Miért nem dolgoznak az emberek már havi 80-90 ezer forintért sem?
18#
Köszi. Én is jól ismerem az IT-t. Sok barátom végzett a BME mérnökinfón. Úgy tudom , hogy nem egy könnyű szak, tehát ez a kiseggelem módszer nem hiszem, hogy működik. De vannak az ELTE IK-ról is ismerőseim, mert infó középsuliban jártam, és sokan mentek oda. És azt se végezték el sokan.
Egyébként nézzél körbe az álláskínálatoknál: pénztáros, árufeltöltő, csomagoló, címkéző, ács, asztalos, segédmunkás, kamionsofőr, eladó, értékesítő. Ilyen állások vannak. Mérnöki nem igazán.
Mondom, hogy az infós, vegyész, mérnök ismerőseim nagy része otthon ül. És várja a csodát. Vagy lelép külföldre mosogatni. Hát ezért valóban érdemes tanulni.
Nincsen mérnöki állás????
Ezt most viccnek szántad ugye,na akkor figyelj,1 másodperc :)
És ez csak mi területünk.
Az,hogy BME-n mérnökinfót végzett ismerőseid nem kapnak melót,az az ő bajuk,életkeptelen balekok sajnos,ezt kell,hogy mondjam.
Csak maguknak köszönhetik.
Itt sínylik meg,hogy egyetem közben nem mentek el DOLGOZNI,hanem ment a kocsmázás,ment a CS,ment a WOW,LOL meg egyébb f_szságok amik nem visznek előre.
Én már egyetem közben fogtam magam és eltoltam a kis p..csámat melózni,kőkeményen,volt,hogy 4 órákat aludtam mert beadandó és meló ennyi ment(plusz sportolás folyamatosan),és lám még nincs meg a BSc-m se,de már konkrétan naponta hívogatnak munka ajánlatokkal.
Jah,hogy ehhez van 6 év szakmai tapasztalatom,kommunikációs skilljeim,perfekt angolom,karrierista személetem.
Hát igen,csak maguknak köszönhetik ha BME-s diplomával mosogatnak,ennél nagyobb szégyen nincsen,ássák magukat el de most komolyan.
P_ncserek az élethez.
6 év szakmai tapasztalat diploma nélkül? "kommunikációs skill"? akik a mekiben dolgoznak? :D perfekt angol miért olyan nagy szám? angliában mégis elvéreznél... karrierista szemlélet? valaki űrhajós valaki pedig elnök akar lenni, ez is annak számít? nekem pl csak érettségim van, közepes angolom és több mint 600 ezret keresek havonta. igaz nem egy élhetetlen országban hanem máshol, de minnél több időt tölt el az ember itt annál inkább az gondolja miért mennyen haza? max szabadság alatt a család ma
iatt.
Vicces vagy utolsó.
Tudod én màr egyetem 2.évében gyakornok voltam aztàn mentem is fôàllàsba kevés óràt vettem fel.
Igen diploma nélkül is felvesznek,mert több év tapasztalatom van,több programozàsi nyelven is.
Làtszik még nem dolgoztàl magas nagy presztízsû melóhelyen,én nàlad ITTHON többet keresek picivel,kommunikàlni IT-ban is alap,hogyan kezeld a konfliktusokat,hogyan tàlald a hibàt a fejlesztôknek,hogyan prezentàlj,plusz ha elôre akarsz lépni akkor kell csapatjàték.
Képzeld csak külföldiekkel meetingelek szinte,több angol nyelvû interjúm volt.
Pl angliai vezetôvel,fel is vettek.
Így nem véreznék el,ezt elnézted.
23-as 24-es ne vitazzatok, mas az eletszemleletek.
23-as az akirol irtam, hogy nem marad otthon, hanem inkabb kijon es itt kulfoldon iskola nelkul jol megel kenyelmesen, nem nelkulozik, mint otthon lenne sajnos.
Ejej, nem kell a "latszik nem voltal ilyen-olyan helyen lenezo stilus"
24-es te karrierista tipus vagy, ugyesen csinaltad, hogy iskola mellett mar elmentel gyakorlatozni, gyakorlatot szereztel.
Kerdezo: milyen mernoknek nincs allasa otthon? Mernok es mernok kozott is van kulonbseg.
Egyebkent a 23-as peldajabol latszik, hogy Magyarorszag elhetetlen az atlagpolgar szamara es egyszerubb kulfoldre menni.
24-es meg keresett szakmaban ugyes. Raadasul jol megfizetik.
Hát azért érdekes, hogy itt mindenki 500-600 ezret keres. Mindenkinek menő diplomája van, és naponta 20-a hívogatják. Istenem! De csodálatos ország lenne ez.
Jó lenne, ha körbenéznétek és nem kamuznátok ennyit.
Szakmai tapasztalatod, hogyan lenne diploma nélkül?
Az az alapvető probléma, hogy szakmai munka nélkül nincs diploma, szakmai munka meg nincs diploma nélkül.
Esetleg, ha protekciós az állás, mást nem igazán tudok elképzelni. De akkor sem lehet sokat keresni. Kb 600-700ft/óra, tehát a mekiben többet kapsz. Nézz csak körbe. Ja és ez Budapest. Vidéken ennél persze rosszabb a helyzet.
Nézd nem vitatkozok.
Én EL MENTEM dolgozni egyetem közben màr,gyakornoknak is.
Elhiszed nem,te dolgod.
Làttàl màr 100 billió dollàrt?
Ha nem akkor màr nem is létezik?
Hàt igen tudom.
Ezért hangsúlyozom mindig egyetem közben dolgozni kell,ha tetszik ha nem.
Nem kell akkor aludni nem kell bulizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!