Mennyire éri meg Ausztriába CNC szakmában munkát vállalni?
Figyelt kérdés
Van aki ott ebben dolgozik mondjuk gepbeállítókent? Kinek milyenek a tapasztalatai?2017. jan. 20. 16:41
1/2 anonim válasza:
Ha megnézed a magyarországi álláskereső portálokat, akkor a külföldi munkák között az első háromban ott van a CNC állásajánlat. Ennek valami oka lehet, hogy ennyire hirdetik ezt az állást. Nyilván a magyar szakmunkások jól dolgoznak és talán szívesen is fogadják a jól képzett magyar munkaerőt. Ha belegondolsz, akkor nálunk is már lassan az a tendencia, hogy az itthoni "tróger" munkára teljesen másik városból alkalmaznak munkaerőt. Semmi másért, mint azért, mert a helybéliek tudják, hogy az adott foglalkoztató cégnél milyenek a körülmények. Én egy nagyon jó szakmának tartom a CNC-t, annak ellenére, hogy nem ez a szakmám. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan szakmunka, ami még nem a tróger kategóriába tartozik. Nem betonozás vagy segédmunka. Persze felelősség van és nagy tudást igényel. De az biztos, hogy valami "buktató" van abban, hogy ennyire más országokból próbálnak rá embert vadászni. És ennek az oka biztos, hogy nem az, hogy rossz a fizetés.
2/2 anonim válasza:
10/8 ember abba hagyja, mert monoton,túlhajtott, Magyarországon a legtöbb helyen keveset fizetnek, persze lehet vele jól keresni is de oda kihalásos alapon jutsz be.
Gépkezelő nettó: 80-200 között van a fizu attól függ hol vagy
Beállító nettó 200-500.000ft, attól függ mennyire vagy jó szakember.
De voltam olyan helyen is ahol a beállító a 200 nettót sem kaptam meg és széthajtották mint az állat, programozás+technologizálás+kezelés... több ember munkáját végezték.
3 műszakos meló ami nagyon nagyon rossz.
a hűtő viz nem tesz jót hosszútávon a tüdőnek és a sok egy helyben állás sem a lábaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!