Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetetlen így munkát találnom...

Lehetetlen így munkát találnom, csöves leszek?

Figyelt kérdés
Van egy gimnáziumi érettségim, TTK-s BSc diplomám és angol középfokú nyelvvizsgám. A továbbtanulástól MSc-n teljesen elment a kedvem, nem látom értelmét még 2-3 évet végigszenvedni a nagy semmiért, erre a szakmára nincs kereslet semmilyen szinten. Gondolkozom, hogy teljesen más irányban (pl. pénzügy, informatika) elkezdek egy OKJ-t vagy még egy BSc-t, de erre meg tök öregnek érzem magam, jövőre már 23 leszek, megőrülnék ha ismét elölről el kellene kezdenem valami tanulni 25-26 éves koromig, ráadásul dolgoznom kellene mellette úgyis, de ez a gond, hogy így semmit se találok. Pedig nagyon jó eszem van, könnyen megtanulok mindent, széles az érdeklődési köröm, ragadnak rám a nyelvek, angolból is nulla tanulással nyelvvizsgáztam le, csak a számítógépes játékokra támaszkodva, lehet kicsit jobban ráfeszek és felsőfokúra is elmegyek, matekból mindig 5ös voltam tanulás nélkül, gimiben is reál tagozaton, emelt óraszámmal, egyetemen szintén, ha laborban kellett dolgozni, az is jól ment...most mondhatjátok, hogy ezek nem nagy dolgok, de hát látom, hogy mennyi volt osztálytársam és csoporttársam szenved hónapokat, éveket egy nyamvadt nyelvvizsgáért, mennyit gyakorol matek zh-ra és még így is csak második tárgyfelvételre sikerül neki stb. stb. szóval csak nem lehetek olyan hülye. Viszont normális papírok és ismeretség nélkül a kuli munka vár rám éhhalál elkerülése végett, ami engem teljesen megvisel, hiszen sokkal több van bennem. Tudom, hogy nem megfelelő pályát választottam, nem gondolkoztam előre, szüleim se voltak tájékozottak ebben a témában, senkinek nem volt még diplomája a családban, mindenki egyszerű munkás, tanáraim se foglalkoztak semmivel..félrecsúszott na.
2016. nov. 1. 18:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
79%

A YouTubeon Géczy Gábor fizikus tart nagyon jó előadásokat ami a kérdéssel kapcsolatos. Ő is a városi rabszolgaság ellen van. Létre is hozott egy önellátó tanyát és igyekszik a régi szabad parasztgazdaságok elvei szerint élni. És látszik is rajta hogy jó kedvvel tölti el.

Egy videója a sok közül:

Mű világot építünk, hibás tudással a saját vesztünkre - Géczy Gábor

https://www.youtube.com/watch?v=ZFTDN8vHZq0

Vagy itt egy hölgy aki a büdös levegőjű és rohanó életmódú városból költözött erdő széli házikóba ahol laptopján távmunkát végez:

[link]

Ahogy írja, azóta a város is szebbnek tűnik neki ha felmegy néha.

Amúgy tényleg őrült az emberiségünk mert nem jobb életet teremtettünk a civilizált városokkal és tudományunkkal hanem szarabbat mint egy egyszerű parasztnak volt. Pedig nem így kellene ennek lennie.

2016. nov. 1. 19:41
 22/65 A kérdező kommentje:

Na nem papolok tovább semmiről. Egy valamit mondok és ezen gondolkozzatok el:

BÁRMIT tanulhatsz a mai világban, lehet bármilyen szakmád, végzettséged, akármid. Dolgozhatsz BÁRHOL a társadalomban. Vagy téged használnak ki, vagy te használsz ki másokat. És ez így nagyon nem jó. Ennek nem így kellene lennie. Most majd jönnek az okosak, hogy hát igen, de dolgoznod kell azért, hogy ne halj éhen, ne kerülj utcára, legyen pénzed. De eredendően az embernek, mint minden állatnak, meg van a maga természetes környezete és életmódja. Mi szükség volt városok, társadalom létrehozására? Mikor és miért ébredt az emberekben a vágy, hogy ő többet akar, mint amennyit a természettől kaphat, ő több akar lenni, mint a társai, ő nem akar megdolgozni a megélhetésért, ő másokat akar kihasználni, megdolgoztatni érte. Hogy minél több és több legyen neki. És ez a legfőbb gondja a társadalomnak...ezért nem akarok én ebben élni. Ki kell használni, el kell nyomni, nyomorba kell taszítani másokat ahhoz, hogy az illető eleget tehessen személyes kapzsiságának, mohóságának, becsvágyának. Az ember ennél többre teremtetett.

