Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy gondolom hogy sok olyan...

Úgy gondolom hogy sok olyan munkavállaló van akivel igazából jól járna szinte bármilyen cég, csak rosszul állnak a dolgozókhoz a cégek?

Figyelt kérdés
Magamat is beleértem természetesen. Van több végzettségem is, dolgoztam szakmába is, de sokat voltam betanított munkákban, ahol megfeleltem akár több évig is, viszont mivel előrelépési lehetőség nem volt, meg a csókosokat meg régi embereket meg irodista rokont vettek fel, ezért magamtól eljöttem ezekről a helyekről. Van, hogy időt sem adnak betanulni még az "irodai" munkáknál sem rendesen, már előre kiszortíroznak, és az a " régi keménymag" meg játsza az agyát, hogy évek óta csak jönnek mennek az emberek, senki nem felel meg.... bezzeg ők... ( persze eszük ágában sincs megmutatni rendesen mindent, holott az ő érdekük a rendes betanítása az ujjaknak) és ha tényleg ilyen helyeken vagy, eltellik az idő a fejed fölött és húzhatod le a rolót, vagy beletörődsz a három műszakba.... Ha van ilyen történet nektek is várom, és dumálgassunk róla. Nagyon bosszantó és lehangoló ezen helyzet sajnos. Én most is ebben vagyok azaz munkanélkül, pedig többre lennék képes mint ami eddig jutott, csak rossz helyen vagyok....
2016. dec. 23. 16:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
mármint hogy nem fröcsögsz. :D bocsi az lemaradt
2016. dec. 23. 19:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam olyan helyen fejlesztőmérnökként, ahol az adott pozícióban 10 év alatt én voltam a 11-edik ember. Már felvételnél közölte a főnököm, hogy ha valami baj van, akkor az én szerepköröm lesz azt elvinni, de ő majd elintézi nekem a maximálisan adható végkielégítést.

A betanítás érdekes volt, kaptam 5 könyvet (3400 oldal), hogy olvassam el, viszont irodám, asztalom, de még székem sem volt. Megbíztak a feladattal, hogy ismerjem meg a céget, embereket és a gyártási folyamatot. 2 egész hónapig egyedül bolyongtam a telepen, senkinek nem mutattak be, én sem ismertem senkit, de még is sikerült az összes vezető beosztású emberrel beszélgetnem.

Ez után lett vége a "betanulásnak", kaptam egy világítással nem rendelkező szobát, feladatokat kemény 2 napos határidővel, de másnap már más feladatot kaptam egy másik városban lévő gyártelepen, ott voltam egy hetet, szintén semmi körbevezetés, bemutatás bárkinek, egy hely ahol leülhetnék...

A soron lévő munkásokkal töltöttem az időt, elég jól megkedveltem őket, végigmentem velük a lépéseken, hogy megismerjem és megtaláljam, hol lehet a hiba. Mivel ez sikerült kaptam 250 000Ft prémiumot, abban a hónapban (összehasonlításként az alap fizetésem nettó 97 000Ft volt). A gyártási folyamattól való eltérés, emberi mulasztás havi 2 400 000Ft veszteséget okozott a cégnek és már évek óta fennállt.

Kirúgtak 4 munkást (nekem megígérték, hogy nem fogják), ezért persze engem hibáztattak, nem csak ott, de mindkét telephelyen a gyári munkások, kiskirályként és besúgóként emlegettek.

4 hónap után kaptam egy PC-ét, persze nem működött, de ezt még az én alap ismereteimmel is megoldottam. Jöttek az újabb és újabb feladatok, hibakeresés, kapcsolattartás, ilyen olyan megbízás, kinevezés, feladatkör bővülés... Fizetés váltózatlan, napi 12-14 óra munka + 2-3 óra utazás, heti 6 napon keresztül.

Rühelltem minden percét, egy idegroncs voltam, testileg és lelkileg is kiégtem elég hamar. Megkaptam a megtisztelő feladatot a 2 említett gyár összes termék adatlapját, engedélyezését, címkézését naprakész állapotba hozni. Ezek nagyjából sikerültek is, felmerült bennem a kérdés, hogy a 3-adik gyár esetén nem kellene-e ezeket szintén aktualizálni, a főnököm válasza egyértelmű volt NEM!

Erre azon az ágon 37 000 000Ft bírságot kaptunk a fogyasztóvédelemtől, mit ad isten másnap ebéd után már nem kellett dolgoznom. Életem egyik legboldogabb pillanata volt mikor kirúgtak, illetve nem rúgtam, mert "közös megegyezéssel" jöttem el.

A felmondási időt nem kellett ledolgoznom, de kifizették, szabadságaimat szintén időarányosan kifizették, pluszban kaptam 2 hónapnyi fizetést, idegkimerültség miatt elmentem 30 nap betegszabadságra. Bejelentkeztem a munkanélkülibe, ahol 3 hónapig kaptam 67 000-et.

Összegezve +637 000Ft-al kezdtem a munkanélküli létet, sajnos nem lett elég a következő 4 évre...

2016. dec. 24. 08:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Nos a te történeted sem semmi hallod. Éppen ezt fejtegettem, hogy az ember hiába akar, és megvan a kvalifitása is hozzá nagyon nagyon nagyon oda kell tenni saját magánéletedet a munkáért ha majd esetleg tíz húsz év alatt akarsz valahova jutni egy komolyabb cégnél. És akkor se magánélet se semmi. Fixes melóknál meg ha irodai elvárják a túlórát szó nélkül, még fodrászhoz sem tudtam elmenni, ez így meg élet lenne? komolyan akkor inkább két műszak valahol, és ott legalább van túlóra fizetés. De ezek a fixes állások engem sírba visznek, ha tényleg mind ilyen..... és te nem vagy csapatjátékos ha nem kérded meg nap végén, hogy kell e valamit még segíteni... hm....
2016. dec. 24. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!