Maradjak vidéken, vagy költözzek a fővárosba? (22/F)
Most vagyok végzős gyógypedagógus hallgató, aki szeretne továbbtanulni, levelező szakon, jelenleg Csongrád megyében élek. Volt egy nagyon komoly beszélgetésem egyik barátnőmmel, aki több évet élt Pesten, és az ő tapasztalatai szerint a fővárosban magasabbak a fizetések, mint vidéken. Szeretném, ha itt megosztanátok velem a személyes tapasztalataitokat, melyik lenne hosszútávon kifizetődőbb:
1) Vidéken munkát vállalni, és hétvégenként feljárni órára
2) Fővárosi albérletbe költözni, munkát vállalni, és 2-3 hetente hétvégére hazautazni
Köszönöm előre is a hasznos tippeket!
Budapeste általában magasabbak a fizetések, ez igaz, bár a gyógypedagógusról fogalmam sincs. Én pécsi vagyok, ott nem kerestem rosszul, de engem is vonzottak a magasabb budapesti fizetések. Kaptam is egy ajánlatot, asszem bruttó 100zal lett volna több a pécsi fizumnál. Ami jól is hangzik, de Pécsen a szüleimmel (úgy veszem ki, te is), a különbség pedig egy szobára lett volna elég. Tényleg nézd meg az albérletárakat, ha nem akarsz lakótársakat, akkor alsó hangon 80+közös költség+rezsivel kell számolni.
Szóval anyagilag sokkal jobban megéri néhány hetente felutazni, úgy tudom, levelezőn a suli és a lakhely között utazhatsz diákjeggyel is.
Bp-en a versenyszférában több a fiztés, de ha közalkalmazott leszel, akkor az ugyanaz, mint vidéken.
A lakhatás iszonyú drága, hozzá jön még a BKV bérlet, ami havi 10 kb. Plusz tapasztalatom szerint maga az élet is drágább.
Viszont én a helyedben inkább az alapján választanék, hogy hová vesznek fel. Pályznék mindenhová, és dötenék, mikor már a kezemben van a munka. Most te fordítva csinálod, előbb költöznél? Nem értem, mi a terved.
1. Válaszadó: Pszichológia szakon szeretnék a Károlin továbbtanulni
Utolsó válaszadó: Nem szeretnék addig elköltözni, míg ki nem derült, hogy egyáltalán felvettek-e
Köszönöm a tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!