Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem dolgoznak az emberek...

Miért nem dolgoznak az emberek már havi 80-90 ezer forintért sem?

Figyelt kérdés
Egyre több ismerősöm van aki inkább otthon ül és nem csinál semmit se, ahelyett, hogy elmenne dolgozni pl. árufeltöltőnek 80-90 ezerért. Sokan mondják, hogy ilyen gagyi, rabszolga munkát nem fognak végezni, mert neki mérnöki, meg infós, meg ilyen-olyan diplomája van, és beszél 3 nyelven. De hát, ha nem veszik fel sehova, akkor miért nem jó neki a "rabszolga" munka. Az is több mint a semmi. Az, hogy otthon ül annak nincs értelme.

2016. nov. 22. 22:14
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

A saját példámat írom le:

Kiszámoltam megéri-e ennyiért dolgozni járni.

Nagy vonalakban így néz ki a számítás:

fizetés 80.000

napi kaja 1000*22=22.000

bérlet 10.000

elfoglaltság napi 8óra munka+2óra utazás=10óra havi 22*10=220óra.

ezzel szemben ha itthon vagyok és néha kicsit fusipom, grafikai meót csinálok, vagy elmegyek füvet nyírni a szomszédnak, stb akkor ugyanezt a nagyjából 80.000Ft-ot meg tudom keresni 20-40 óra alatt.

További nyereség, hogy nem kell bérletet vennem (10.000) és az élelmezésem is jobb és olcsóbb, ha itthon főzök.

Továbbá lényegesen több időm jut élni.

Hát ezért ne lett belőlem árufeltöltő. ;-)

2016. nov. 23. 09:49
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: persze egy darabig élsz napról napra, aztán rájössz, hogy se nyugdíj, se egészségbiztosítás, ha megbetegszel akkor bajban vagy, és persze pár év múlva sem fogsz jobban keresni, mert a fűnyírást nem igazán számítják be sehol munkatapasztalatnak.
2016. nov. 23. 10:05
 13/41 anonim ***** válasza:
74%
Nyugdíja valószínűleg amúgy sem lesz már senkinek a fiatalabb korosztályból (ha van munkahelye, ha nincs), a TB-t pedig fizetheti maga után, havi kb. 7000 Ft nem egy hatalmas összeg, cserébe egy olyan-amilyen ellátásért.
2016. nov. 23. 10:20
 14/41 anonim ***** válasza:
51%

# 12

A 80.000-es fizetés utáni nyugdíj lényegében nulla lesz 40 év múlva. Egészségügyi ellátásra pedig jogosult vagyok havi 7050Ft ellenében, de többnyire a magán egészségügyet használom.

Nyilván nem lesz ez mindig így, de a tescoban pakolás közben nem lehet saját céget kitalálni, megcsinálni. ;-)

2016. nov. 23. 10:29
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

#13-as: ezt a dumát már a rendszerváltáskor is lehetett hallani az öreg szakiktól akik feketén tolták, aztán mostanra az összes elment nyugdíjba, és állandóan ott vannak az összes tüntetésen, hogy emelkedjen a nyugdíj, arra szavazna aki többet ajánl, és mind sír, hogy az állam őt átverte...

Szóval aki azt mondja, hogy nem fizetek járulékot, mert úgysem lesz nyugdíjam, az legyen majd 30 év múlva annyira kerinces, hogy nem is rinyál ha nem kap

2016. nov. 23. 10:35
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Azért sem , mert aki nem azon a településen lakik ahol a munka lenne annak utazni kell. A cégek , vállalkozók a tömegközlekedést fizetik az autót nem. Pl. én olyan településen lakom ahonnan tömegközlekedéssel nem lehet bejárni csak a műszakos munkarendben dolgozóknak és a diákoknak jó valamilyen szinten a busz. Mondjuk felvennének egy falusi háziasszonyt 10-20 óráig konyhai kisegítőnek akkor neki autóval kellene járni ami 20napx 35kmx35Ft=24500 Ft, ezt levonjuk a 80-ból és máris a közmunkás bérnél vagyunk. A személyautónak a benzinen kívül is bőven vannak költségei ezért számoltam 35 Ft-al a km-t.
2016. nov. 23. 12:15
 17/41 A kérdező kommentje:
Többen írjátok, hogy mennyire menő az infó-s diploma. Sajnos ez nem teljesen igaz. Sokan dolgoznak közülük a tescoban és a mekiben is. Nekem is van jó pár ismErősöm közülük. Értelmesek és a fővárosban laknak. Én is voltam árufeltöltő, pedig vegyészmérnök vagyok. Most meg ilyen festő, mázoló, asztalos, ezermster. :D
2016. nov. 23. 13:13
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

IT-ban dolgozom, folyamatos az ember hiány nálunk, a konkurenciánál, a beszállítóknál.

Tegyük hozzá, hogy itt tényleg IT-ról beszélünk, az nem IT-s, hogy valaki elvégzett valami webmester tanfolyamot OKJ-n, hogy a szaktudása addig terjed, hogy fel tud rakni egy windowst, de már egy domain-nel nem bír el, hogy csak az MS környezetnél maradjunk, ahogy az sem, aki elment egy főiskolára, ott 0 érdeklődést mutatott, végigtolta, papírt kapott róla, de egyedül semmit nem csinált (rengeteg pályakezdő jelentkezik úgy, hogy alap SQL selecten túl már semmit nem tud, mert az iskolában annyit tanítottak neki, volt 2 félév adatbázis, de ő IT-nak képzeli magát ettől, annyi érdeklődés nem szorult bele, hogy otthon kicsit nézelődjön, majd csodálkozik, hogy sehova nem veszik fel).

2016. nov. 23. 13:45
 19/41 anonim ***** válasza:

#14: Te valami jós vagy, hogy tudod mi lesz 40 év múlva?:D

1976-ban szerinted látták, hogy mi lesz ma? Ez nagyon hosszú idő, nem tudhatod mi történik addig.

2016. nov. 23. 14:59
 20/41 anonim ***** válasza:

Nem én mondom....

[link]

2016. nov. 23. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!