Lehetséges, hogy egy cég nem engedi az utazási mód megváltoztatását? Mi a teendő?
Szeretnék autóra váltani, mivel januártól nagyobb támogatást fognak rá adni a cégek.Így már megéri autóval járni dolgozni.
Még ünnepek előtt felterjesztettem ezt a HR osztályra és nagyon fintorognak, nem támogatják.
Egyáltalán megtehetik ezt?
Úgy tudom, a munkavállaló szabadon megválaszthatja, hogy milyen közlekedési eszközt szeretne használni.
Busz/vonat/mindkettő vagy személyautó.Személyautó esetében januártól 15 forintot fizetnek kilométerenként.
Meg is indokoltam, később kelnék, korábban érnék haza.
Másoknak is fizetnek.
Olyanoknak is, akiknél jobb a tömegközlekedés, mint itt.
Csak ők alapból autóval kérték a munkakezdésüktől.
Egyáltalán nem plusz kiadás.
Inkább kevesebbe kerülnék, hogy autós költségtérítést kérnék.
"Tessék használni a tömegközlekedést,"
Minek?
Ha van autó és normálisabban térítik a bejárást, akkor miért alkalmazkodjak menetrendekhez?Miért keljek fel korábban és miért érjek haza később?
Mellesleg ha kocsival megyek, munkaidő után tudok ügyet intézni.
Az autó nem dísznek áll a garázsban, hanem arra, hogy használjuk.
Nem olcsóbb, de így, hogy 15 forintra emelik az autós költségtérítést, így megéri.
Nem kell kiugróan magas összeget ráfizetnem.
Úgy tudom, a munkavállaló szabadon megválaszthatja, hogy milyen közlekedési eszközt szeretne használni.
---
Úgy tudom, a munkáltató szabadon megválaszthatja, hogy kiket alkalmaz.
Nem választhatod meg szabadon. Vannak kitételei, hogy mikor KÖTELEZŐ autóval munkába járást támogatni a munkaadónak, mégpedig:
1., Nincsen közösségi közlekedési lehetőség a lakhely és a munkahely között
2., A közösségi közlekedés a MUNKAREND miatt nem vagy csak nagy várakozási idővel vehető igénybe
3., Ha a munkavállaló a fogyatékossága vagy mozgáskorlátozottsága miatt nem tudja a közösségi közlekedést igénybe venni
4., Óvodai vagy bölcsödei gyermeke van a munkavállalónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!