Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem dolgoznak az emberek...

Miért nem dolgoznak az emberek már havi 80-90 ezer forintért sem?

Figyelt kérdés
Egyre több ismerősöm van aki inkább otthon ül és nem csinál semmit se, ahelyett, hogy elmenne dolgozni pl. árufeltöltőnek 80-90 ezerért. Sokan mondják, hogy ilyen gagyi, rabszolga munkát nem fognak végezni, mert neki mérnöki, meg infós, meg ilyen-olyan diplomája van, és beszél 3 nyelven. De hát, ha nem veszik fel sehova, akkor miért nem jó neki a "rabszolga" munka. Az is több mint a semmi. Az, hogy otthon ül annak nincs értelme.

2016. nov. 22. 22:14
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Egyrészt! Nem nagyon emlékszem arra, hogy én vagy mások sokat buliztak volna. Az ELTE IK- és a BME VIK-et a hallgatók kb. 10-15%-a végzi el. Ami nem túl nagy szám. Tehát annyi időd sincs, hogy levegőt vegyél. A kötelező órák, a magas követelmények miatt egy perced nem lesz. Nem, hogy még este 6 után lenyomjál 8 órát. Ráadásul nem fogsz olyan állást találni, ahol majd te mondom meg, hogy mikor mész dolgozni. Ilyen Magyarországon nincs. És akkor még egy órát nem tanultál. Akik nem dolgoznak egyetem mellett, azok se tudják elvégezni.

És akkor még ott van az ún. jó-hírnév megőrzés. Ami azt jelenti, hogy csak, olyan állást végezhetsz, ami méltó az egyetemre. Óriási bukta ez a szabály az országnak.

2016. nov. 24. 14:24
 32/41 anonim ***** válasza:
Ideje a magyarnak is felébredni, hogy nem rabszolga. Ausztriában a minimálbér nettó 300 ezer Ft. 80-90 ezer? Miről beszélünk. Normálisan élni nem lehet. Minden alacsony keresetű embernek sztrájkolni kellene, nem kéne bemenni dolgozni, aztán Orbán észbe kapna. Tüntetni és hasonlók. Mert ki tudnák fizetni a nettó 200 ezret is, már itt kellene járnia a minimálbérnek, hogy normálisan éljünk. Jól teszik, hogy nem mennek el 80-90 ezerért dolgozni, mindenkinek ezt kellene és akkor lenne ám baj!
2016. nov. 24. 21:02
 33/41 A kérdező kommentje:
Hát igen. Csak hogy nem a 200 ezer meg a 80 ezer forint között lehet választani. Hanem a semmi meg a 80 ezer között.
2016. nov. 24. 21:59
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

"BME-n végzett ismerőseim egy kivételével heggesztenek, asztalosok"

Ne etessétek a trollt. Hazudik a kérdező keményen. 27-en államvizsgáztunk az évfolyamon, 20 embernek már volt munkája az államvizsga pillanatában, vagy hozták a diplomaosztóra a munkaszerződést. A maradék 7-ből, 6 maximum egy hónap alatt sikeresen elhelyezkedett szakmán belül. A legalacsonyabb bruttó fizetés amit láttam/hallottam az bruttó 320.

2016. nov. 27. 02:41
 35/41 anonim ***** válasza:
Nekem netto 240 ezeret ajánlottak most diplomával 2 nyelvtudással, de nem fogadtam el, mert ki kellett volna járnom Budára ami nekem 4 óra utazást jelent naponta. Szóval ez hülyeség ,hogy aki 3 nyelven beszél 80-90 ezerért elmegy dolgozni, ha csak itthon fekszek az ágyban egész nap akkor megkeresek annyit. Helyette most azt csinálom amit szeretek, és az sokkal többet ér mint a pénz, mert boldoggá tesz.
2016. nov. 27. 05:21
 36/41 A kérdező kommentje:

Öcsém. Svájc. Olyan szép dolgokat írtok itt. De tételezzük fel, hogy így van. Akkor Magyarország miért egy büdös, csöves hely, ahonnan mindenki menekül? Tehát itt van egy elég nagy ellent mondás.

Ti azt mondjátok, hogy itt mindenkinek dobálják a 300 ezres kezdő fizut, de azért belenéznek a kukába, hát ha van egy kis ennivaló. Hát elég nagy paradoxon.

2016. nov. 28. 00:08
 37/41 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne más, simán elvállalnám azt is. Sajnos persze ez nem így működik, ha akkora munkanélküliség lenne, hogy diplomás informatikusként nem kapnék szakmai állást, akkor a gyártósori munkára még sokszor nagyobb túljelentkezés lenne...
2016. nov. 28. 07:48
 38/41 anonim ***** válasza:

"De tételezzük fel, hogy így van. Akkor Magyarország miért egy büdös, csöves hely, ahonnan mindenki menekül? Tehát itt van egy elég nagy ellent mondás."

Mert van egy réteg, aki egyáltalán nem boldogul (ők értelemszerűen lelépnek külföldre a megélhetés reményében) és vannak, akik jól boldogulnak (de a még nagyobb fizetés reményében vagy a politikai élettől/közhangulattól megundorodva lépnek le jó eséllyel).

2016. nov. 28. 11:02
 39/41 A kérdező kommentje:
Igen. De itthon tisztességes ember nem igazán tud boldogulni. Azért sem értem, hogyan kereshetnek ilyen jól az infósok, ha ennyire csóró az ország.
2016. nov. 28. 12:19
 40/41 anonim ***** válasza:
De tudnak boldogulni, csak külföldön ők jellemzően még többet kapnának.
2016. nov. 28. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!