Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy cégvezető nem tudja mit...

Egy cégvezető nem tudja mit jelent a közjegyzői fizetési meghagyás? 15 nap után ha nem vitatja automatikusan végrehajthatóvá válik és a végrehajtás díját is a cég fizeti?

Figyelt kérdés
Egy kollega elmaradt túlórapénzek kapcsán nem tökölt rájött hiába szól kéri szépen semmi se történik így közjegyzőhöz ment és fizetési meghagyást kért a cégre. A cég csak legyintett sőt még arrogánskodott (na mit akarsz te ezzel a wc papírral). 15 napja lett volna a cégnek hogy a közjegyzőnél vitassa a fizetési meghagyást de nem tette. Mivel nem tette így automatikusan végrehajthatóvá vált. A cégnek ez újdonság volt úgy tűnik de még mindig legyintettek mondván nem lesz itt végrehajtás hát az többe kerülne mint a követelt összeg. Csak azt hagyták ki hogy a fizetési meghagyás elindítójának tök mindegy mennyi a végrehajtás díja mert azt a végrehajtás alatt álló cég fizeti….Így most már nem legyintenek és nem mosolyognak hanem hüledeznek hogy jé ez így működik…. és akkor most mi lesz most akkor végrehajtják… és a végrehajtói díj + közjegyzői díjjal együtt a cég 3x annyit fizet az egészre mintha simán egy szó nélkül fizetett volna .. és ez egy cégvezetés??? ez???
2017. febr. 17. 08:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Így kell ezt csinálni. Amúgy mi a kérdés? Szokásos napi munkaügyes rovat?
2017. febr. 17. 09:00
 2/12 anonim ***** válasza:

"Szokásos napi munkaügyes rovat?"

Igen, a szokásos fantáziarovat.

2017. febr. 17. 09:13
 3/12 anonim ***** válasza:

MArhaság.

Közjegyző nem foglalkozik az elmaradt túlórával, mert nem az ő dolga és jogosultsága megítélni, hogy az jár-e a dolgozónak.

Ha ezzel bárki elmegy közjegyzőhöz, munkaügyi bíróságra fogja küldeni, majd az ott megítélt összeg jár.

2017. febr. 17. 12:01
 4/12 A kérdező kommentje:

"mert nem az ő dolga és jogosultsága megítélni"

Tévedésben vagy. Illetve pontatlan. Tudatlan vagy. A közjegyzőnek nem dolga valóban. Ha én elmegyek a közjegyzőhöz hogy kölcsönadtam neked 1 millát és nem adtad vissza akkor ha kifizetem a díjat akkor a közjegyző KI FOGJA ÁLLÍTANI a fizetési meghagyást. Nem jár utána, nem ellenőriz.

És te akkor rálkerülsz a szopórollerre tetszik nem tetszik kell foglalkozzál velem.

Mert vagy nem ismered el a tartozás és akkor járhatod az utat ügyvéd jogász közjegyző stb míg bizonyításra kényszerítesz engem hogy igazoljam a tartozást (szóval neked idő munka stb)

-vagy nem mondasz ellent akkor meg végrehajtás.

2017. febr. 17. 12:23
 5/12 anonim ***** válasza:

Te sem vagy azért túl penge.

Ha valaki ellent mond a fizetési meghagyásnak akkor ennyi volt, perre lehet vinni. De nekem nem kell bizonyítanom, hogy jogtalan a keresed.

2017. febr. 17. 13:41
 6/12 A kérdező kommentje:

"Ha valaki ellent mond a fizetési meghagyásnak akkor ennyi volt, perre lehet vinni."

Te se vagy túl penge. Ha nem mond ellen még perre LEHET vinni de ha a másik fél ehhez is gyökér és én átadom a NEM VITATOTT fizetési meghagyást a végrehajtónak akkor per nélkül végrehajt.

2017. febr. 17. 13:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Te elfelejted mit hazudtál 15 perce?

"Mert vagy nem ismered el a tartozás és akkor járhatod az utat ügyvéd jogász közjegyző stb míg bizonyításra kényszerítesz engem hogy igazoljam a tartozást (szóval neked idő munka stb"

Ha ellent mondok az 1 db levél. Te meg beperelhetsz ha akarsz. Egy per azzal kezdődik, hogy be kell adnod a keresetet a bíróságra. Nem nekem, neked kell bármit bizonyítani.

Ha tudod akkor nincs is kérdés, akkor tagadni is kár volt, csak idő kérdése. Ha még nem tudod akkor el sem indul a per, nekem aztán nem gond...

2017. febr. 17. 14:00
 8/12 A kérdező kommentje:

"Ha ellent mondok az 1 db levél. Te meg beperelhetsz ha akarsz. E"

Nem pontos!

Ha ellent mondasz az 1 db levél (is lehet akár ) igen. De ha te (a cég) még ahhoz is gyökér vagy hogy 1 db levelet küldj mert szarsz az egészre és azt hiszed úgyse lesz belőle semmi akkor szoppancs.

Másik.

Per. Nem. Ha a nem vitatott fizetési meghagyást elviszem a végrehajtóhoz akkor bírósági szakasz NÉLKÜL is végrehajtják. Megvolt a lehetőséged vitatni nem tetted, így jogos = bírósági szakasz nélkül és végrehajtás....

Bizony ez van.

Aztán ha te ekkora gyökér voltál hogy csak most kapsz észbe akkor esetleg perelheted (de immár nem engem) hanem a végrehajtót a végrehajtás miatt.

Bizony ez így megy.

2017. febr. 17. 14:06
 9/12 A kérdező kommentje:

"Te elfelejted mit hazudtál 15 perce? "

Pontosan tudo mit írtam. Pontosan. Nem mondtál ellent = végrehajtás per nélkül.

2017. febr. 17. 14:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Te tényleg ilyen ostoba vagy, csak tetteted vagy nem érteni magyar?

Ezt írtad:

"Mert vagy nem ismered el a tartozás és akkor járhatod az utat ügyvéd jogász közjegyző stb míg bizonyításra kényszerítesz engem hogy igazoljam a tartozást (szóval neked idő munka stb"

Segítek, ez azt jelenti, hogy:

Ha nem ismerem el a tartozást (tehát felejtsd el a mellébeszélést arról, hogy mi van ha nem reagál a delikvens) akkor járhatok ügyvédhez, közjegyzőhöz és nekem kéne bizonyítanom mi a helyzet.

Ez HAZUGSÁG, NEM IGAZ.

Küldök 1 db levelet válaszul amiben nem ismerem el a tartozást. Akár annyit, hogy kedves XY! A tartozást nem ismerem el. Ágyesz bogyesz! És ezzel vége is a dalnak. Nem kell sem ügyvédhez, sem jogászhoz sem pedig közjegyőzőhöz járkálni, pláne nem kéne nekem SEMMIT bizonyítanom. NEKED kéne - ha egyáltalán polgári pert akarsz eredménnyel indítani.

Ha pedig pp-t indítasz halálosan mindegy, hogy volt-e előtte fizetési meghagyás vagy sem.

Aki pedig kap egy fizetési meghagyást és kidobja a kukába az simán menthetetlenül idióta. Te meg kezdesz rohadt unalmas lenni a baromságaiddal. Legalább találnál ki pontos és valószerű történeteket, de még erre sem vagy képes.

2017. febr. 17. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!