Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehetne eladni magam?

Hogy lehetne eladni magam?

Figyelt kérdés
Most ne legyenek ilyen keresztkédéseitek, hogy mit végeztem meg mit akarok dolgozni mert már annyira leadom az igényeimbe a munkaterén, hogy olyan helyekre is beadom ahova 8 általánossal is felvesznek embereket. Ill. dolgoztam is olyan helyen. (csak menet közbe kaptam egy olyan lehetőséget ami jobbnak tűnt (és az is volt mert fizikai munkát kellett végeznem) csak megszűntették a feladat közbe menetközbe) ) Csak mivel kemény 3 hét gyakorlatom van így sehova se kellek.
2016. okt. 2. 13:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

15:30, azt egy szóval se mondtam, hogy csak csókosok és kenőpénzesek kellenek. Annyi nincs is belőlük, hogy csak őket alkalmazzák. Az se igaz, hogy minden munkahelyen vannak csókosok és kenőpénzesek. Az viszont igaz, hogy ahol ott vannak, ott elsősorban őket veszik fel. Ha nem így lenne, akkor nem dolgozna ennyi hozzá nem értő szakbarbár a munkahelyeken nulla tapasztalattal, folyamatos csúszásokat és bevételkieséseket okozva a cégnek, mindezt azért, mert a főnökkel együtt bratyiztak óvoda-kiscsoportban.

Ha kivitelezhető lenne, én készítenék felmérést a munkahelyekre vonatkozóan, hogy hányan dolgoznak ott a kapcsolataik vagy a csúszópénzek révén (azért nem vitelezhető ki, mert úgyis lekamuznák a csillagokat is az égről). De az is megér egy misét, hogy a főnök hányakat foglalkoztat feketén, csak hogy megspórolja az utánuk fizetendő adót (na meg nekik ki lehet szúrni a szemeiket gombokkal, úgyse mennek a szakszervezethez lamentálni). Lenne ám szájtátás rendesen.

Ezek után ne csodálkozzatok, hogy a csávókám fogja magát és lelép külföldre, ahol euróban keres annyit, mint itt forintban.

2016. okt. 3. 17:53
 22/28 anonim ***** válasza:
40%
De itt le sem lépnek az emberek, csak rinyálnak hogy nincs munka, mert csak csókosoknak van... még ahhoz is hülye, hogy lelépjen...
2016. okt. 3. 18:44
 23/28 anonim ***** válasza:

56%-os, szerintem nagyon fiatal vagy, ha azt hiszed, így mennek a dolgok.

a nyakamat rá merném tenni, hogy nincs túl sok tapasztalatod a munka világában.

ahol már van szakszervezet, azok akkora nagy cégek, hogy nincs feketézés.

nem a multik foglalkoztatnak feketén, hanem a kis magyar vállalkozó. Jóskapista Bt-nek meg nincs szakszervezete.

Jóformán minden közepes és nagyvárosban van ipari park gyárakkal. Ha elsőre nem siekrül a szakmádban elhelyezkedni, itt tuti találsz munkát. Nálunk szinte minden cég folyamatosan hirdet.

És még mielőtt valami okos meg akarná magyarázni, nem azért, mert olyan szr munka, hogy senki se akarja csinálni. Hanem azért, mert folyamatosak a fejlesztések, új csarnokok épülnek, új gépeket vesznek, és kell az ember.

Egyszerű ez, gyerekek. Van munka, csak sok embernek büdös a munka. Kár ezt tovább ragozni.

2016. okt. 3. 18:52
 24/28 anonim ***** válasza:
84%

#23-as: ezt kár magyarázni...

A magyarok jó része meg van győződve, hogy a multi a kizsákmányoló, közben meg dolgozik valami kispista bt-nek, ahol se hivatalos munkaviszony, se szabadság, se túlóra, de a multi kizsákmányol...

Másrészt ez a pályakezdő vagyok, de nincs munka csak a csókosnak szöveg tipikusan anyutól-aputól jön. Lökik a dumát, hogy nehogy már a Bécike elmenjen nettó 130-ért dolgozni, inkább maradj itthon fiam annyiért, és keress valami rendes állást normális fizetésért.

