Kínai munkás nap 12-14 órákat dolgozik szalag mellett nevetséges pénzért-ez miért nagy újság a tv-ben? Jöjjenek el Kelet-Mo-ra ahol ugyanez megy! Vagy ez már nem érdekes?
Nézem a tv-t ahol dokumentumfilm megy a nagy kínai gazdaságról és arról hogy a szegény kis kínai munkások milyen feltételekkel robotolnak hogy a gazdag eu-nak gyártsanak.
És jönnek a részletek hogy napi 12-14 órák szalag mellett szinte zéró munkavédelemmel, mindez nevetséges pénzért ft-ra átszámítva még havi 100at se kapnak és érdekvédelemről ne is álmodjanak betegnek nem lehet lenniük mert vissza se kell menni szabadság max papíron stb.
Na de állj! Kelet-Mo. nem Kína. 10-12 órákat húzok le szalag mellett (4 órás bejelentéssel…) munkavédelem zéró azt lespórolja a cég, beteg nem lehetek mert vissza se kell menni szabi max papíron és menyit keresek? papíron minimálbért + feketén zsebbe, de együtt nincs meg a 100.
Azt tessék nekem megmondani miért is olyan nagy szám hogy Kínában mi megy?
Hát jöjjenek ide (elvileg) az EU-ba Mo-ra! Ugyanez megy!
Vagy erről nem lehet filmet forgatni?
10:
Dolgozok együtt kínaiakkal, az a helyzet, hogy ott is ugyanúgy vannak kitörési lehetőségek, mint az EU-ban, aki tanul, és a nagyvárosokba költözik, relatív ugyanúgy jól élhet, mint akár Budapesten, akár Nyugat-Európában.
11:
Senki sem mondja, hogy nem lehetséges, én sem vagyok már rég az itt pozitívként emlegetett, de valójában Győr kivételével gazdaságilag halott Nyugat-Dunántúlon a kis 60 ezres falumban.
Ettől még nem vagyunk egyformák, és a lehetőségeink sem egyformák, ritka nagy pofátlanság mutogatni a nálad szegényebbekre, hogy tehet róla, hogy ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!