Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A középfokú nyelvvizsga már...

A középfokú nyelvvizsga már nem is igazán számít a nagyobb cégeknél?

Figyelt kérdés

Jelenleg németből 2db B2 nyelvvizsgám van(ált, szakmai) és angolból is készülök a szakmaira.

De normálisabb cégeknél már minimum elvárás a legalább egy tárgyalóképes nyelvtudás.

Akkor az én nyelvtudásom maximum portás munkára elég?

2016. okt. 29. 17:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

De én beszélek is azon a nyelven, amiből van nyelvvizsgám, és meg is értem általában az embereket, szövegeket. Persze nem az orvosi szaknyelvet...

És nem a Józsefvárosban vettem én ezeket a papírokat.

2016. okt. 30. 12:57
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
A probléma ott van, hogy az általad említett normálisabb cég netto 200 000 ft-ra azt hiszi már, hogy állom fizetés. Fizetések szempontjából vicc ez az ország, ha legalább beszélsz középfokon németül akkor nincs értelme itthon maradnod, angolul meg már az utolsó afrikai menekült is tud valamennyire. Ausztriában 2 hét alatt többet lehet keresni mint amit az itthoni cégek ajánlanak, olyan netto 250 000 ft átszámolva megtudsz keresni 2 hét alatt ha dolgozol szombaton is. Továbbá kapsz 13-14 havi fizetést is ami éves szinten olyan 2600 Euró átszámolva kb 800 000 ft továbbá kapsz 10 év után már osztrák nyugdíjat. Úgy gondolom, ha tényleg beszélsz németül akkor nincs értelme itthon maradni húgyé szaré dolgozni.
2016. okt. 30. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!