2016. nov. 1. 19:50
 23/65 anonim ***** válasza:
93%
Köszönjük. Ezzel a nagy hegyi beszéddel most aztán megváltottad az egész világot.
2016. nov. 1. 19:54
 24/65 A kérdező kommentje:
Én csak próbálom felnyitni az emberek szemét, híveket szerezni magam mellé. Cselekednünk kell. Ha az életünkkel fizetünk, akkor is harcolnunk kell a jelenlegi helyzet ellen, mert ez már tarthatatlan ami a világban történik.
2016. nov. 1. 19:57
 25/65 anonim ***** válasza:
82%

Manapság már annyira el vannak butítva az emberek hogy egyenesen normálisnak is érzik a kizsákmányolást.

SŐt, ha melós vagy, még ki is röhögnek hogy te lúzer, semmire nem vitted, megérdemled a krumplis tésztát, mint vacsorát.

Én teljesen egyetértek veled kedves kérdező!

Az ember nem bérszolgaságra hanem szabadságra született.

Én úgy tervezem hogy még 5-6 évig a kapitalizmus rabszolgája leszek, de aztán miután sikerül legalább 2 ingatlant vennem (bődületes sok lemondással, rengeteg munkával), kiadom őket és elvonulok vidékre.

Szegény leszek, de szabad.

Állatokkal fogok foglalkozni,a kis passzív jövedelemből meg abból fogok éldegélni amit megtermelek magamnak meg amit a jószágok biztosítanak majd.

2016. nov. 1. 20:09
 26/65 A kérdező kommentje:
Születésünktől kezdve megy az agymosás. Csak olyan dolgokat tanítanak meg nekünk, amit a társadalomban hasznosíthatunk, annak részeként, akár rabszolgaként, akár elnyomóként. Még a tervező, alkotó tevékenység is csak a társadalom számára szolgál, anélkül értéktelen. Ezek mellett magukhoz láncolnak pillanatnyi, függőséget okozó örömök elérhetővé tételével: ez mindenkinél más...TV nézés, számítógépezés, szerencsejátékok, drogok, finom ételek, nők...bármi lehet. Kezdetben ezt ingyen adják a társadalom gyerekei számára (pontosabban a szülők fizetik), vagy csak csábító lehetőségként tüntetik fel, amit muszáj elérniük (azoknak, akik szülei sem engedhetik meg vagy árvák stb.). Ezt megtehetik média által, vagy ami még hatásosabb, a hasonkorú, jobb módú társaik által, akik élményeik mesélésével iszonyú vágyat és frusztráltságot keltenek a kirekesztettekben, így azok is mindenképp meg szeretnék szerezni ezen élvezeteket. Aztán jön a felnőtté válás, amikor el kell szakadni a szülőktől és önállóan megteremteni a pénzt, amit örömökre, élvezetekre válthatunk be. A hosszú, évtizedes agymosás hatására persze nem tudnak ettől elszakadni a legtöbben, így bárminek alávetik magukat, csak, hogy továbbra is megszerezhessék ezeket az apró, pillanatnyi benyomásokat, amik dopamint termelnek az agyunkban. És így jön létre a társadalmi rabszolgaság. Mert szükségünk van házra, elektromos áramra, gázfűtésre, elektronikus eszközökre, ruhákra stb.? Eredendően nem, a természet biztosít mindent számunkra. De úgy nevelnek már fel bennünket, hogy csakis ebben a mesterséges környezetben boldoguljunk.
2016. nov. 1. 20:12
 27/65 anonim ***** válasza:
96%
Akkor itt van megadatik előtted életed lehetősége, húzd ki a netkábelt légy szabad, és ne traktáld itt az oldalt az agymenéseiddel. :D
2016. nov. 1. 20:40
 28/65 anonim ***** válasza:
79%
#26 akkor legyél remete, költözz ki az erdőbe.. Csak ne az én földemre, mert akkor s**gbe durrantalak egy sörétessel.
2016. nov. 1. 20:45
 29/65 A kérdező kommentje:
Itt nem csak rólam van szó, mit èr az én életem? Semmit. Ha kimegyek remetének, attól semmi sem változik. Viszont ha itt maradok és terjesztem a nézeteimet, így egy élet milliókét teheti jobbá. Ha sikerül összefognunk ès harcolunk, akkor eltörölhetjük ezt a rendszert.
2016. nov. 1. 21:03
 30/65 anonim ***** válasza:
90%
szerintem fogj össze Sas Balázzsal. nyerő páros lennétek.
2016. nov. 1. 21:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!