Miért nem dolgoznak az emberek már havi 80-90 ezer forintért sem?
Egyrészt! Nem nagyon emlékszem arra, hogy én vagy mások sokat buliztak volna. Az ELTE IK- és a BME VIK-et a hallgatók kb. 10-15%-a végzi el. Ami nem túl nagy szám. Tehát annyi időd sincs, hogy levegőt vegyél. A kötelező órák, a magas követelmények miatt egy perced nem lesz. Nem, hogy még este 6 után lenyomjál 8 órát. Ráadásul nem fogsz olyan állást találni, ahol majd te mondom meg, hogy mikor mész dolgozni. Ilyen Magyarországon nincs. És akkor még egy órát nem tanultál. Akik nem dolgoznak egyetem mellett, azok se tudják elvégezni.
És akkor még ott van az ún. jó-hírnév megőrzés. Ami azt jelenti, hogy csak, olyan állást végezhetsz, ami méltó az egyetemre. Óriási bukta ez a szabály az országnak.
"BME-n végzett ismerőseim egy kivételével heggesztenek, asztalosok"
Ne etessétek a trollt. Hazudik a kérdező keményen. 27-en államvizsgáztunk az évfolyamon, 20 embernek már volt munkája az államvizsga pillanatában, vagy hozták a diplomaosztóra a munkaszerződést. A maradék 7-ből, 6 maximum egy hónap alatt sikeresen elhelyezkedett szakmán belül. A legalacsonyabb bruttó fizetés amit láttam/hallottam az bruttó 320.
Öcsém. Svájc. Olyan szép dolgokat írtok itt. De tételezzük fel, hogy így van. Akkor Magyarország miért egy büdös, csöves hely, ahonnan mindenki menekül? Tehát itt van egy elég nagy ellent mondás.
Ti azt mondjátok, hogy itt mindenkinek dobálják a 300 ezres kezdő fizut, de azért belenéznek a kukába, hát ha van egy kis ennivaló. Hát elég nagy paradoxon.
"De tételezzük fel, hogy így van. Akkor Magyarország miért egy büdös, csöves hely, ahonnan mindenki menekül? Tehát itt van egy elég nagy ellent mondás."
Mert van egy réteg, aki egyáltalán nem boldogul (ők értelemszerűen lelépnek külföldre a megélhetés reményében) és vannak, akik jól boldogulnak (de a még nagyobb fizetés reményében vagy a politikai élettől/közhangulattól megundorodva lépnek le jó eséllyel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!