Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Visszamondhatom azt az állást...

Visszamondhatom azt az állást amire felvettek az állásinterjú után?

Figyelt kérdés

Most több álláshirdetésre is beadnám az önéletrajzomat és akik behívnának interjúra oda nyilván elmennék.

Viszont ha időközben kapnék jobb lehetőséget akkor az esetleg már megkapott új munkámat lemondhatom vagy ilyet azért nem szoktak csinálni?

Pályakezdő vagyok ilyet még nem csináltam, sosem jelentkeztem egyszerre több helyre

2017. márc. 4. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Előfordul. Vissza is mondhatod, vagy próbaidő alatt felmondási idő letöltése nélkül is felmondhatsz.
2017. márc. 4. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

simán. sőt nyugodtan hívd fel őket és mondd meg hogy bocs de nem, mert valaki más x összeggel többet ajánlott.

van esély rá hogy x+ még valamit ajánlanak, hogy mégis náluk melózz. üdv

2017. márc. 4. 19:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
igen. udvariasan meg kell köszönni a lehetőséget és megmondani, hogy kaptál egy jobb ajánlatot. ennyi, nem kell túlpörögni a dolgot
2017. márc. 4. 19:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Hú nagyon köszi a válaszokat, nagyon örülök neki :) Mindenkinek ment a zöld kéz
2017. márc. 4. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tőlünk múlt héten ment el egy két hetes kolléga, mert több helyre jelentkezett és az egyiktől csak most kapott (jobb) ajánlatot. Nyilván kellemetlen, de piacgazdaság van, nem jobbágyság. Ha a cégnek az lenne az érdeke, hogy elküldjön téged, ő sem habozna, így te se csinálj ebből erkölcsi válságot. Főleg, ha még nem is kezdtél el dolgozni.
2017. márc. 5. 09:53
 6/8 A kérdező kommentje:
#5: Köszi, hogy írtál nekem tapasztalatból adódóan, így már könnyebb szívvel kezdek neki az egésznek :)
2017. márc. 5. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hozzád hasonló cipőben járok, azaz állást keresek pályakezdőként :)

Én is beadtam kb. 20 helyre a jelentkezésemet, ebből csak 3 helyre hívtak be interjúzni, az elsőre fel is vettek volna, megküldték az ajánlatcsomagukat e-mailben, de sajnos olyan keveset akartak fizetni, hogy visszamondtam. Feltehetően azt hitték, hogy pályakezdő annyiért is vállalja... de nem.

A második cég aki behívott interjúzni még arra se vette a fáradtságot 3 hete, hogy visszajelezzen, hogy "bocs nem veszünk fel", pedig az interjún azt ígérték, hogy mindenképp visszajeleznek.

A harmadik cégnél kétkörös interjú volt, onnan tegnap hívtak, hogy felvennének. Pénz szempontjából jónak tűnik, nincs olyan messze sem és az emberek is szimpatikusak voltak, csak hát a túlórát már emlegették az első körben is, így ha folyton túlórázni kell majd, akkor valószínűleg tovább folytatom a keresést és bizony lesz képem felmondani a próbaidő alatt.

Szerintem ha van lehetőség, akkor mindenképp jelentkezz más helyekre, főleg a próbaidő alatt, hisz akár a másik fél is mondhatja a próbaidő alatt, hogy "köszönjük, de nem rád gondoltunk mégse". Épp nemrég olvastam itt a gyakorin, hogy az illetőt a munkába állást követő első hét végén el is küldték, mert állítólag sokat kérdezett - gondolom az interjún előadta mennyire ért a munkához és kiderült, hogy mégsem annyira. Úgyhogy a próbaidő alatt bármelyik fél felmondhat a másiknak kötelezettség nélkül, ha te lennél az, akkor ne aggódj, mert gyakori ez.

2017. márc. 8. 16:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem, nagyon megnyugtattál :) És neked is további sikeres álláskeresést kívánok :)
2017. márc. 8. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!