Szerintetek milyen az "ideális munkaerő"? Főleg olyan emberek válaszára lennék kíváncsi, akik több ember munkáját irányítják (vagyis főnökök).
Van pár "beosztottam" a cégnél, ahol dolgozom. Én nem szeretem a talpnyalókat, és a lustákat sem. Azokat sem, akik álcázzák hogy napi 8 órát dolgoznak közben alig kettőt.
Én azokat kedvelem, akik őszinték, egyenesek, kedvesen de határozottan megmondják ha valami gondjuk van, nem furják egymást, nem próbálják a kollégáikat eláztatni a főnök előtt, és legalább napi 5-6 órát dolgozzon a 8-ból.. tudom hogy 8-at úgysem dolgozik senki. Továbbá azt szeretem, ha egy kolléga közösségi ember, de tud hallgatni is, és tud 3 lépés távolságot is tartani.
Ez volt az egyik, a többit most hirtelen nem találtam meg, de majd még keresem:
Köszönöm!
És ha kifejezetten irodai (jogi) munkáról van szó?
Attól függ ki, hol kezdi? Érettségi és szakma megszerzése után utcaseprő lettem, nem véletlenül, így szerezhettem meg a hivatásos jogosítványt!
Két év egy hét katonaság: "Ki tud vasalni?" Jelentkeztem, tényleg vasalni kellett, vagy 100 köpenyt, vasárnap! Hétfőn már a vezérkar dicsérte a munkámat, soha többet nem osztottak be más munkára! Műhelybe kerültem, én lettem a negyedik aki nem csinált semmit, amikor szólt egy ismerős, van egy hely próbáld meg, megpróbáltam a fizetés 11Ft-ról 17-re ugrott!
Ólomcsövet forrasztottam, ez egy új dolgozó feladata!!!! Ezzel elintéztem, hogy főgépész lehessek!! A kollégák 45 év felettiek, kedvesen fogadtak,
"a takony kölyökkel lesz bajunk!" Lett!! A piáknak vittem hűtőt, a munkákat megbeszéltük, az egyik dolgozó felesége kapott egy hét üdülést két személyre, szabi kéne! Nem írok szabit, adok én is egy hetet, érezze jól magát! Mindenki kapott valamilyen kedvezményt, ezt viszonozták, ha jött valami sürgős munka, nem kellett könyörögni, volt olyan, hogy vasárnap mindenki ott volt, amikor egy sürgős feladat jött, gyorsan elvégeztük, mert kezdődött a meccs! Másik 'cégem' is lett, két idős hölggyel, láttam hogy idegesek! Mi a problémájuk? Nem tudnak főzni, nincs rá idejük!! Javasoltam, menjenek ellenőrizni a hálózatot váltva és közbe megfőzhetik a kaját!!!! A munkahelyet, környékét, kínos precízséggel
tartották rendben!!!!!
A végén már segítették egymást a többiekkel is, szívesen jöttek, vagy mentek segíteni egymást, vagy csak beszélgettek egy jót!!!
A végén már ŐK voltak a maguk főnökei, nélkülem is ment a munka, ha bonyolult volt, megkérdezték mi a véleményem!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!