Lehetséges, hogy egy cég nem engedi az utazási mód megváltoztatását? Mi a teendő?
Szeretnék autóra váltani, mivel januártól nagyobb támogatást fognak rá adni a cégek.Így már megéri autóval járni dolgozni.
Még ünnepek előtt felterjesztettem ezt a HR osztályra és nagyon fintorognak, nem támogatják.
Egyáltalán megtehetik ezt?
Úgy tudom, a munkavállaló szabadon megválaszthatja, hogy milyen közlekedési eszközt szeretne használni.
Busz/vonat/mindkettő vagy személyautó.Személyautó esetében januártól 15 forintot fizetnek kilométerenként.
Meg is indokoltam, később kelnék, korábban érnék haza.
"Nem választhatod meg szabadon. Vannak kitételei, hogy mikor KÖTELEZŐ autóval munkába járást támogatni a munkaadónak, mégpedig"
Sokan vannak, akik nem felelnek meg a követelményeknek és kapják a támogatást.
Mellesleg , amikor a felvétel volt megkérdezték, mivel, hogyan járnék be.
"Mellesleg , amikor a felvétel volt megkérdezték, mivel, hogyan járnék be."
És lehet az volt a helyes válasz, hogy tömegközlekedéssel.
"És lehet az volt a helyes válasz, hogy tömegközlekedéssel."
Mert akkor nem volt még autóm.
Én kimondottan ellenzem, hogy 15 Ft-ra emelték a kilométerenkénti üzemanyag-támogatást.
Inkább ingyen helyi, helyközi, távolsági bérletet kellene biztosítani. Át kell terelni a jó népet a tömegközlekedésre, mert egyre elviselhetetlenebb a légszennyezés és a dugók (BP-ről beszélek). A "dugódíjat" is teljes mértékben támogatom.
Mi kaptunk valami emailt melyben előírásokra és jogszabályokra utaltak, kifejtették csak az járhat támogatható módon kocsival:
-akinek nem áll rendelkezésre tömegközlekedés
-a tömegközlekedés ideje ///az átszállás és várakozás ideje a munkaidő felét meghaladja
-biciklis bejárási támogatás adható, de munkáltatói döntés szerint 20km felett adják csak 9Ft/km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!