Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért mondják, hogy a tanulás...

Mért mondják, hogy a tanulás egy jó befektetés?

Figyelt kérdés
Sőt, sokan úgy emlegetik, hogy a legjobb... Nem értem, semmi jövőt nem látok benne, hiába egyetem, nyelvvizsgák, stb.
2016. okt. 21. 21:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ mit tanulsz. Én például jogásznak tanultam, nem mentem vele semmire.
2016. okt. 21. 21:15
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk azért, mert ha normális, piacképes szakon tanulsz, ami a képességeidet csak növelni tudja, akkor elég jó, hogy 3 év alatt egy életre sinre teszed magad.

Az, hogy az első elment a buli kedvéért jogásznak, úgy, hogy azt se tudja merre van arccal, az már az ő baja.

2016. okt. 21. 21:25
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

mert így van. ha valamit megtanulsz egyszer jól,azt el nem vehetik tőled.

nyilván idővel ha nem használod a tudást,akkor lesz ami elvész. de ha feleleveníted,akkor visszajön .pl egy idegen nyelvet ha jól megtanulsz fiatal korodban,akkor ha nem is használod pár évig utána, vissza lehet rázódni.

de ugyanez igaz gyakorlati dolgokra is.

én pl kémiás vonalon mozogtam. majd sok idő kihagyása után újrakezdtem.azt hittem mindent elfelejtettem,de ahogy előttem volt újra a büretta meg az eszközök,úgy titráltam mint régen.

úgy is jó befektetés a tanulás,hogy pl néhány év tanulásért cserébe 40 évig olyan munkát végzel,amit szeretsz és megélsz belőle..ehhez jól kell választani persze,hogy olyan legyen amit szeretünk és jól is fizet. akkor nagyon megéri kitanulni,mert utána tényleg hosszú ideig dolgozhatunk abban.

sok ismerősöm nem tanult semmit középsuli után, mert időpazarlás..aztán panaszkodnak évekkel később,hogy utálják a munkájukat,fárasztó és nem fizetik meg őket.. csak megérte volna pár évig tanulni még..

és itt amúgy nem csak egyetemre gondolok. egy szakma is jó befektetés.

2016. okt. 21. 21:30
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak én meg egyetemen szenvedek, mert egyrészt nehéz is, másrészt nem is szeretem, addig meg akik elmentem szakközépbe most vidáman éldegélnek. És nagyon irigylem azt a könnyedséget, ahogyan vannak.
2016. okt. 21. 21:34
 5/15 anonim ***** válasza:
75%

Attól függ milyen szakon végzel, mennyire képzed magad még mellette. Mert Magyarországon egyetlen egyetem sem ad piacképes tudást. Már egyetemen is menni kell gyakorlatra, mert kezdőként 0 tapasztalattal nagyon nehéz elhelyezkedni. Meg nagyon sok múlik a kapcsolatokon. Mindig azt léptetik elő, aki a főnökkel jár bulizni, nem azt, aki valóban megérdemelné.

Amúgy sok fizikai munka sokkal jobban megéri, pl. egy ács 3 nap alatt lecseréli a tetőt, tőlem 1,5 milla munkadíjat akartak elkérni, az anyagot én hozzam. Viszont ha belegondolsz 40 évesen már elég nehéz a fizikai munka, és még hol van onnan a nyugdíj, szóval ezt is mérlegelni kell. Én nem bántam meg, hogy van diplomám, 2 felsőfokú nyelvtudással 40 évesen is simán találtam állást.

