Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy gondolom hogy sok olyan...

Úgy gondolom hogy sok olyan munkavállaló van akivel igazából jól járna szinte bármilyen cég, csak rosszul állnak a dolgozókhoz a cégek?

Figyelt kérdés
Magamat is beleértem természetesen. Van több végzettségem is, dolgoztam szakmába is, de sokat voltam betanított munkákban, ahol megfeleltem akár több évig is, viszont mivel előrelépési lehetőség nem volt, meg a csókosokat meg régi embereket meg irodista rokont vettek fel, ezért magamtól eljöttem ezekről a helyekről. Van, hogy időt sem adnak betanulni még az "irodai" munkáknál sem rendesen, már előre kiszortíroznak, és az a " régi keménymag" meg játsza az agyát, hogy évek óta csak jönnek mennek az emberek, senki nem felel meg.... bezzeg ők... ( persze eszük ágában sincs megmutatni rendesen mindent, holott az ő érdekük a rendes betanítása az ujjaknak) és ha tényleg ilyen helyeken vagy, eltellik az idő a fejed fölött és húzhatod le a rolót, vagy beletörődsz a három műszakba.... Ha van ilyen történet nektek is várom, és dumálgassunk róla. Nagyon bosszantó és lehangoló ezen helyzet sajnos. Én most is ebben vagyok azaz munkanélkül, pedig többre lennék képes mint ami eddig jutott, csak rossz helyen vagyok....
2016. dec. 23. 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Jaja, mindig más a hibás. Ezért vagy te ott, ahol.
2016. dec. 23. 18:22
 2/13 A kérdező kommentje:

Nicsak egy troll. :D

én nem mondtam, hogy más a hibás csak, hanem, hogy eddig nem találtam olyat ami a munkáltatónak és nekem is megfelelne. Ennyi. mi itt a probléma?

2016. dec. 23. 18:33
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

Már hogyne mondtad volna...

Hibásak a munkaadók, mert "a csókosokat meg régi embereket meg irodista rokont vettek fel" és ezért te eljöttél.

Hibás a "régi keménymag", mert szegény kisfiút nem tanítják be rendesen...

Mindenki hibás, csak te vagy tökéletes, csupán "rossz helyen vagy". Hagyjuk már. Aki nem tud érvényesülni az nem lesz sikeres. Aki mindig másokat okol ahelyett, hogy saját magára koncentrálna az alulmarad mindig. És nem más lesz a hibás.

2016. dec. 23. 18:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát szerintem meg nem más hibáztatása az ami valóság. Gyári melósként sima betanítottként voltam három évig egy helyen, meg voltak elégedve velem, de nem tudtak mást felajánlani. ezt a részlegvezetőm meg neki a főnöke is mondta aki a termelési igazgató. Mivel felsőfokúval voltam ott. És voltak hírdetve irodai állások, meg lássuk be ha akarják az embert előreviszik más poziba, de nem voltam más, csak munkás... ez pl egy példa. tudjuk, hogy a munkáltatók sokszor megbaxnák az ürgelyukat húsz ft-ért, pl amikor felvesznek egy poziba és a végén már három féle munakköri dolgot látsz el mire észbekapsz, persze több pénzre, vagy másabb beosztásra ne is számíts... stb. Most ezek attól hogy te nem tapasztaltál ilyet léteznek, én tapasztaltam. Persze volt ilyen is, olyan is de mindenhonnan én jöttem el, sosem voltam elzavarva, csak időben észleltem, hogy kihasználnak, vagy hogy nem nekem való. Gondolkodó érző lények vagyunk tudunk dönteni.... Nem vagyok tökéletes, egy szóval sem mondtam...
2016. dec. 23. 18:41
 5/13 anonim ***** válasza:
55%

Erre csak annyit kérdeznék, hogyha szerinted ez a valóság, akkor hogy-hogy másnak nem ez a valóság?

Amúgy meg nem 3 évig kell birka módjára szalag mellett dolgozni felsőfokú végzettséggel, hanem max. pár hónapig, amíg nem találsz végzettségedez megfelelő munkát. Ha meg nem találsz akkor annak vagy az az oka, hogy valami teljesen világtalan dolgot tanultál (mittudomén, földrajz és ruhatár szak) vagy az, hogy sokkal gyengébb vagy, mint a konkurens pályakezdők. Nincs több opció, minden más csak kifogás.

