Cégvezető vagyok, mit tennétek a helyemben?
Természetes alapanyagokból készült szappan is létezik a világon.
Személyes keretek közt közölném vele, hogy az alapvető higéniai megjelenés benne van az alapszerződésében, és tegyen eleget annak.
Attól, hogy nem használ tusfürdőt vagy illatos szappant, vagy spray-t még lehet fürdeni rendesen.
Én Angliában dolgozom, és nekem is volt ilyen kollégám. A főnököm félrehívta, és megkérte, hogy most menjen haza, fürödjön meg, mert kellemetlen szaga van, amit másokat zavar. Hazament, de másnap büdösebb volt. A főnök hazaküldte fürdeni, de hozzátette, hogy ezek az idők amik kiesnek nem lesznek fizetve. Ez egy ideig működött. 1-2 hétig nem volt büdös, majd újra és újra haza lett küldve. Később a főnök elbocsájtotta. Inkább kifizette neki a végkielégítést, de már elege lett abból, hogy büdös.
"Cégvezető vagyok"
"Férfi vagyok"
Akkor legyen már vér a pucukádban nyíltan megbeszélni a beosztottaddal, hogy min kéne változtatnia ha továbbra is neked akar dolgozni.
Már ne is haragudj, de te vagy a FŐNÖKE! Nem csak büdöskének, hanem a többi kollégának is!
Mint cégvezető a TE FELELŐSSÉGED és KÖTELESSÉGED, hogy biztosítsd a napi munkához az emberi körülményeket. Ha valaki ott bűzlik az zavarja a többi kollégát is!
Hívd normálisan és diszkréten félre a kollégát és közöld vele, hogy téged nem különösebben érdekel, hogy milyen természetes vagy mesterséges szappannal vagy hintőporral keni magát, de az ne forduljon elő többet, hogy ilyen büdös, mert zavarja a többieket.
"semmilyen mesterséges anyagot, kemikáliát nem akar magara kenni,"
Nos, van egy észrevételem ez ügyben - hátha segítség:
nem vagyok sovány, de a mindennapos mosakodás miatt ugye alapvetően nincs szagom, még nyáron sem. DE! Azt vettem észre, hogy amikor a hónaljszőröm megnő, akkor hiába dezodorozok, valami oltári izzadságszagom van - dezodor ide vagy oda.
Régen ellene voltam a borotválkozásnak, de kénytelen voltam belátni, hogy ha nem akarok "elidegenedni" az emberektől, akkor muszáj :-)
Próbáld meg javasolni neki, hogy tudod, hogy nem akar semmit magára kenni, stb. de próbálja ki ezt.
Illetve van természetes módszer is:
"Ha csak bizonyos területeken, például a lábadon vagy a hónaljadban vagy hajlamos izzadásra, érdemes lehet célzott kezeléssel próbálkozni: ha ecetbe vagy citromlébe mártott vattapamaccsal törlöd át az érintett területeket, azzal megváltoztatod a bőröd pH-értékét, így megakadályozod a kellemetlen szagok kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását."
Javasold neki az ecetes vattapamacsot is.
Én először azt javasoltam volna, hogy írj körbe az alapvető higiéniával kapcsolatban MINDENKINEK, természetesen általánosságban. De ez lehet, még kínosabb.
Én azt javaslom, hogy vonatkoztass el attól, hogy férfi vagy, itt most főnökként kell viselkedned.
Nem tudom, nálatok vannak-e értékelések, személyes megbeszélések, de ha esedékes egy, akkor ennek a keretein belül megemlítheted neki, hogy jelezték részedre ezt a problémát a kollégái. Kínos neked is erről beszélni, de meg kell kérned, hogy kicsit jobban figyeljen oda a higiéniára. Ez van :( Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!