Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tennél ha 600 ezer forinto...

Mit tennél ha 600 ezer forintod elment volna állásinterjúkra való utazásra de nem vettek volna fel sehova?

Figyelt kérdés

2016. nov. 19. 11:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
82%

Kedves Kérdező!

Ha regisztrálsz a Kormányablaknál (Járási Hivatal), mint álláskereső, akkor két nyomtatványt tudnak adni neked, az egyik címe: "Álláskereső nyilatkozata önállóan történő álláskeresésről", a másiké pedig: "Igazolás".

Ha ezeket kitöltöd, majd az interjúztatóval is kitölteted, ill. a jegyeket aláíratod/lepecsételteted, akkor az Kormányablaknál megtérítik a jegyek árát!

Pl. megtérítik a MÁV/Volán return jegyeket, vagy a BKK 24 órás Budapest bérletet. Attól függetlenül, hogy az interjún felvettek, vagy sem!

Kérjetek tájékoztatást!

Feltételezem külföldön kerestél állást Magyarországról, máshogy nem értem, hogy jöhetett ki a 600 000 Ft-os összeg. A külföldi EU-s álláskeresés szabályait nem ismerem, érdemes lenne ennek is utánakérdezni!

2016. nov. 19. 13:47
 12/32 A kérdező kommentje:
#11: Sajnos kötelező bejelentkezésenként maximum 1 oda-vissza utat térítenek meg, azaz 2-3 havonta egyet, ami nagyon kevés.
2016. nov. 19. 13:56
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

12.: Jó tudni, de örülj, hogy téged 2-3 havonta legalább 1 helyre behívnak, mert engem sehova, majd most fogok kapcsolataimnál próbálkozni, szívességeket kérni* magamnak, brr..., kiráz tőle a hideg, hogy majd 30 évesen ennyire kiszolgáltatott vagyok.

Ma Magyarországon a "szívesség" az az, hogy egyáltalán hívjanak be interjúra...

2016. nov. 19. 14:24
 14/32 anonim ***** válasza:
21%
vicceltek?! Magyarországon lasszóval vadásszák a munkavállalókat akkora a munkerőhiány, legalábbis a média (főleg fideszközeli) szerint.. amúgy én sem értem ezt a 600 ezres utazási költséget, max ha CSAK taxival volt hajlandó utanzi a kérdező. Mit csinálnék? Magamba néznék normális vagyok-e :D
2016. nov. 19. 14:53
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
pedig munkaerőhiány van. persze nem minden szakmában, de nekem gyakorlatilag nem is kellett munkát keresnem, mert a munka talált meg engem. brutálisan jók most a lehetőségek, tényleg olyan feltételeket lehet kisajtolni a munkaadókból, amit régen nem lehetett volna. feltéve persze ha jó szakember vagy.
2016. nov. 19. 15:34
 16/32 anonim ***** válasza:
69%
Senki nem volt rosszindulatú, de 600 ezer forintból egy jobb képességű ember már vállalkozást alapít. Aki ennyit költ arra, hogy eljusson állásinterjúkra, és még csak fel sem veszik sehová, az valamit nagyon-nagyon b @ l f @ s z u l csinál. Ha pedig valóban az említett jogászlányról van szó, neki már rég más pályán kéne keresgélnie, mert valószínűleg nem véletlenül nem jön össze neki egy állás sem. :D
2016. nov. 19. 15:39
 17/32 anonim ***** válasza:
60%

14.: Nem minden fideszes ismeri ezt el, sok fidesz szavazó vélekedik úgy, hogy kevés a munkahely (vagy másik nézőpontból nagy a diplomás túlképzés). A szakmunkásokba én nem mennék bele, de feltételezem, az, hogy a megyémben alig alapultak új gyárak az elmúlt 5-10 évben, ill. közben elköltöztek innen üzemek, nem teremtett a szakmunkásoknak sem új álláslehetőségeket.

OK, épült nagybani piac és hozzá áruelosztó terminál, meg CBA áruelosztó, de ez nem termelő szektor!

Ezen kívül épült csúcskategóriás kutatóközpont, ahova, már az indulásnál kijelentették, hogy a kutatók jelentős része külföldi lesz.

Sok betanított munkást alkalmaznak szerintem, de valljuk be ez az átlagember alatti szint. Az átlagember egy szakmunkás, vagy max. egy egydiplomás fiatal.

Az átlagember miből éljen meg?

ui.: 600 000 Ft, egy Budapesti út vidékről, oda-vissza kb. 10000 Ft (7500 - 8000 Ft MÁV + 1600 Ft Budapest 24h BKK bérlet), azaz ez 60 db. állásinterjú. Nekem az a bajom, hogy alig hívják be az embert, nemhogy 60 db interjúra behívnák...!

60 állásinterjú kb. 5-10 évi álláskeresés eredménye az én szakmámban sajnos... Legalábbis jelenleg úgy tűnik.

Más kérdés, ha 1 év alatt 60 helyre behívnának, akkor már régen nem lennék álláskereső, mert kb. a 10. interjúnál fel is venne egy cég próbaidőre. Hozzáteszem: szerintem.

2016. nov. 19. 15:49
 18/32 anonim ***** válasza:
58%

17-es vagyok, szóval az ELI-ALPS lézerközpont kutatói nem az átlagemberek, mindenkitől nem lehet elvárni minőségi PhD doktori címet és releváns kutatói tapasztalatot.

Sajnos a professzoroknak, akik kilobbizták a fenti kutatóközpontot, ez az egész, csak az önző, egoista szemléletmódját bizonyítja.

Ha majd évek múltán nem lesz rá EU forrás, az állam, pedig széttárja a karját, hogy neki erre eleve nem volt szüksége, mert nem itt tart az ország, akkor kezdődik igazán nagy sírás és jajveszékelés!

A legnagyobb baj, hogy a jelenlegi magyar nagy cégek, teljesen közömbösen reagálnak a kutatóközpont nyilvános terveire. Azaz nem releváns, már most a nyilvánosan kiadott kutatási terv! Az ipar nem ebben az irányban fejleszt... Sebaj, alapkutatás, viszont, akkor miért erőltetik eleve az alkalmazott oldalát?

Bocs, ez csak egy spec. probléma.

2016. nov. 19. 16:01
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Hallgatnék róla mint a sír. Ennyiért fél évig simán el lehet lenni Budapesten albérletben.
2016. nov. 19. 16:43
 20/32 anonim ***** válasza:
83%

Istenem, minek okoskodnak akik semmit nem tudnak.

A kutatóközpont nem magyar, hanem uniós, ők adták a pénzt, az országok jó része pedig pályázhatott, hogy nála legyen, mert alapjában véve jó bevételi forrás, mert munkát ad nem csak kutatóknak, de portásoknak, karbantartóknak, titkárnőknek, akiket nem külföldről fognak importálni.

A kutatók jó része természetesen nem magyar, hiszen a pénzt sem mi adtuk össze, hanem mindenki aki beszállt szeretne részesülni belőle, így természetesen nem használhatjuk csak mi a létesítményt, az összes résztvevő ország megteheti.

2016. nov. 19. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!