Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet Budapestre...

Hogyan lehet Budapestre költözni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Tavasz óta keresek munkát Budapesten, ami innen vidékről nem egyszerű. Egy kisebb településen ( város, de inkább falunak mondanám), lakom, tömegközlekedéssel mindenestül több mint négy óra Budapest. Van végzettségem, angolul is jól tudok, már rég el kellett volna helyezkednem, de még mindig itthon rostokolok. Azt vettem észre, h mindenhol húzzák a szájukat, h még nem fent lakom, volt, h bekamuztam valami bp-i címet, de akkor meg lebuktam, h mikor is tudok kezdeni...ez az amit nem tudok. Fogalmam sincs, innen, ilyen messziről hogyan fogok albérletet vadászni, lévén senki ismerősöm sincs fent. Jó esetben persze két-három hét alatt talán találok valamit, jó esetben. Annyi pénzem nincs, h csak úgy felköltözzek, aztán ha kiderül, h pl mondjuk a munka Budafokon van, én meg Újpesten vettem ki valami szobát, az is gáz.Van, amikor hetente megyek interjúra, de volt olyan is h majdnem egy hónapig nem hívtak sehonnan. Nem tudom mit kellene tennem, a pénzem véges, és kezdem azt érezni, ez az egész egy 22-es csapdája...munka nélkül nincs lakhatás, lakhatás nélkül nincs munka. Mindenképpen Budapestben gondolkodom, a környéken kb semmi nincs, és amúgy se tart itthon senki és semmi.Külföld sem játszik, németül nem tudok, angol nyelvterület meg nem érdekel.

Valaki tud valami hasznosat mondani? Lassan már belebolondulok, úgy érzem, mindent megtettem ami tőlem telik. 26/n

2016. okt. 30. 13:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én egyszer mentem vonattal miskolcról az 8000 volt, de utána oszkárral mentem az "csak" 4000

viszont a beköltözéskor a cuccaimat nem tudom hogy vittem volna fel ha anyukám nem hozza fel autóval.. szar helyzet ez tudom :(

2016. okt. 30. 23:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha ténylegesen ennyire drága az útiköltség, akkor bérelj kis lakást egy hétre, vagyis hétköznapra, 5 napra teszem azt. Ha még maradt némi pénzed, jobban megéri, az airbnb-n simán találsz garzont 6 ezer/nap körül, 5 nap esetén pláne könnyebb, takarítással, lópikulával együtt sem lesz annyira sok, mintha utazgatnál. Pont múlt héten foglaltam ismerősnek (teljesen zöld hozzá, meg hogy merre kéne stb...) 4 napra egy teljesen korrekt belvárosi stúdiót, 6200 körül volt/nap, plusz háromezer valamennyi a végső takarítás, tokkal vonóval nem volt 30 ezer sem (28 körül). Ez vállalható összeg, ha egy nappal még megtoldod akkor is. Persze vannak horror áron is, de rövid távú bérletre ez a legjobb, csak be kell írni a keresőbe mikorra kellene és beállítani a maximum összeget. Próbáld meg a választott hét előtt összeszervezni az albérlet-látogatásokat is, már ahol van erre lehetőség, nem tudom az interjúk mennyire behatárolhatóak ebből a szempontból, hisz nem tudni mindig előre, mikorra fognak behívni, ha behívnak egyáltalán. Egy próbát megér és legalább ismerkedsz egy kicsit Pesttel, a kaját is kevesebből kihozod, ha van egy konyhasarok, ahol bedobod a szendvicsed meg a kávéd. Veszel egy bkk hetijegyet ötezerért még mellé, aztán meg is vagy. A napi tízezerért rohangálás tényleg durva és megterhelő, időben és anyagiakban is, szerintem próbáld meg így, nem lesz rossz, ha eltöltesz egy szűk hetet a városban, ahova költözni szándékozol a jövőben.
2016. okt. 31. 17:17
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ez az utolsó hozzászólás nagyon hasznos! :)
2016. okt. 31. 23:00
 14/15 A kérdező kommentje:

egyedül ezt nem értem:

(teljesen zöld hozzá, meg hogy merre kéne stb...)

gondolom, itt valamit elírtál.. :)

2016. okt. 31. 23:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem írtam el :D A "teljesen zöld"-et úgy értettem, hogy erdélyi a leányzó és igen fiatal (20 éves), életében két alkalommal járt Budapesten, így nem ismerős itt és nem tudta volna biztosan kiválasztani a számára megfelelőt az anyagi lehetőségeihez és az igényeihez mérten. Így kerestem neki én olyat, ami háromszögelve nagyjából a középpontjában fekszik a helyeknek, ahol dolga lesz. Nyilván megtehette volna ő is, de nagyon el volt anyátlanodva, egy vidéki barátom(szintén idegen terep neki Pest) unokahuga. Majd elé megyek a vonathoz, tartunk egy gyorstalpalót és munka után benézek hozzá amikor ráérek, remélem sikerül neki amit eltervezett, meg azért telefonvégen leszek, hogyha bármi baj adódna, segíthessek, reméljük nem lesz rá szükség. Hasonló céllal érkezik, mint Te, csak még nagyobb a hátrány, diplomája nincs, viszont szakmája igen és elég jó nyelvismerete (franciául tökéletesen, spanyolul és héberül középfokon beszél).
2016. nov. 1. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!