keresünk átlag nettó 450-et ha bemegyek a bankba papir nélkül vagy pici összeggel ki is zavarnak!
amúgy most mindkettőnknek van ltp 20 ezres. havonta önerő miatt félretesszük ennek még a 3xosát.tehát bankba 40 otthon" még 120-al nő havonta a félretét. szerintetek mikor és hogy vegyünk föl lakáshitelt?elég 2 év múlva elindítani? pláne ha már sajátba lennénk az albérlet is mehetne bele.
bocs kérdező, ha megsértelek mert én is kérdezek, de lehet te is tudsz válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!