A főnök látja hogy több ember munkáját végzem?
Tudod, azt a lovat ütik, amelyik húz, vagy valami ilyesmi a mondás...
Ha innen elmész, másik helyen sose hozd ki magadból a maximumot. Csak olyan tempóban dolgozz, amit egész nap kényelmesen tartani tudsz.
Ha állandóan rád kell szólni, mert beszélgetsz és lazsálsz, akkor nem dolgozol te 2 ember helyett
Van 2 kollégám, bárki akar neki melót adni, majdnem kiabálnak, hogy nekik mennyi dolguk van. Az egyik volt, hogy közel 5 órán át sztorikat mesélt másoknak, a másik napi kb 4 órában bagózik és kávézik (lemértük), mindkettő halál komolyan meg van róla győződve, hogy kidolgozza a belét
Nem nagyon szokta érdekelni a vezetőséget az ilyesmi. Én is minimum másfél ember munkáját csinálom, de folyamatosan kapom az újabb feladatokat, és ezerszer hatékonyabban és gyorsabban dolgozok mint néhány kollégám. De ez csak akkor fog kiderülni, ha én már nem leszek. Mivel irodai munka, nagy cég, senki nem látja pontosan, hogy mit és mennyit csinálok, a főnök sem tudja, hogy én min dolgozom. De ha nem lennék, akkor özönlenének az email-ek a partnerektől, és szállítóktól, hogy ez meg az miért nincs kész.
Tesómnál ugyanez volt. Minden nap túlórázott, keményen dolgozott, 10 perces ebédszüneteket tartott, aztán gondolt egyet és elvállalt egy másik pozíciót. Három(!) embert vettek fel a helyére...
3. vagyok.
Állandóan nem lehet belet kilógatva tempózni. Aki ezt csinálja, az időnként meg kell, hogy álljon, erőt vegyen, hogy aztán folytatni tudja a tempózást. Máskülönben vagy kórházban vagy a pszichiátrián végzi.
Ezért mondtam, hogy nem szabad a maximum maximumát kihozni magunkból, mert akkor ha kicsit meg akarsz pihenni azt kapod, hogy mit lazsálsz.
Ellenben ha felveszel egy kényelmes tempót, amit akkor is tudsz tartani ha már hulla fáradt vagy, akkor baromira meg lesz elégedve, mert azt látja, hogy meg sem állsz.
Ezt én is a saját bőrömön tapasztaltam meg. Kiköptem a tüdőmet és amikor kicsit lazítottam, rögtön meg lettem gyanusítva...
Szerintem nem kell félned a kirúgástól, valószínűleg a hatalmát akarja veled éreztetni és mások felé is azt közvetíteni ezzel, hogy ő bezzeg senkivel sem kivételezik, nincs lazsálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!