2016. okt. 21. 21:38
 6/15 A kérdező kommentje:
Csak azok az éveim a kukába mentek, amik a legboldogabbak lehettek volna, mert én a bulik helyett is tanultam és tanulok. Nem tudom, hogy ezt bármi is fogja vajon kárpótolni nekem. Eddig nem úgy tűnik.
2016. okt. 21. 21:41
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Pár évvel ezelőtt én is így gondoltam, de ez idővel hidd el,hogy változni fog. Két egyetemen párhuzamosan tanultam, diákmunkát végeztem, és e mellett próbáltam elég időt szórakozással tölteni, de nem sikerült mindig, folyton fáradt voltam, ingerült. Én is úgy éreztem sok mindenről mondtam le és sok dologból maradtam ki az egyetem elején, de idővel beért minden befektetett energia.A bulik, meg örült események, amelyeken mégis ott voltam, azok kétszer olyan klassz emlékek maradtak, mintha minden héten részem lett volna bennük.
2016. okt. 21. 22:28
 8/15 anonim ***** válasza:
49%

"egy szakma is jó befektetés."

ja nagyon jó befektetés. Elvégeztem egy gyógymasszőrit, 1 millámba fájt mindennel együtt. imádom csinálni.. de megélni belőle nem tudok. Lehetek benne kényszervállalkozó.. aztán nézhetem a fancsali arcokat mikor mondom hogy 5 rugó egy óra masszázs.. én masszíroznék 1500ért is, de akkor az utcára kellene költöznöm, vagy a híd alá, esetleg adót csalni, mert vállalkozást meg a helybérletet se tudnám fizetni, nem hogy magamat fenntartani, albérletet fizetni, esetleg fejlődni a szakmában, netán marketingelni és hirdetni magam.

Elvégeztem egy villanyszerelőit.. hűű hiányszakma,.. hűű naponta cikkeznek róla, hogy nincs villanyszerelő, hűű elmű sem talál villanyszerelőt.

Legjobb ajánlat amit kaptam az bruttó 120e szakmán belül...0 cafetéria, 0 utazási támogatás, 3 műszak. vagy mehetek 4 műszakban mutihoz dobozt kötögetni, ahogy előny ha van villanyszerelői végzettségem, de amúgy betanított munkáról van szó.. kéket a kékhez, zöldet a zöldhöz. Elektromos cégek válaszra se méltatnak.

Ezt is megérte elvégezni. megrövidítettem magam 2 misivel, előrébb jutottam? jobb életem lett? több lett a fizetésem? lett előttem jövőkép, karrierút? NEM!

2016. okt. 21. 22:29
 9/15 anonim ***** válasza:
82%
Mindenki találja meg azt amiben a legjobb. Csak nevetni tudok azokon akiknek több szakmájuk van, de semmibe sem jók igazából. Egy valamiben legyen valaki jó és azt fejlessze a csúcsra. Tanulni igenis jó és hasznos, de nem mindegy mit tanulsz.
2016. okt. 21. 22:43
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon jó befektetés a tanulás, csak az sem mindegy hogy mit. Egyetem mellett diákként részmunkaidőben jobban keresek mint azok a kortársaim, akik nem tanultak tovább, hanem elmentek szakmunkásnak.

"ja nagyon jó befektetés. Elvégeztem egy gyógymasszőrit, 1 millámba fájt mindennel együtt. imádom csinálni.. de megélni belőle nem tudok."

Minden sarokból 14 gyógymasszőrt húzok ki. Ráadásul ezért fizettél 1 milliót, hát gratulálok.

"Elvégeztem egy villanyszerelőit.. hűű hiányszakma,.. hűű naponta cikkeznek róla, hogy nincs villanyszerelő, hűű elmű sem talál villanyszerelőt.

Legjobb ajánlat amit kaptam az bruttó 120e szakmán belül..."

Ember, te mi a rákos pélót vártál totál kezdőként, nulla tapasztalattal? NINCS olyan munka, ahol kapásból betolják a segged alá a tutit. Ezek alapján te egy eléggé életképtelen ember vagy. Mi lett volna, ha elmész villanyszerelőként dolgozni és gyűjtesz pár év tapasztalatot? Tudod mi? BÉREMELÉS. Arról meg nem is beszélek, hogy milyen jól lehetne ezzel keresni kezdetben maszekolva, aztán később vállalkozva.

2016. okt. 22. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!