Szerintetek miért nem kell egy ilyen munkaerő senkinek?
Azert nem mert tiszta katasztrofa ez az orszag, nekem is ilyen vegzettsem van, csak nekem ket szakmai nyelvvizsgaval, ambar pályakezdőnek szamitok.
Egy év után külföldre költöztem, tiszta vicc ez az orszag, amit nem tudtam otthon megvalositani azt mind megkaptam kint. remélem soha többet nem fogom átélni ezt.
Ezt én is tapasztalom, mármint azt, hogy csak haveri alapon lehet bejutni bárhova is. Ma megyek 11-re interjúra, de nagyon tartok a negatív választól... (Logisztikai céghez.)
#2-es milyen nyelveket beszélsz, és kint hol-mit tevékenykedsz? Én is gondolkoztam már, Ausztriába, de nem igazán tudok németül, az angolt meg nem tudom, mennyire preferálják odakinn.
Köszi az eddigi válaszokat! :)
Sajnos nem vagy ezzel egyedül. Én pénzügyes vagyok, 2 tárgyalóképes nyelvtudással, 7 év tapasztalattal, diplomával. Fejér megyében 1 év alatt nem voltam még állásinterjún! 3 nagy cég van, akik állandóan hirdetnek nekem való munkakört, már ezerszer pályáztam náluk, egyszer sem hívtak be, pedig minden kiírt kritériumnak megfelelek.
Egyszer nekem azt mondta egy fejvadász, hogy most átestünk a ló túlsó oldalára, 10 éve nem kellettek a pályakezdők, most nem kellenek a tapasztalt emberek, mert nekik nyilván többet kéne fizetni. Tény, hogy a legtöbb álláshirdetésnél ott van, hogy pályakezdők jelentkezését is várjuk. Én végső elkeseredésemben megpróbálok Pesten állást keresni, de ott is voltam egy-két interjún, nem sok sikerrel.
Szar ez az ország, tényleg, ez van.
Nekem kicsit több mint 1 év alatt egy interjú jött össze, utána még „próbanapra” is behívtak, de az is csak bohóckodás volt, ma már min. 40%-ban megváltozott munkavállalókat keresnek arra a munkakörre, bár ezt egyre több hirdetésben olvasom. Az sem jó, ha nincs tapasztalat, az sem ha van, ha nincs iskolád, az is baj, ha van, akkor se kell az ember, ha kiskorú gyereke van, de az állam szerint kevesen vállalnak gyereket, de mire?, és ezek mellé még legyél rokkant, hogy a munkaadó minél jobban járjon, én már nem értem ezt. Ezt meg nemrég olvastam egy blogban:
"Nem fogod elhinni, de az egyetemen volt egy tanárom (neves szociológus) ő azt tanította nekünk, hogy GYES/GYED-ről visszatérő nőt ne alkalmazzunk, mert a nők az otthon töltött idő alatt ellustulnak, hamar kifáradnak a munkában, már dél körül kidőlnek. Ugyancsak az egyetemen munkaügyi statisztikákkal is foglalkoztunk és volt egy olyan adat, hogy az állások több, mit 90%-a ismerősön keresztül töltődik be."
A logisztikai felsőfokú mit takar? Közgazdasági diplomát logisztika szakirányon, vagy felsőfokú OKJ-t? Mert nagyon nem ugyanaz.
Angol nyelv: alapszint kevés, gyúrj rá a tárgyalóképes szintre - de ugye tudod, mi az, hogy valaki egy idegen nyelven tárgyalóképes?
Emellett ideje gőzerővel nekiesni a német nyelvnek is, mert rengeteg szállítmány a DACH régióba megy, vagy onnan jön. Veszprém megyében nem ismerem a lehetőségeket, de nyugodj meg, jóval több lehetőség van, mint Nógrádban, vagy Szabolcsban...
Nagyon sok cég kölcsönzött státuszban alkalmazza a munkaerőt, mert így nem számítasz bele a headcount-ba, és le tudnak írni költségként.
Egyébként 1 év után, ha kölcsönzött (külsős) vagy, ugyanazok a jogok és juttatások illetnek meg, mintha a cég alkalmazásában lennél. Munkanélküliként nagy luxus visszautasítani egy lehetőséget, csak azért, mert nem belsősnek vennének fel. Emellett ha már külsősként alkalmaznak, könnyebben megnyílhat előtted az út, és átvehetnek.
Sajnos valóban egyre több cég kölcsönöztet. Én nem igazán értem a logikáját, hiszen ugyanannyiba, sőt még többe is kerül a cégnek. Igen, azt tudom, hogy más költségből számítják, de összességében akkor is a cégnek kell kifizetni.
Hallottam már olyan érveket is, hogy mert akkor nem kell végkielégítést fizetni, blabla. Ahhoz képest az esetlegesen fizetendő végkielégítés sokszorosát fizetik ki kölcsönzői díjnak, ráadásul a dolgozó is elégedetlen, mert jóval kevesebbet keres, mint a saját ember.
Hogy a kérdésre válaszoljak, nekem az a tapasztalatom, hogy magára valamit adó cég Pestre költözik. Vidéken nem nagyon van olyan, aki hajlandó fizetni egy diplomás, tapasztalt, nyelveket beszélő embernek. Inkább be sem hívnak, közben meg már az ember önbizalma a béka s... alatt, hogy milyen selejt, közben meg az van, hogy a cégek a selejtek...
Sajnos ebben az országban a fővároson kívül sehol máshol nem érdemes munkát keresni, ha minimálbérnél többet szeretnél kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!