Persze, anyu-apu, meg a nagyi gondoskodik, hogy Bécike semmiben ne szenvedjen hiányt, anyu főz, apu bevásárol, a nagyi meg egy-egy ötezrest a zsebébe csúsztat, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt, mert a Bécike a család szeme fénye, többre hivatott, hogy ennyiért dolgozzon.

Aztán apu beteg lesz, anyu munkanélküli, kell a pénz az orvosra, a lakásra, Béci meg ott áll 28 évesen 0 munkatapasztalattal, és mehet kocsit mosni feketén, mert ennyi idősen 0 szakmai gyakorlattal már valóban nem kell sehova máshova

(ennek minősített esete, amikor Bécit Jolinak hívják, mert ott legalább abban bíznak a szülők, hogy majd valaki elviszi a lányt, de általában csak egy egyedül álló anyaság lesz a dolog vége, meg valami annál is retkesebb meló, amit eleinte nem volt hajlandó elvállalni)

2016. okt. 3. 19:03
 25/28 anonim ***** válasza:

Nagyrészt egyetértek, a gyerek nem megy el dolgozni, aztán meg telnek az évek, és tényleg késő lesz.

Amit én máshogy gondolok, hogy nem anyu-apu mondja, hogy ne menjen.

Én sokszor azt látom, hogy a szülő küldené dolgozni, egyrészt ez könnyítene a családi terheken, de amúgy sok szülő azt mondja, hogy "fiam, költsd magadra!"

véleményem szerint a fiatalok azok, akik azt hiszik, többet érnek, pedig se szakmájuk, se tapasztalatuk.

nem tudom, hogy az Index vagy Origo vagy maga a KSH , de minden évben csinálnak egy statisztikát, hogy a fiatalok mit gondolnak, mennyit fognak keresni. Illetve mennyiért mennének el dolgozni.

Ezek a mostani iskolások olyanokat mondanak, hogy "nettó 200 alatt ki sem kelek az ágyból", és hasonlók. 18 évesen, egy szros érettségivel.

a friss diplomások is azt gondolják, nettó 300-400 a minimum, nekik ennyi jár.

fogalmuk sincs, hogy családapák, 20 éves tapasztalattal nem keresnek ennyit.

(itt most ne beszéljünk azokról, akiknek valami különösen jó és keresett szakmájuk van, és havonta megközelítik a milliót. maradjunk az átlag munkásemberknél)

ha van rá igény, megpróbálom megkeresni azt a cikket, nagyon tanulságos.

Tóth István azt hiszi, ő már letett valamit az asztalra, mert van érettségije (lásd Való Világ Soma: hihetetlenül büszke volt a bemutatkozó kisfilmjében az érettségijére, mintha legalábbis agysebész végzettséggel életeket mentene).

Szóval Tóth Pista nem megy el 90-ért egy gyárba, inkább vár a dupla ennyit fizető álommelóra. Közben nem szerez tapasztalatot. Haverja, Kovács János elment műszakolni, tanult-ezt azt, ugyanazért a 90-ért. Lehúz 2 évet, és a megszerzett tapasztalattal megpályáz egy jobb pozíciót, már 150 ezerért. Ügyes, ambíciózus, kreatív, megnyeri az állást. Ha így folytatja, 30 éves korára szépen keres, esetleg kisebb vezetői pozícióba is kerül.

Volt haverja addigra közmunkás lesz, és szidja a rendszert, mert nyilván az állam tehet róla, hogy ő nem ért el semmit...

2016. okt. 3. 19:26
 26/28 anonim ***** válasza:

18:44, meg fogsz lepődni, de szó szerint menekülnek innen Orbánisztánból az emberek. Aki munkát vállal, az is csak annyi időre, hogy a távozása költségeit megtermelje, aztán szedi a cókmókját, és húz mint a vadliba. Amit nem is csodálok, odakint egy mekis mosogató visz haza annyit havonta, mint nálunk egy programozó.

18:52, 31 éves vagyok, köszönöm a bókot, és épp eleget szaladgáltam az álláskeresés világában, hogy tájékozódni tudjak. Amit írok, tapasztalatból írom. Ja és vidéki vagyok, nem fővárosi. Meglehet, hogy Budapesten a munka világa másként működik, de itt vidéken ennyire fos a helyzet, like it or not.

