Nem akarja kifizetni a szabadsagot?
21eves vagyok, tobb mint egy eve dolgozom egy cegnel.
A fonok 4oraba jelentett be(hogy a cegnek konnyebb legyen)
Elosszor mentem betegszabadsagra(3nap) a hetvege moatt szerencsere nem 5. Es a fonok nem akarja kifizetni.....
Viszonylag jobb a munkahely mert legalabb egesz evben 1 valaszthato het(5nap) szabadsag fizetve van.....
Ennek ellenere minden honapban bekuldi a fonok a fizetes papirt. Szabadsagolas papirt hogy mindenki irja ala az elore kitoltott oldalakat ezzel bevedi magat.
Ezzel az a bibi ha nem irom ala akkor a munkahelyem valoszinu megszunik.......
De peldaul parommal most leszunk 2evesek...es igy nem igen tudunk elmenni sehova mivel akkor nem csak az utazas koltseget "verjuk el" hanem arra vagy azokra a napokra kapott fizetesem is(meg nem kapott).
Szerintetek ilyen helyzetben lehet valamit tenni?
A kérdésed teljesen feleslegesen tetted fel, hiszen a választ Te is tudod.
Ha kiállsz az igazadért, megütheted a bokád, ha nem, akkor pedig rabszolgaként fogsz meghalni. :)
Neked kell eldöntened, hogy melyiket választod...
Én (hangsúlyozom: ÉN) az aláírt napokra szervezném a nyaralásom, és bizony nem is mennék be dolgozni akkor. De előtte még emlegetném a főnök előtt, hogy akkor X. Y. naptól-ig szabadságon leszek, el ne felejtse, hiszen papírra van vetve. :)
Mégis milyen indokkal fog elbocsátani szerinted?
Ha mégis megteszi, akkor munkaügyi perrel fenyegetőznék, valamint nem sajnálnám annyira az ilyen munkahelyeket.
A dolgozók azt az egyet nem fogják fel: Sok lúd disznót győz! Összefogás lenne az alapja mindennek, és lassan, de biztosan véget lehetne vetni annak a rabszolga társadalomnak ami ebben az országban a munkaerőpiacon van. Ugyanis egy fecske nem csinál nyarat. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!