Kellett már valakinek feladnia azt, hogy jó, vagy szakmában dolgozhasson azért mert túl sok idő telt el azóta mióta végzett?
Azért az szakmától is függ
Egy péknek ha kiesik néhány évet valószínű akkor is hasonlóan kell a kenyeret sütni, viszont egy autószerelőnek folyamatosan kell tanulni mert jönnek az újabb kocsik újabb fejlesztésekkel amiket ismerni kell. (működése, szerelése stb.)
Jó, azért az autószerelő sem megy el évente fejleszteni magát, az újjítások miatt. Egy régivágású harminc éve a szakmában levő nem vállal el már fiatalabb kocsikat amik tele vannak műszerekkel...
Az ilyen mint pl környezetvédelem, tanári, stb, ahol mint az elsősnél is vannak jogszabályok stb.
Nekem egy rokon mondta, hogy toppon kell lenni, mert egy céget a felkészületlen munkatárs miatt milliókra is megbüntethetik, de én azt tapasztaltam, hogy ilyen auditokról jóval előtte is tudták a cégek hogy jönnek hozzájuk ahol voltam fizikai munkás. Szóval ez a, hogy hírtelen beállítok egy gyárhoz, ez butaság, erre adnak felkészülési időt. De ez okés is nem is ez a lényeg, hanem az elavulálási időt figyelembe véve, kár, hogy ennyire ott kell lenni, még frissen a piacon és nincs mese szerencse kérdése, hogy kellesz e nulla gyakorlattal...
Az a helyzet mint írtam minap is egyik kérdésemnél, hogy ha nincs egyből állásod ahol gyűjtenéd befele a tapasztalatokat, akkor véged van mint a botnak.
Minek járatnak minket suliba? Hogy ne az utcán legyünk legalább 18 éves korunkig? Utána megaz emberek 80 százaléka kiköt valamelyik összeszerelő gyárában valamelyik multi cégnek, ahol még ölik is egymást az emberek? És csodálkozunk, hogy boldogtalanok az emberek? Xarul van ez összerakva, nagyon xarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!