Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés és munkakör és egyszer...

Fizetés és munkakör és egyszerűsített foglalkoztatás?

Figyelt kérdés
Három hete dolgozok egy helyen, egyenlőre egyszerűsített foglalkoztatással, el van indítva a támogatás ügye a munkaügyi felé is, ez kb két hét. Egyenlőre csak szóban van megállapodás, hogy mit kell csinálnom, leírva nincs semmi, viszont egyre több felé kell figyeljek úgy érzem a munkahelyen, azaz mivel kevés az ember, nagyon tág lett a munkaköröm. Rendszergazdaság helyett, segítek az irodásnak gépelni, másolni, vagy akár kimenni ügyet intézni, stb. Ha megírjuk a végleges szerződést, van értelme felhozni, hogy végül is akkor mik lennnének majd a végleges munkakör feladatai? Mert ennyiért amennyit kapok majd három hónap után, akiknek meséltem róla, keveselték. Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha még nem tiszta a kérdés kérdezzetek légyszíves. Köszi a válaszokat.
2016. nov. 12. 15:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Egy biztos, járulék szempontból sokkal előnyösebb a mun-

káltatónak, mert így 20% a kifizetés utáni fizetendő,

nem 98%. Persze csak a mentesített keretösszeg erejéig.

Ez meg totál értelmetlen, 20%? 98? Micsoda?

NApi 1000 ft a közterhe, és bármennyit adhat, levonás nem terheli. Ha Meghaladja a mentesített keretösszeget, akkor a munkavállalót terheli adófizetési kötelezettség, a keretösszegen felüli részre, amit rendez majd szépen a bevallásában (előlegként is fizethet, ha sok lenne egyben).

A munkáltatóra a keretösszeg nem vonatkozik, adhat bőven felette, neki azt kell tudnia, hogy 10.220 felett belép a képbe a tao, vszja.

2016. nov. 13. 08:50
 12/23 anonim ***** válasza:

Neked értelmetlen, de gondolkozz:

Kifizet 5000 ft-ot, ezért kell neki 1000 ft-ot fizetni,

az 20%, vagy én tévedek? (keretösszegig)

Minimálbér 73.815, erre járulék + munkáltatói teher

68820, bocs, ez csak 93%, nem 98%, elírtam.

Lehet munkáltatónként érteni, viszont pl az információs

füzetben van pár utalás, ami ezt nem teljesen egyértel-

műen kizárja.

2016. nov. 13. 09:12
 13/23 anonim ***** válasza:

Kifizet 5000 ft-ot, ezért kell neki 1000 ft-ot fizetni,

az 20%, vagy én tévedek? (keretösszegig)

Ótvar nagy marhaság. Pont úgy 10000 ft-t fizet akkor is, ha neki egy ezrest ad, és akkor is, ha 12ezret...

és nincs semmiféle utalás, munkáltatónként értendő.

2016. nov. 13. 09:38
 14/23 anonim ***** válasza:

Minimálbér 73.815, erre járulék + munkáltatói teher

68820, bocs, ez csak 93%, nem 98%, elírtam.

ez meg idióta levezetés, mert nem nettó+járulék+mtatói, hanem bruttó + mtatói. Azt meg hagyjuk, hogy rendszergazdaként úgyse minimálbér, hanem gbm-es.

2016. nov. 13. 09:40
 15/23 anonim ***** válasza:
67%

Alkalmi munka: a munkáltató és a munkavállaló között

a) összesen legfeljebb öt egymást követő naptári napig, és

b) egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári napig, és

c) egy naptári éven belül összesen legfeljebb kilencven naptári napig létesített, határozott

időre szóló munkaviszony

Teljesen egyértelmű...

Év elején volt belőle gond, mert informatikai hiba volt a nav-nál, és nem dolgozta fel, ha 16. napot beküldtél, akkor se ha nálad az volt az első napja. JAvították, elnézést kértek, minden további nélkül beküldhető... Nekem van olyan dolgozó, aki egy nap két helyen alkalmis...

2016. nov. 13. 09:44
 16/23 anonim ***** válasza:
46%

Miért is rossz a levezetés?

Munkavállalót nagyon nem a bruttója érdekli, hanem hogy mennyit kap meg. (Persze azért mondja mindenki a bruttót,

mert az a nagyobb, munkaviszonynál, illetve ugye abból tud

kedvezményt érvényesíteni).

A céget pedig az érdekli, hogy mennyit kell összesen

kifizetnie.

A bruttó-nettó csak egy plusz számítási sorozat, illetve

a járulékok és terhek meghatározása miatt van.

Tehát a cég kifizet a munkavállalónak mondjuk 5000 ft-ot,

ezután befizeti a 1000 ft-ot, akkor 6000 ft a kiadása.

A munkáltatót ez a szám érdekli, hogy 6000 ft-ba kerül.

Munkavállalót az 5000 ft érdekli. Tehát ugyanannyi kifi-

zetés után kevesebb teher. (persze nincs TB, NYJ se

sok)

A határ mehet felfele 10e ft-ig, de a lényeg,

hogy adózási szempontból sokkal előnyösebb.

2016. nov. 13. 09:53
 17/23 anonim ***** válasza:
46%
Jah, és az egész füzetet olvasd, ne csak ezt a pontot :)
2016. nov. 13. 09:54
 18/23 anonim ***** válasza:
46%

"Alkalmi munka: a munkáltató és a munkavállaló között

a) összesen legfeljebb öt egymást követő naptári napig, és

b) egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári napig, és

c) egy naptári éven belül összesen legfeljebb kilencven naptári napig létesített, határozott

időre szóló munkaviszony

Teljesen egyértelmű... "

Csak az a gond, hogy nincs odaírva, hogy

"ugyanazon munkáltató és ugyanazon munkavállaló között".

De a legtöbb szakmai oldal csak "évi 90 napot" emleget,

nem munkáltatóként, hanem összességében.

2016. nov. 13. 10:08
 19/23 A kérdező kommentje:
Nos. Ez nyílván nem huzamosabb ideig éri meg senkinek sem, nekem sem, azért is sűrgettem ezt a támogatást is ami a járadékra lesz amit utánam fizetnek, mert annak is két hét az átfutási ideje, meg ez nem is tudom, de szerintem nem megy bele a rózsaszín könyvbe, közben meg tíz órákat dolgozok naponta így is ezzel az egyszerűsítettel. Tudom, nekünk már nem lesz nyugdÍjunk, de azért hagy gyűljön ha már dolgozik az ember. Amúgy igen, valami ezres amit fizet a cég naponta utánam. Tudom én, hogy nem ritka ez a foglalkoztatottság, csak nagyon sokáig sem jó ha elhúzza az ember, mert az, hogy ugyanúgy munkanélkülinek számítok, és onnan semmit nem kapok, itt meg dolgozok, de a napjaim számát nem növeli ami a későbbi nyugdíjkiszámolást illeti az zavaró.
2016. nov. 13. 11:58
 20/23 anonim ***** válasza:
67%
okoskodj tovább, napi szinten foglalkozom vele, munkáltatónként ennyi, kár beléd a szó. De ha ügyesen keresel, megtalálod a nav februári tájékoztatóját róla...
2016. nov. 13. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!