(nagyon) alap német nyelvtudással volt aki kiment Németországba? Tapasztalatok? Tudtommal rengetegen vannak akik nem beszélik a nyelvet és mégis felveszik őket gyárakba vagy takarítónak.
Biztos van, csak utána meg azon sír, hogy átverik meg nem boldogul a mindennapokban.
De ha megpróbálod, akkor javaslom, hogy nagyon gyorsan iratkozz be külföldieknek való német tanfolyamra és tanulj meg minél jobban, egyébként nem jutsz semmire.
"Erről a tanfolyamról tudtok többet? fizetős? mennyi ideig tart? van-e haszna?"
Van többféle tanfolyam, a VHS-nál aránylag olcsó (egy szemeszter 50-80 euro közt van), de vannak természetesen kimondottan nyelviskolák is, ahol havi több száz a díj.
Viszont Nèmetországban igen jó a nyelvtanítás, ha tényleg csinálod is (nemcsak várod, hoyg "ragadjon rád" a nyelv), akkor igen gyorsan haladsz vele.
"attol fugg hol. a nejem jart heti 1x masfel orat tanfolyamra 70 euroert, B1 szintre es xart sem ert tiszta idopocseklas volt. pl a tanar ha nem jol beszeltek, ki sem javitotta oket...ilyen aprosagok csak..."
Heti másfél órával a világ legszorgalmasabb embere az univerzum legjobb tanárával sem tanulna meg egy nyelvet. Az alap az, hogy heti 5 nap, legalább 2-3 óra és akkor ez hónapokig, úgy hogy mellette otthon is tanul.
"a nejem jart heti 1x masfel orat tanfolyamra 70 euroert"
ÍGY nem csoda, ha nem jutott semmire, ugyanis a heti másfél óra nem arra való, hogy ÖSSZESEN ennyit foglalkozzon a nyelvvel, hanem ez csak a kontroll. Emellett naponta legalább ennyit kell(ene) otthon még tanulni, a CD-röl feladatokat megoldani, kiejtést gyakorolni - és AKKOR meg lehet tanulni így is a nyelvet.
A tanár nem tud senki HELYETT tanulni, nem is ez a dolga!
AZ meg, hogy "nem javítja ki" öket - ez így általában nem igaz, ami igaz, hogy KEZDETBEN nem kiritzál senkit a kiejtés miatt, viszont aki tényleg odafigyel az órán és otthon elvégzi a feladatokat, annál rövid idö múlva nem is lesz mit kijavítani, pár apróságtól eltekintve.
Én Németországban ugyanígy a VHS-n kezdtem el az angolt. három félév után a B1-es vizsgát le tudtam tenni ÉS tudok angolul beszélni, azaz nemcsak papírom van, a nyelvet használni is tudom. (Persze nem munka nélkül, ehhez azért kellett egy csomó eröfeszítés is)
Ha egy magyar atlagember azt mondja, hogy alap nemet illetve, barmilyen idegen nyelvi ismerettel rendelkezik, az gyakorlatilag NULLAT jelent.
Aki pedig azt mondja, hogy mar nem lehetne eladni, az 2 szoval tobbre kepes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!