Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés és munkakör és egyszer...

Fizetés és munkakör és egyszerűsített foglalkoztatás?

Figyelt kérdés
Három hete dolgozok egy helyen, egyenlőre egyszerűsített foglalkoztatással, el van indítva a támogatás ügye a munkaügyi felé is, ez kb két hét. Egyenlőre csak szóban van megállapodás, hogy mit kell csinálnom, leírva nincs semmi, viszont egyre több felé kell figyeljek úgy érzem a munkahelyen, azaz mivel kevés az ember, nagyon tág lett a munkaköröm. Rendszergazdaság helyett, segítek az irodásnak gépelni, másolni, vagy akár kimenni ügyet intézni, stb. Ha megírjuk a végleges szerződést, van értelme felhozni, hogy végül is akkor mik lennnének majd a végleges munkakör feladatai? Mert ennyiért amennyit kapok majd három hónap után, akiknek meséltem róla, keveselték. Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha még nem tiszta a kérdés kérdezzetek légyszíves. Köszi a válaszokat.
2016. nov. 12. 15:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
49%
gépelés, másolás, futkosás minimálbéres munka...
2016. nov. 12. 16:22
 2/23 A kérdező kommentje:
Hát azért nem, ha felvagy véve egy munkakörben, és mégsem csak azokat kell csinálni, mert kreatívoskodnom is kell, mert tiszta káosz az egész, se könyvtárrendszer nincs csinálva a szerverükre, semmi.... se eszközátvétel, mindenki a cégnél az oktatók viszik, hozzák amit látnak, szóval nem ilyen langyi melócska csak, meg azért valamire az ember jelentkezik, és interjún van egy elvárás amit mondanak, és ezen változtatnak mire észreveszed..... így kérdem, egybe látva a dolgot.
2016. nov. 12. 16:24
 3/23 anonim ***** válasza:
49%
megkapod a melódra, amit megbeszéltetek. Nehogy már fénymásolásért pluszt akarj, mert kb röhejes kérés lenne.
2016. nov. 12. 16:29
 4/23 A kérdező kommentje:
Igazából nem ez a baj. Hanem, hogy a lényeges dolgaimra nincs idő, amibe meg vagyok bízva, mert mindig van amibe segíteni kell a többieknek. Igazából ez a baj, csak azt hittem át lehet látni a kérdésemet. Most ne két oldal fénymásolását gondold, gondoljátok, hogy ezzel van bajom, mert amúgy sokkal többről, itt órákat kell gépelgetnem, rendeznem a papírokat, összerakni, stb. Érthetőbb így? Itt órák hosszáról van szó ami az igazi melómból veszi el az időt, amivel amúgy jobbá lehetne tenni a dolgokat a cégnél, de be vagyok húzva a sodrásba én is így.
2016. nov. 12. 16:33
 5/23 anonim ***** válasza:

"Mert ennyiért amennyit kapok majd három hónap után, akiknek meséltem róla, keveselték."

"Ha megírjuk a végleges szerződést, van értelme felhozni, hogy végül is akkor mik lennnének majd a végleges munkakör feladatai?"

Értem én, hogy az a problémád: nem tudod az általa jónak talált munkát végezni, de mi van, ha még azt nem akarják rád bízni, azért adnak mindenféle más munkát? Mivel egyszerűsítettel vagy, lehet, megvárnák, amíg megjön a támogatási papír. Meg aztán most is odamehetsz, megmondhatod a főnöködnek, hogy Téged ez zavar, mit tegyél, mi a privilégium?

Nem csak az van, hogy az ismerőseid szerint keveset kapsz majd? Mert ugye nem írtad, hogy mennyi az a kevés, rendszergazdaként... Amúgy én is keveslem a fizetésemet, de ettől még nem kapok többet... :D

2016. nov. 12. 16:43
 6/23 A kérdező kommentje:
Megbíznak bennem, mert látják a kreativitásom, csak ez a többieket abba nem gátolja, hogy mivel segíteni kell egymásnak, hogy ne adjanak mindig valami melót át maguktól.
2016. nov. 12. 16:51
 7/23 anonim ***** válasza:
Azért nézz utána az egyszerűsített foglalkoztatás feltételeinek :)
2016. nov. 12. 17:28
 8/23 A kérdező kommentje:
annyit tudok talán, hogy tizenöt nap max ami lehet egy hónapban. Azért vagyok így, mert feleslegesen, mivel nagy a fluktuáció náluk, tehát a hajtás miatt hamar elmennek az emberek, nem akarják ha munkanélküli vagy, feleslegesen kivenni az embert az ellátó rendszerből. Ami azért így korrekt.
2016. nov. 12. 17:30
 9/23 anonim ***** válasza:
46%

De ha nem vagy munkanélküli, illetve nem fizetik helyetted a TB-t, akkor viszont neked kell intézni.

15 nap az 3 hét, ennél többet nem dolgozhatsz. Évi 90 napod

van. Ami azt jelenti, hogyha ez kimerül, akkor máshol sem

dolgozhatsz így egy napig sem, nem tudsz alkalmi munkát

sem vállalni.

Jah, és az egyszerűsített foglalkozás mehet munkaviszony

mellett is, tehát beugrósként valahol hétvégén simán jó

ez az egyszerűsített dolog, persze csak ha van keretnap

még rá. Biztos, hogy érdemes ellőni?

Egy biztos, járulék szempontból sokkal előnyösebb a mun-

káltatónak, mert így 20% a kifizetés utáni fizetendő,

nem 98%. Persze csak a mentesített keretösszeg erejéig.

2016. nov. 13. 08:37
 10/23 anonim ***** válasza:
67%

Évi 90 napod

van. Ami azt jelenti, hogyha ez kimerül, akkor máshol sem

dolgozhatsz így egy napig sem, nem tudsz alkalmi munkát

sem vállalni.

NEM!!!

A 15 nap/hó, és 90/év munkáltatónként értendő.

2016. nov. 13. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!