Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Karriertanácsadó tanácsa...

Karriertanácsadó tanácsa burnout kapcsán: fél- egy éves utazgatás pihenés szabadság – ez mennyire lehet képben a magyar rögvalóságot illetően? Hol él ez?

Figyelt kérdés

Karriertanácsadó tart előadást a munkahelyi burnoutról. Külföldi a fickó USA-ban Németo-ban Angliában tanít egyetemeken és tart előadásokat. Rakat baromságot mond de ami végképp kiveri a biztosítékot: munkahelyi kiégést ha észleljük magunkon ne habozzunk és menjünk el a munkahelyről szabadságra fél- egy évet pihengessünk utazgassunk a világban ismerkedjünk tanuljunk új nyelvet szóval töltődjünk és kerüljünk ki abból a közegből.

!!!!!!

Majd persze – szerinte(…) a munkahelyen tárt karokkal várnak majd vissza hiszen egy pihent feltöltődött dolgozóról van szó aki remek munkát végez majd. De ha nem az se baj hiszen hát találunk másutt is munkahelyet….

Na most egy ilyen barom az hol él? Mondjuk nem itt az fix. mennyire lehet tisztában a magyar valósággal? Mert illenék neki ha már itt Mo-n tart előadást.

Mert amit elmond az talán így van az USA-ban meg németo-ban (bár azt se hiszem igazából)de hogy itt nincs így az fix.

Hát hol engedheti meg magának egy átlagjózsi hogy fél évre eltűnjön szabira utazgatni a világban? Hát 1 hetet alig adnak ki szabira. Hát annyi pénze sincs átlagjózsinak hogy a dagályba elmenjen áztatni a valagát pedig dolgozik reggeltől estig. Utazgatni a világban? Miből mégis? És egyáltalán hát aki fél vére eltűnik hát hol van olyan munkahely ahol nem rúgják ki helyből? Aztán másik munkahely? Hát a fél év tán elég arra hogy másikat találjon. Talán…. mert a fél év nem pihenéssel meg utazgatással fog telni hanem körömrágással hogy van-e annyi pénz hogy ki nem kapcsolják az áramot kenyeret tudok-e venni a boltban és mérgezett egérként rohangálás másik állás után…

pihenés utazgatás… majd a túlvilágon talán. Mert itt biztos nem.

Hol él az ilyen? Hogy mer ilyen bullshittel kiállni?

2016. dec. 4. 11:38
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan azokra gondolok, akik nem beszélnek nyelvet, nem kezelik profin az Excel-t, nincs szakképesítése. Mert ezek az emberek is ugyanúgy 8 és fél órát bent töltenek naponta a munkahelyükön, ahol valószínűleg még rossz körülmények is uralkodnak és folyton kapja a cseszt*tést is.

Nyilván nem kell kiváltságokat kapnia, bőrfotel, klimatizált iroda stb., mert az azoknak az embereknek van, akik specális szakképesítéssel rendelkeznek, és jóval többet tudnak.

De ne szúrják már ki a szemüket egy kis alamizsna bérrel. Talán egy építőmunkás haszontalan ember? Ugyanúgy szükség van rá is.

Igenis megérdemelné minden dolgozó, hogy legalább egy olyan bért kapjon, amiből megél. Nem csak vegetál és a számlákkal zsonglőrködik.

Mondom ezt úgy, hogy diplomáztam, nyelvvizsgáztam és az Excel-t is jól ismerem.

2016. dec. 5. 13:00
 22/53 A kérdező kommentje:

"Ja, mert a diploma, a fluent English és az Excel tudás olyan lehetetlenül nehéz dolog? "

!!!! Épp ez az hogy nem!!! Alap dolgok! és akkor magyarázd el hogy egy cégnél ahol még a telefonos kislány is rendelkezik mindezzel (másképp fel se veszik) ott hogy lehet hogy a főnök meg semmivel?

Milyen tudás képesség az ami alapján ő lett a főnök? Ha még egy angol mondatot se tud összerakni? Ahol még a legutolsó telefonos kislányka is többet tud mint ő???

Hm?

2016. dec. 5. 13:06
 23/53 A kérdező kommentje:

Álnaiv kérdés. A főnök jó segget nyalt és ezért lett ő a főnök. Vagy még azt se tán csak jó helyre született...

képesség tudás mit számít. Az a lényeg kinek a kije és akkor minden rendben.

De az átlag dolgozónak meg legyen 10 diploma meg 20 nyelvvizsga vagy nem kell! De főnöknek meg kell egy analfabéta paraszt is.

2016. dec. 5. 13:08
 24/53 anonim ***** válasza:

"Igen, pontosan azokra gondolok, akik nem beszélnek nyelvet, nem kezelik profin az Excel-t, nincs szakképesítése. De ne szúrják már ki a szemüket egy kis alamizsna bérrel. Talán egy építőmunkás haszontalan ember? Ugyanúgy szükség van rá is."

Ok, ha így gondolod, alapíts egy vállalkozást, vegyél fel nyelveket nem tudó, szakképzetlen embereket és termelj ki annyi bevételt, hogy megfelelő fizetést tudj nekik adni, és te se halj éhen.

Így látatlanban könnyű dumálni, hogy igen, őket is rendesen meg kéne ám fizetni.

Próbáld meg megvalósítani a gyakorlatban, hogy kiderüljön, működik-e.

