Cég inkább leáll ahelyett hogy kifizetné az emelt minimálbért és bérminimumot?
Olvasom egy adóportálon hogy egy csomó olyan kis és közepes cég van amely idén 17-ben inkább befejezte működését és leállította magát. Ugye idén 17-ben már emelt minimáébért és bárminimumot kell fizetni. És vannak cégek akik ezt nem tudják vagy nem hajlandóak és inkább leállnak.
Vannak trükkök amivel ki lehet kerülni az emelést (pl 8 órás melós 6 órássá minősítése de ugyanúgy 8 órában dolgoztatása) de ezek nem mindig működnek egyrészt azért mert bukás esélye fennáll (nav stb) másrészt meg azért mert az a melós akivel így bánnak az hamar otthagyja az egészet.
Szóval eszerint reális amit már előre mondtam még 16-ban (és itt a gyk -n lehurrogtak trollnak hüléynek bélyegeztek) hogy sok cég lesz amelyik szarik egy fillérrel is többet fizetni a melósnak inkább trükközik csal hazudik vagy ha ez se megy akkor leáll és bezár a bazár??
Akkor most újra troll voltam amikor 16-ban pont ez jósoltam? És lám így is lett?
"Béluska96, Feri42 és Józsi 2017 akkor pipa lenne"
Akkor pár fokkal jogosabb lenne a meglátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!