A középfokú nyelvvizsga már nem is igazán számít a nagyobb cégeknél?
Jelenleg németből 2db B2 nyelvvizsgám van(ált, szakmai) és angolból is készülök a szakmaira.
De normálisabb cégeknél már minimum elvárás a legalább egy tárgyalóképes nyelvtudás.
Akkor az én nyelvtudásom maximum portás munkára elég?
Szerintem egy nyelvvizsga csak az önèletrajzban mutat jól. Ha az alapján begivnak intejúra, akkor probálnak veled az adott nyelven társalogni.
Tehát nem igazán érdekli őket a papír
Van egy barátnőm. Beszél szlovákul magyarul angolul németül és kicsit lengyelül. Semelyikról nincs papírja, mégis egy szállitmanyozási cégnél kap csolaltis.
van egy ismerősöm, diplomás, van nyelvvizsga papírja angolból, és csak gagyogni tud meg jelelgetni egy angol anyanyelvű emberrel.
szóval nem, nem elég.
Ha fejlődni akarnàl megtehetnéd, nekem egyetem és munka mellett is ment
Adott nyelven kell tévézni és olvasni, ennyi
Felejtsétek már el ezeket az ABCDE hülyeségeket.
A B52 meg a C14 az más, nem a nyelvutás szintje.
Ezek a szintek vannak:
A versenyszférában meg senkit nem érdekel a papír. Az érdekli őket, hogy tudod-e az adott nyelvet, vagy nem.
Ha kapsz egy 20 oldalas angol nyelvű szakmai anyagot, érted-e pontosan, miről szól. Ha fel kell hívni a beszállítót és megkérdezni, hogy mikor érkezik meg az alkatrész, meg tudod-e oldani. Ha egy megbeszélésről jegyzőkönyvet kell írni, meg tudod-e csinálni. Ha ki kell állni és a külföldi főnöknek fél órás prezentációt kell tartani, meg tudod-e oldani. Ha elküldenek egy angol nyelvű tanfolyásra, megérted-e, meg tudod-e tanulni, le tudsz-e belőle vizsgázni idegen nyelven.
A valós, azonnal előhívható, használható nyelvtudásod számít, a magyar nyelvvizsgák senkit nem érdekelnek.
"megyek, és kidobom a nyelvvizsgáimat a kukába" "minimum elvárás a legalább egy tárgyalóképes nyelvtudás"
Nem tudom mit hisztizel ezen. Nézd fordítva a dolgot. Te melyik embert alkalmaznád?
1. Papírja van, de 2 szót nem tud makogni.
2. Perfektül beszéli a szükséges nyelvet.
Na ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!