Büfészakos bölcsész keresi útját. Újságíró és üzleti kommunikátor (BKF) vagyok. A szakmámban munkát nem kapok. Ti mit tanulnátok a helyemben? Külföldön így lenne esélyem? Anyukámmal mennénk és Őt is el kellene tartanom. Angol, olasz konyhanyelven.
Én mindenkinek azt javaslom, hogy tanuljon meg programozni. :) Ha angolul tudsz, akkor az internet végtelen tárháza a tudásnak, csak egy számítógép kell.
Gondolom kimehetsz valahova Nyugatra, angollal el lehet lenni Hollandiában, Dániában is, és biztos sokan ezt fogják javasolni, de én nem akarok ezzel is hozzájárulni a hazai értelmiség eltűnéséhez, szóval szerintem ha tudsz, maradj.
igaza van a 3#nak. nem olyan egyszerű ez a programozás. a legtöbb embert egyáltalán nem köti le és így ha meg is tanulja tételezzük fel, soha nem lesz olyan jó,mint akinek ez magától jön és élvezettel csinálja. a mérnökinfót is rengetegen elkezdik a nagy fizu miatt. aztán ott hagyják mert nem nekik való..
kérdező: külföldön az ember akkor tud a szakmájában dolgozni,hogyha beszéli az adott ország anyanyelvét folyékonyan. + ha olyan szakmája van amit elismernek úgy is,hogy Magyarországon szerezte. és jó,hogyha van tapasztalatod.
azaz még sok év kéne ahhoz,hogy úgy kimehess külföldre,hogy a hivatásodban dolgozol.
ha mindenáron a külföld a cél, akkor valami szakmnukát vagy kamionozást ajánlok kezdetben. ehhez annyira nem kell a nyelv folyékonyan. és nem is annyira sok idő elsajátítani, mint egy új diplomát szerezni.
anyukádat amúgy miért kéne eltartanod? ő hány éves? miért nem akar dolgozni ő is? gondolom nem beszéli a nyelvet. de ebbe pár hónap után belerázódik,ha akarja. gyártósorba vagy takarítani felveszik úgy is
Köszönöm a sok és gyors választ. Rendesek vagytok. Maradnék, de itt egy kevesebb a levegő és mindenki egyre szomorúbb. Szürke genya lepi be a várost és a lelkeket. Nemcsak a csúcsforgalomban.
Anyukám már idős és beteges. Olaszországba vágyik, ahol még nagyobb a baj mint nálunk és nincs piacképes szakmám. Azonban ez az álma. Meg szeretném valósítani.
A programozáson gondolkoztam. Tanulnám, de hol érdemes? Több egyetemet nem vállalnék be. Meghagyom ezt a kihagyhatatlan lehetőséget másnak :)
istenem...tanulj programozni, légy informatikus bla bla bla.
Nem mindenkinek van agya a programozáshoz, és nem mindenkinek van kedve infósnak lenni. Mondom úgy, hogy két évet lehúztam mérnök infón és középsuliban is infós voltam. Kibuktam, mert nem ment a matek és megutáltam az egész szakmát. Nem én vagyok, és nem is érdekel a dolog.
Mindenki azt tanulja, ami Őt érdekli, ne pedig azt, amihez fogalma sincs.
ez nem bölcsész szak
látszik hogy full kamu a kérdés
A programozáshoz se kedvem, se pénzem, se tehetségem nincs.
Mindenki ezt javasolja, de piacképes szinten hosszú idő és sok pénz kitanulni.
Üzleti kommunikációs diplomával szerintetek mihez lehet kezdeni? Ez egy tarkaboci diploma. Látszólag cuki és hasznos, egy kicsit ebből is, abból is, de valójában egy zombiképzés. Szétesett és sehol sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!