Utolsó pillanatban lefújt szabadság és év vége van? Ilyet tehet a munkáltató? Nincs hova áttenni a aszabit és ki se fizetheti.
Mennyiben módosítja az év vége azt az elvet hogy a szabadság felett a munkáltató rendelkezik és ő adja ki vagy nem adja ki ha úgy tetszik neki?
Mi van akkor, ha nekem van még szabim amit írásban kérvényezve kivettem az év hátralevő részére még szeptemberben-megkaptam az engedélyt.
Majd 2 nappal a tényleges kezdés előtt a főnök lefújta-nem mehetek, be kell jönni a két ünnep közt végig.
Ilyet megtehet? Uis a főnök azt szajkózza hogy a szabit ő adja ki és ha úgy dönt mégsem adja ki noha korábban már engedélyezte hát ehhez joga van.
Kérdésem: valóban így van? Mert ez a magyarázat megállja a helyét az év során bármikor-kivéve most. Mert az évnek vége, a szabit az Mt szerint a tárgyévben kell kiadni, át nem vihető, pénzbne meg nem váltható. És hova tolni nincs így hiába rendelkezik ő felette valamikor csak ki kell adni-és máskor már nem teheti meg csak most.
Egy kiút lenne, ha még idén az utolsó napon elkezdi kiadni a szabit akkor az átcsúszhat jövőre és idén kiadottnak számít. De ez sem áll mert az év utolsó munkanapján is jönni kell.
Szóval ilyenkor mi van? Ott van 7 nap szabi-mi lesz vele? Mert kiadni nem fogja ez már biztos ki se fizetheti… akkor mi lesz vele?
"ha a lefújt szabid anyagi kárt okozott, akkor ki kell fizesse neked."
Na arra várhatok. Max ha bíróságra megyek miatta.
Hát ez az !
Hogy nekem járna a pénz de úgyse kapok egy petákot se hacsak nem viszem bíróságra.
De ha már odavittem az állásomtól azonnal búcsúzhatok.
Summa summarum választhatok: vagy lenyelem az ügyet és az engem ért kárt
-vagy búcsúzhatok az állástól és indulhat a ki tudja meddig tartó csata a baróságon aminke a kimenete nem kétséges ugyan-na de azt a kimenetet már állás és egy fillér nélkül kell kibekkeljem....
"hogy azért rúgott ki, mert nem hagytad, hogy jogsértően viselkedjen."
Na most ezt te se gondolod komolyan. naná hogy nem azért fog kirúgni-majd talál valami mondvacsinált szart ami papíron megállja a helyét.
De még ki se kell rúgjon elég ha olyan légkört csinál körülöttem hogy magamtól menjek.
Láttam már ilyet. Votl már olyan munkatárs akinek a főnök szólt hogy 1-2 hónap és nem lesz itt.
és nem is volt ott. Nem kirúgták sikítva menekült "magától".- A főnök kicsinálta abba is belekötött jogy vette a levegőt. Nem bírta felmondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!