Úgy gondolom hogy sok olyan munkavállaló van akivel igazából jól járna szinte bármilyen cég, csak rosszul állnak a dolgozókhoz a cégek?
Én dolgoztam olyan helyen fejlesztőmérnökként, ahol az adott pozícióban 10 év alatt én voltam a 11-edik ember. Már felvételnél közölte a főnököm, hogy ha valami baj van, akkor az én szerepköröm lesz azt elvinni, de ő majd elintézi nekem a maximálisan adható végkielégítést.
A betanítás érdekes volt, kaptam 5 könyvet (3400 oldal), hogy olvassam el, viszont irodám, asztalom, de még székem sem volt. Megbíztak a feladattal, hogy ismerjem meg a céget, embereket és a gyártási folyamatot. 2 egész hónapig egyedül bolyongtam a telepen, senkinek nem mutattak be, én sem ismertem senkit, de még is sikerült az összes vezető beosztású emberrel beszélgetnem.
Ez után lett vége a "betanulásnak", kaptam egy világítással nem rendelkező szobát, feladatokat kemény 2 napos határidővel, de másnap már más feladatot kaptam egy másik városban lévő gyártelepen, ott voltam egy hetet, szintén semmi körbevezetés, bemutatás bárkinek, egy hely ahol leülhetnék...
A soron lévő munkásokkal töltöttem az időt, elég jól megkedveltem őket, végigmentem velük a lépéseken, hogy megismerjem és megtaláljam, hol lehet a hiba. Mivel ez sikerült kaptam 250 000Ft prémiumot, abban a hónapban (összehasonlításként az alap fizetésem nettó 97 000Ft volt). A gyártási folyamattól való eltérés, emberi mulasztás havi 2 400 000Ft veszteséget okozott a cégnek és már évek óta fennállt.
Kirúgtak 4 munkást (nekem megígérték, hogy nem fogják), ezért persze engem hibáztattak, nem csak ott, de mindkét telephelyen a gyári munkások, kiskirályként és besúgóként emlegettek.
4 hónap után kaptam egy PC-ét, persze nem működött, de ezt még az én alap ismereteimmel is megoldottam. Jöttek az újabb és újabb feladatok, hibakeresés, kapcsolattartás, ilyen olyan megbízás, kinevezés, feladatkör bővülés... Fizetés váltózatlan, napi 12-14 óra munka + 2-3 óra utazás, heti 6 napon keresztül.
Rühelltem minden percét, egy idegroncs voltam, testileg és lelkileg is kiégtem elég hamar. Megkaptam a megtisztelő feladatot a 2 említett gyár összes termék adatlapját, engedélyezését, címkézését naprakész állapotba hozni. Ezek nagyjából sikerültek is, felmerült bennem a kérdés, hogy a 3-adik gyár esetén nem kellene-e ezeket szintén aktualizálni, a főnököm válasza egyértelmű volt NEM!
Erre azon az ágon 37 000 000Ft bírságot kaptunk a fogyasztóvédelemtől, mit ad isten másnap ebéd után már nem kellett dolgoznom. Életem egyik legboldogabb pillanata volt mikor kirúgtak, illetve nem rúgtam, mert "közös megegyezéssel" jöttem el.
A felmondási időt nem kellett ledolgoznom, de kifizették, szabadságaimat szintén időarányosan kifizették, pluszban kaptam 2 hónapnyi fizetést, idegkimerültség miatt elmentem 30 nap betegszabadságra. Bejelentkeztem a munkanélkülibe, ahol 3 hónapig kaptam 67 000-et.
Összegezve +637 000Ft-al kezdtem a munkanélküli létet, sajnos nem lett elég a következő 4 évre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!