Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szűr le a hr-es ha az...

Mit szűr le a hr-es ha az állásra jelentkező túl olcsó fizetési igényt ad meg?

Figyelt kérdés
Ez lehet akadálya annak, hogy őt válasszák?
2016. okt. 8. 12:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Alacsonyabbak lettek azóta a bérek!"

Mindenhol nőttek. És megerősíteném azt amit az előttem szóló írt: a fizetési igény belőni nem tudása nem pár tízezer forintot jelent.

2016. okt. 21. 17:50
 12/19 anonim válasza:

Nem értek egyet! Hiszen nőtt a kereset vásárló értéke ergo miért érné meg a munkáltatónak ugyanazt a bért kifizetni, mint 6-8 éve?

Régen egy mérlegképes könyvelő kaphatott nettó 250-et, ma örülhet, ha nettó 200-220-at kap.

2016. okt. 21. 19:27
 13/19 anonim válasza:

Én meg pont arról beszélek, mint fentebb is tették hogyha egy pályázó szerényebb, de amúgy a képzettségeknek szerinte megfelelő bért mond, pl -10-15k, az miért lenne gond a munkáltatónak? Én nagyon örülnék a cégvezető helyében, ha 160 helyett 140-et kéne fizetnem...

Nem olyan túlzó dolgokra gondolok, hogy 200 helyett 110.

2016. okt. 21. 19:35
 14/19 anonim válasza:

Most ez jár a méregképeseknek

Felsőfokú képesítéssel:

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv

Vidék bruttó 167.200 átlag fizu sáv bruttóban 141.900 - 242.000

Budapest bruttó átlag 243.800 fizusáv 223.400 - 312.600

2016. okt. 21. 19:45
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én nagyon örülnék a cégvezető helyében, ha 160 helyett 140-et kéne fizetnem... "

Mert sosem voltak embereid, ezért gondolod ezt. Az a 20 ezer (mindennek együtt sincs többen 40nél a cégnek, ha nettót mondasz) semmit nem számít.

Viszont gondold végig: Van 5 embered, mindegyik 160+ pénzt keres. Jön egy 6-od, aki csak 140-et kér, de tapasztalata alapján mondjuk nem a legrosszabb embered lenne, hanem 3. vagy 4. a sorban.

Erre te vidáman megspórolod azt a 20-ast, mert csak annyit kért, emberünk viszont rájön egy fél év múlva, hogy 1-2 tapasztalatlanabb kolléga is többet keres mint ő. Szerinted erre mit fog lépni? Vagy lelép, vagy kezdi fúrni a többieket, elégedetlen lesz, ha fizetésemelést adsz, akkor a többiek is úgy fogják gondolni, hogy nekik is járna...

Nem, egyszerűbb rögtön megadni neki azt a bért, amivel nem lép le fél év múlva. Nagyon kicsiben gondolkozol, ha azt gondolod, hogy egy cégvezetőnek a legolcsóbb ember a legjobb. Ez ilyen gipszjaab bt-nél szokás, máshol jó embert keresnek, aki nem feltétlen a legolcsóbb.

2016. okt. 21. 20:06
 16/19 anonim ***** válasza:

"Nem értek egyet! Hiszen nőtt a kereset vásárló értéke ergo miért érné meg a munkáltatónak ugyanazt a bért kifizetni, mint 6-8 éve?"

Mert (lassan ugyan, de) nőtt a gazdaság? Mert teljesen általános jelenség, hogy munkaerő hiány van pár éve és ez felveri a béreket? Ha nem fizet eleget, akkor nem lesz aki dolgozzon.

Amit meg példának felhoztál, az megint nem számít. 10-20 ezer ide-oda még egy mikrovállalkozásnál sem számít. Főleg azért nem, amit már leírt egy másik válaszoló.

2016. okt. 22. 00:06
 17/19 anonim válasza:

1)Én úgy tudom, azt tanultam, hogy a sok kicsi sokra megy vagyis meg kell becsülni a kevesebbet is. Már, hogyne számítana 40000 Ft?

2) Nem attól jó szakember valaki, hogy azt a bérigényében mondjuk másfélszeresen kifejezve juttassa érvényre, hanem a teljesítménye által lesz jó szaki. Kereshet egy ügyetlen, kevésbé jó ember 180-at, ha a többiek tudásszintjét nem éri el, csak pénzkidobás és lehet azok picivel kevesebb bérért is megadják a tudásukat, szakértelmüket.

2016. okt. 24. 11:24
 18/19 anonim ***** válasza:

#17-es: természetesen a drága ember nem azt jelenti, hogy jobb szakember is. De hidd el, ez csak gagyi cégeknél szokás, hogy mindenhova a lehető legolcsóbb embert akarják felvenni, nem baj, ha semmihez nem ért, csak kérjen kevesebbet

(mérnökként dolgoztam kis cégnél, a vezetőség bepróbálkozott azzal, hogy az én magas fizetésem helyébe hoz 2 embert, akik majd elvégzik az én melóm, és ketten kevesebbet keresnek, mint én. Hidd el, nem lett jó vége :))

Amiben gondolkozol az tipikus alkalmazott/nagyon kis céges hozzáállás. Egy komolyabb vállalkozás, főleg felelősségteljesebb pozíciókban úgy van vele, hogy legalább az iparági átlagot kifizetik, mert különben mindenki lelép tőlük, mert különben nem kapják meg a jó szakembereket.

2016. okt. 24. 17:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyébként mikor a mostani cégemhez jöttem dolgozni, akkor pont a kis cég, multi váltás léptem meg, így én is alábecsültem a fizetési igényem. A cég ajánlata egy komolyabb összegről szólt (és nem 5-10ezer forintról beszélünk)...

Mondhatod, hogy ha okosak lettek volna, akkor sok kicsi sokra megy, és felvesznek azon a pénzen, amivel én már elégedett lettem volna akkor...

A probléma az, hogy egy év múlva már elég tapasztalatom lett az új helyemen, elkezdetek heti rendszerességgel keresni fejvadászok, megkeresett konkurens, akihez átment kolléga, és hallották, hogy jó vagyok, etc...

Szerinted ha nem fizetnek meg normálisan, nem lépek le az első ajánlatra, ami semmi mást nem tett volna, mint megadja azt a pénzt, amit végül ők is megadtak?

Elbukják azt az időt, amíg beletanultam, és máshol kamatoztattam volna a tudást. Nem, akkor már sokkal jobb eleve megfizetni a delikvenst, mint örülni, hogy spóroltál 40 ezret egy éven keresztül minden hónapban, majd elkölteni a megspórolt összeg többszörösét fejvadászokra, betanításra, etc, hogy valakit szerezzenek a helyemre.

2016. okt. 24. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!