2016. dec. 23. 18:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Ott ahol én voltam, alig volt időnk pihenni mert kevesen voltunk. nem tucat melón voltam azért. magyarországon a kilenc emberből én voltam az egyik aki az itteni cégnél ezt a munkát végezte. keretes rendszerben nem úgy megy a keresés főleg pesten. meg persze jól kerestem, egy darabig csak dolgoztam, hazudnék, ha mindig kerestem volna melót másikat, nem tagadom. de benne volt az is, hogy igérgettek néha dolgokat nekem a hr-ről. kb ennyi. amúgy bonyolúltabb egy ember sztorija mint ahogy ezekből a pár sorokból kiszűrődhet azért ezt is figyelembe kell venni mikor írsz a kérdezőnek. És tényleg távol áljon tőlem, hogy oktassalak, csak kaptam már nem is olyan rég más kérdésemre üziket és furáltam azt is. Ha a gondolatmenetbe nem tudtak belekötni majd a helyesírásba kötöttek. Mindegy, csak találjanak valami hibát...
2016. dec. 23. 19:02
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk a helyesírásba van is miért belekötni...

De a gondolatmenet is defektes. Ha te elégedett voltál a fizetéssel, a munkával akkor most miért is panaszkodsz? Ha elhiszel bemondásra HR-es maszlagot akkor mire fel hőzöngesz?

Nem bonyolut ez, csak hárítasz minden felelősséget magadról ahelyett, hogy ráeszmélnél, hogy ez mind a te döntésed és hibád és nem is lesz másként amíg nem változtatsz. Bocs, ha nem ezt akarod hallani, hanem léleksimogatásra vágysz, de az élet nem habostorta, ahogy mondani szokás.

2016. dec. 23. 19:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Igazat adok neked. Én nem magamról adtam a kérdést hanem álltalánosan... nem csak én írtam már hasonlót sőt olvastam olyat is, hogy ő is szintén több melóhelyen volt sok fajta szektorban, de nem találta még meg az igazit. Vannak olyan emberek akik sodródnak. Persze, hogy elhittem én is amit a hr-es mondott, és nem akartam a nyakára járni minden héten ezért. Illetve ha elmész az otthonodtól kb 300 km-re dolgozni azt nem pár hétre tervezed, albérlet híján mivel rokonoknál voltam, mert így érte meg, nem nagyon tud az ember ilyen helyen szaladgálni, hogy meg is érje. Számít, hogy van e pici háttér. Ha kiegyensúlyozottabb gyerek és felnőttkorom lett volna, nem szorongással teli, biztos hamarabb viszem valamire, de belém volt tömve a kishitűség saját család tagjaim, osztálytársaim és rokonaim álltal. Lehet ez is mutogatás, de attól még igaz. Nagy hátránnyal indul azaz életben akinek saját szülője veszi kedvét a dolgoktól. És ha még biztatja is valamire, és ő megteszi utána meg " jaj miért nem jó neked a gyári munka" közben meg ő bíztatott, hogy jöjjek el, próbáljam meg még szakmába, amíg még időben vagyok... szóval nem tudom milyen embereket ismersz, de ha picit ismered a pszichológiát akkor láthatod, hogy mérgező emberek vettek körül és nagyon nagyon nehéz ebből a körből kilépni. Amit azért elértem, azt is saját erőből, saját akaratból, nyári munkából összerakva amiből fizettem a diákhitelt, tanulást, stb. Nah ez is vagyok én, nem csak amit te most hiszel... :)
2016. dec. 23. 19:34
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Na most már a család, a múlt és a környezet is hibás.

Kezdj el másképp gondolkodni. "Nincs" hibás, nincs okozó. Célod legyen és rakd össze a tervet, hogy azt a célt hogy éred el. És akkor sikerülni fog.

Ha csak - ahogy mondod - "sodródsz" akkor nem fogsz elérni semmit.

Vagy azt döntsd el, hogy az neked jó-e, ha nem érsz el semmit, csak elvagy egy életen át.

És igen, ez nem csak rád vonatkozik, hanem általánosságban mindenkire, aki ugyan abban a cipőben jár, mint te.

2016. dec. 23. 19:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Most nemrég életemben először azt hittem révbe értem amikor felvettek egy jó helyre, de kiderült, hogy nemhiába jönnek mennek az emberek a cégnél. Életem első "irodai" melója volt kivéve azt, amikor egy évet voltam szakmába de az nem irodai volt. Szóval... hezitáltam, hogy tartsak e ki, de mikor belementek a lelkembe, hogy csipkedjem magam, közben meg öt munkát egyszerre vártak el, és ugráltattak, meg nem is úgy volt amit megbeszéltünk illetve szerződés még egy hónap után sem volt, mert a hr-es el volt havazva, inkább elbúcsúztam... szóval az akarás megvan bennem hidd el. De amúgy örülök, hogy fröcsögsz hanem értelmeseket írsz, ezt köszönöm. :)
2016. dec. 23. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!