Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződés tényleg ennyire rossz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a határozott idejű szerződés pocsék. Kilépni nem lehet belőle és kötve van az ember. Olvastam olyat is, hogy ha kilép, akkor kifizettetnek vele dolgokat stb. Olyat kérdezek, aki volt ilyen munkaszerződéssel valahol. Tényleg rossz?
2016. okt. 9. 17:23
 1/6 anonim ***** válasza:
29%

Én nem gondolom, hogy rossz, sőt....

Én voltam 3 évig határozott szerződéssel multinál és amikor változtattak rajta akkor is ragaszkodtam a határozott státusz megtartásához.

Nyilván hátránya, hogy nem lehet csak úgy uk mukk fukk felmondani belőle (amúgy határozatlanból sem...) - viszont az esetek 99%-ában simán közös megegyezéssel felmondható, mert a munkaadó is tudja, hogyha menni akarsz akkor menni fogsz így vagy úgy. Max. ha nem enged el akkor maradsz és lófaxt se dolgozol és várod, hogy kirúgjon.

Csak akkor szerencsétlen a helyzet, ha te maradnál, de lejár és nem hosszabbítják meg. Multiknál ez annyira nem jellemző, mert általában "találnak helyet" egy belsősnek. Kisebb cégeknél lehet bajos ha pl. a kollegina visszajön a szülésről a te szerződésed pedig lejár.

Ezen kívül sok előnye van. Pl. hogy a munkaadó sem fog neked felmondani csak úgy 30 napra, ha gondol egyet, mert ki kéne, hogy fizessen. Amíg tart a szerződésed teljes biztonságban érezheted magad. Még csak új munkaköröket sem tudnak hozzádvágni, ha nem írsz alá módosítást a szerződésben.

Szóval én egyáltalán nem éreztem hátrányosnak a 2 éves határozott szerződésemet.

Tény, ilyen 3-6 hónapokra nem írnék alá.

2016. okt. 9. 17:39
 2/6 A kérdező kommentje:
gondolom szakmádban dolgozol nem?
2016. okt. 9. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

"Max. ha nem enged el akkor maradsz és lófaxt se dolgozol és várod, hogy kirúgjon. "

És ezzel a művelettel együtt, szépen kicsengeted neki a leszerződött, és a szerződés tartalmából még fennmaradt béredet kötbérként...

2016. okt. 9. 18:04
 4/6 A kérdező kommentje:

Na ja. Ismeroseim is azt mondjak " max azt mondod nem mesz be holnaptol, es maradsz otthon"

Nekem pl az jut eszembe, hogy nem engednek el, le sem lephetsz, ezert direkt kiszurnak veled stb

2016. okt. 9. 18:44
 5/6 anonim ***** válasza:
29%

# 3

Ez azért ennyire nem egyszerű ám. Bizonyítsa a munkaadó, hogy nem tettem meg mindent legjobb tudásom szerint, majd vigye perre, nyerje meg és hajtsa be.

Ha csak valaki nem annyira hülye, hogy szó szerint nem megy be dolgozni vagy reggel feldobja a lábát az asztalra és nem csinál semmit (mindezt a CCTV alatt) akkor szinte lehetetlen.

Viszont megcsinálni a munkát "úgy, ahogy sikerül", közben csinálni 200 hibát miden kimutatásban... Hamar el fognak engedni közös megegyezéssel.

2016. okt. 9. 19:30
 6/6 anonim ***** válasza:
57%

"Na ja. Ismeroseim is azt mondjak " max azt mondod nem mesz be holnaptol, es maradsz otthon"

Nekem pl az jut eszembe, hogy nem engednek el, le sem lephetsz, ezert direkt kiszurnak veled stb"

Ezt nem szabad csinálni. Viszont mégis, hogyan tudnának kiszúrni veled? Több munkát adnak? Xarul csinálod meg. Nekik sem jó, neked meg tök mindegy. Megfenyegetnek, hogy kirúgnak? :)

2016. okt. 9. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!