Kit mentenél ki a süllyedő hajóról legelőször? És a többieket milyen sorrendben? Öreg ember, gyerek, fiatal felnőtt, rokon, barát, főnök, munkatárs. Mit várnak vajon? Melyik mellett hogyan érveljek? Help!
Nálam a család az első, tehát első a rokon.
1. Rokon
2. Munkatárs - mivel jobb esetben a barátod, ha nem az, akkor nem őt
3. Öreg ember - előbb a gyerekeket kéne, de utálom a gyerekeket
4. Gyerek
5. Fiatal felnőtt
6. Főnök
Nem ez a legjobb piroitási sorrend, de most hirtelen így lenne nálam - gondolom-.
Ja! Hogy állásinterjú! Akkor segítek, jobban, tehát így a 'helyes':
1. Rokon
2. Gyerek
3. Öreg ember
4. Barát
5. Főnök
6. Munkatárs
7. Fiatal felnőtt
Talán ez a legjobb. Vagy a fiatal felnőtt előbb, mint a munkatárs-főnök.
Először: gyerek. Mert neki még az egész élete hátra van, teli lehetőségekkel, újdonságokkal.
Másodszor: fiatal felnőtt. Mert nagy a valószínűség rá, hogy otthon kisgyermek várja, akit fel kell nevelnie...
3.: Rokon, barát, főnök, munkatárs között nem tennék különbséget, csak életkor szerint.
Utolsóként menteném az öregeket, ahova tartozhatna a 3. kategória bármely személye, hisz ők már megették a kenyerüket, hogy úgy mondjam, nem függ tőlük jó esetben kisgyerek-gyerek.
Nem tudom:) Érdekes kérdés minden esetre..
Indoklások:
öreg: nincs sok hátra,de sok élettapasztalata van amit megoszthat velem...
fiatal: tapasztalatlan,de ha bajban lennék ő is segitene nekem
gyerek: biztos hiányozna ő is valakinek
rokon: az ember a saját vérét csak kimenti ha bajban van.talán?
barát: az akire mindig számithatok,s mellettem van
kollega: nem tudok jó indokot kitalálni miért pont őt
fönök: ő ad fizetést, munkát nekem tehát tudok élni; de lehet nem az első lenne hisz fönököt és ezzel munkát tudok találni..
Szóval: a fiatal mentse ki az öreget,gyereket
a kollega a fönököt
Én a barátot,rokont. Vagy valahogy megszervezném:)
Mondom mindezt ugy hogy jelenleg itthon vagyok a lányommal gyesen..
Súgjak?
Öreg ember, gyerek, fiatal felnőtt, rokon, barát, főnök, munkatárs.
Az öreg ember és a gyermek nem fog tudni a további mentésben segíteni.
Az öreg ember prioritása alacsonyabb mind bármely aktív korúé vagy a gyermeké.
A rokon - barát - főnök viszonylatban ha nincs információ az életkorukról, akkor a család - szórakozás - munka háromszögét vizsgálja a kérdés, a főnök - munkatárs viszonylatban pedig a hierachikusságot értékeli a feladat. Ez utóbbinál fontos szempont, hogy hova állásinterjúzol (mammut vagy kisebb cég, állami vagy nemzetközi vállalat.) Ha van életkori ismérv, akkor lásd első pontot.
A döntésre szánt idő nagyon releváns az értékelésnél > minden egyes elvesztegetett percet a mentésre lehetett volna fordítani. Ezzel mérik a problémamegoldó képességet és a helyzetfelismerést.
Gazdasági szempontok alapján felállított sorrend a jó, érzelmi szempontok alapján felállított sorrend a rossz válasz.
Hmmm ha megbuknék ha nem ez a saját sorrendem és kíváncsi lennék mi a valóságban a helyes válasz.
1. Rokon
2. Gyerek
3. Fiatal felnőtt
4. Öreg ember
5. Munkatárs – a fenti sorrendet betartva
6. Főnök – szintén a fenti sorrend alapján életkor szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!