Mi baja lehet az autómnak? Nekem van egy astra h (2005) 1.7 cdti Z17DTH motorkódú autóm, és érdekes nyikorgó, kerepelő hangot ad 2200 és 2900-as fordulat között. A kerepelés az megvan minden fordulatnál kivéve alapjáraton, és klíma mellett.
Nekem is ugyan ilyen autóm van, ugyan ilyen motorral, ugyan ilyen évjárat. Lassan a 190.000 km-t is eléri, de nincs vele ilyen gondom.
Azt ugye tudod, hogy ebbe a motorba nem való a 10W-40-es olaj?
A gyári ajánlás:
5W-40,
5W-30,
0W-40,
0W-30, lehetőleg Dexos2 követelményeknek megfelelő olaj. ( [link]
Hosszbordás szíj mikor volt cserélve? Évek alatt ki szokott párologni belőle a lágyítószer és elkezd nyikorogni. A cseréje megoldja a problémát, nem egy nagy tétel (5-10eFt).
A kerepelést tekintve én elsőre valamelyik csapágyra gondolnék. Lehet pl pont a klímakompresszor csapágya vagy a kuplungja.
Én azt csinálnám, hogy lekapnál a hosszbordás szíjat és beindítanám úgy a motort 10-15 másodpercre. Akkor kiderül akkor kiderül a nyikorgás és a kerepelés forrása is.
(A motornak semmi baja nem lesz ha pár másodpercig nem megy a generátor, a vízpumpa és a klímakompresszor.)
Egyébként ajánlom az opelforum.hu H Astrás topikját. Elég aktív a fórum, sokan tudnak segítséget, ötletet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!