Sok sikert!

2016. dec. 5. 13:22
 25/53 anonim ***** válasza:

"Milyen tudás képesség az ami alapján ő lett a főnök? Ha még egy angol mondatot se tud összerakni? Ahol még a legutolsó telefonos kislányka is többet tud mint ő???"

Téged ez mennyiből is érint?

A te vállalkozásod?

Én a vállalkozásomba azt nevezik ki főnöknek, akit akarok. Ha akarom kinevezek egy olyat, aki tök hülye, de jó az ágyban. Az én vállalkozásom, és ha csődbe megy, az én pénzem bánja.

Mert (ahogy az előzőnek is írtam) marha könnyű ám kívülről beledumálni a dolgokba, hogy az miért főnök, ez miért annyit keres, amazt miért nem rúgják ki, stb.

Egyáltalán volt már valaha vállalkozásod, voltak alkalmazottaid? Voltál már főnök, voltak már beosztottaid?

2016. dec. 5. 13:25
 26/53 A kérdező kommentje:

Nem, de (nem tudom kit idézve) nem kell énekes kanárinak lennem ahhoz hogy megállapítsam hogy a holló károg.

nem kell főnöki gyakorlat ahhoz hogy megállapítsam hogy egy főnök szar.

Mégis milyen főnök az aki az alkalmazottja munkáját igazából ellenőrizni se tudja a legelemibb tudás híján?

Pl megkérdem a főnökömet hogy angol levelet írtam egy partnerünknek nézze már át jó-e? Ja, de bocsika hát a főnök semmit se tud angolul... ja.

Hát a mezei dolgozót úgy rúgnák ki(fel se vennék) hoyg a lába se éri a földet.

2016. dec. 5. 14:11
 27/53 anonim ***** válasza:

24-es: én most nem a mikro-vállalkozásokról beszéltem. Én a hatalmas multikra gondoltam, akik sokmilliárd forint hasznot termelnek évente, amelyeket egy szűk réteg között osztanak ki.

Érted? Milliárdokat! És honnan származik ez a jövedelmük? Onnan, hogy az országunk vezetői és törvényei lehetővé teszik, hogy ezek a hatalmasságok éhbérért dolgoztassák az embereket!

Ha a teljes hasznuknak csak a 20%-át osztanák szét a dolgozóik között, akkor az már egy hatalmas bérnövekedés lenne, SOKKAL jobb lenne több ezer ember életszínvonala.

A tulajdonosi körnek ez mibe kerülne? Néhány gyémánttal kevesebb lesz a széfben?

Na ez a röhejes!

2016. dec. 5. 14:41
 28/53 anonim ***** válasza:

Akikre te gondolsz, azok azok a multik, akik azért dolgoztatnak itt, mert itt olcsóbb a munkaerő, mint otthon.

Mondhatjuk azt, hogy fizessenek az egyszerű gyári szalagmunkásoknak is nettó 150-et, de akkor felmerül a kérdés, hogy miért itt legyen a gyár? Az ilyen multik számára Magyarország egyetlen előnye, hogy olcsó a munkaerő (+ viszonylag közel van Nyugat-Európához, ellentétben mondjuk Kínával).

Amíg egy multi úgy működik (pl. Mercedes), hogy Németországban van a vezetés, ott dolgoznak a fejlesztő mérnökök, ott van az értékesítés, és ide csak egy összeszerelő üzem épül, addig az összeszerelő üzem dolgozói nem kapnak normális fizetést, hisz ez a legkevésbé szaktudás igényes folyamat, ezt el tudnák végezni Magyarországon, Indiában, Kínában vagy Szerbiában is.

Nem mellesleg, hogyha nagyon megnövelnéd az ilyen egyszerű munkások bérét, jobban megérné a cégeknek átállni az automatizálásra, és a végén már egyáltalán nem lenne munkájuk az egyszerű munkásoknak.

Olyan ez, mint mikor szidják a nagy ruhagyártókat, hogy Indiában dolgoztatnak napi egy dolláros bérért, csak közben azt felejtik el, hogy Indiában totális munkanélküliség van, és még mindig többet érnek napi 1 dollárral, mint a semmivel. Persze lehet tüntetni, csak a végén még elmegy a multi máshova, és szegény indiaiknak még napi 1 dollárjuk sem lesz.

2016. dec. 5. 15:20
 29/53 anonim ***** válasza:

Még egy gondolat.

Tegyük fel, hogy az itteni multik nagymértékben megnövelik a béreket, mert megtehetik. Akkor mi lesz a magyar kis- és középvállalkozásokkal?

Ők vélhetően nem tudnak ennyit emelni a béreket, és abszolút nem lesz dolgozójuk, egyrészt a multik magasabb fizetése, másrészt pedig a munkaerő-hiány miatt, így végül becsődölnek.

Szerinted jó lenne, ha totálisan megszűnnének a magyar KKV-k és csak multik lennének néhány jól fizető munkahelyyel?

2016. dec. 5. 15:24
 30/53 anonim ***** válasza:
"Burnout" az, amikor hatalmas felelősség és stressz van rajtad, nem bírod kikapcsolni az agyad, és már nem találsz élvezetet a munkádban. Ez a felsővezetőkre jellemző. Az, hogy gyárszalag mellett állsz és unod, nem "burnout", hanem szar munkád van.
2016. dec. 5. 17:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!