Feketefoglalkoztatás mindenhol van. Az a teória már eléggé idejétmúlt, hogy csak az építőipari segédmunkások lapátolnak feketén, igen, ez a 80-as években így volt, azóta viszont a munkaerőpiaccal ugyanúgy terjeszkedett a feketemunka is. Igen, még a multiknál is becsúszik itt-ott. Az MLM-átverések és a fogyasztói csoportok 98%-ban feketemunka, de ugyanez igaz a maszekra is, lett légyen az magyar vagy sem. Egész konkrétan 5 olyan közeli ismerősöm is van, aki "okozsba" dolgozott itt meg ott, merthogy abból nem kell adózni, és haveri alapon fölvették (ebből kettő olyasvalaki aki közgazdász-diplomát szerzett, és a szakmájában nem tud elhelyezkedni idehaza, mert akkora túlképzés van jogászból-közgazdászból, hogy a Mekibe mennek burgerforgatónak).

Az ipari parkokkal nincs semmi gond - "peaches and cream" ahogy a míves angol mondja - a gond ott van, hogy fizetni ők se nagyon szeretnek a munkásaiknak. Itt is épült egy a közelmúltban, semmivel se keresnek többet mint egy TESZKÓ gazdaságos árufeltöltő, semmiféle juttatásokra nem jogosultak (Erzsébet-utalvány, fizetett szabadság, orvosi ellátás, akármi), de azért napi 12-14 órákat húzzanak le a futószallag mellett, plusz túlórák, hétvégi meló "komunista szombat", amikért egy vasat nem kapnak ugyan, de ha nem megy be, úgy kivágják mint a közmondásos négylábú állatot szarni, mert úgyis találnak valaki mást, aki van annyira elkeseredett, hogy még így is hajlandó elvállalni a melót. Ahelyett, hogy ésszerűen két külön embert foglalkoztatnának 6 órában, de hát az nem "költséghatékony" ugye. Szerintem ennyit a jóságos kedves emberbaráti multikról, ide egy pontot kérek.

Ha ti elmentek melózni valahova úgy, hogy nullszaldósan jöttök ki az ottani fizetésből, akkor rossz hírem van, nem mi vagyunk a hülyék, a Matolcsidióta ostoba lózungjai viszont jól elvégezték a feladatukat rajtatok. Ugye milliós fizetéssel (plusz még amit elsikkaszt) könnyű pampogni, hogy 47 ezerből meg lehet élni...

2016. okt. 3. 22:07
 27/28 anonim ***** válasza:
91%

"meg fogsz lepődni, de szó szerint menekülnek innen Orbánisztánból az emberek. Aki munkát vállal, az is csak annyi időre, hogy a távozása költségeit megtermelje"

Ilyen ismerőse mindenkinek van, de ha minden 20. fiatal kimegy, az nem jelenti azt, hogy mindenki kimegy.

Több volt osztálytársam kint van, de közben meg ezer más ismerősöm nincs.

Egyáltalán nem találkozom ezzel a jelenséggel, hogy mindinki csak addig dolgozik, míg lehetőséget teremt, hogy lelépjen. Ez egy általánosítás, biztos van ilyen is, de a nagy átlagra nem ez a jellemző.

"Ja és vidéki vagyok, nem fővárosi. Meglehet, hogy Budapesten a munka világa másként működik, de itt vidéken ennyire fos a helyzet, like it or not. "

Nekem ezt ne magyarázd, én is vidéki vagyok. Ráadásul az elmaradottnak mondott keleti régióban élek, és mégis van munka.

Nem azt látom, hogy ne akarnák kifizetni az embereket, meg kommunista szombat...

Szerintem sokan csak szeretnek nagyot mondani, meg eleve mindenki panaszkodással kezd, mert így menőnek érzi magát.

Nem megyek bele túlságosan ebbe az Angliai mosogatásba, van egy hasonló kérdés múlt hétről, ha akarod, megkeresem.

Azt hiszitek, hogy ott minden milyen jó, mert ennyi a bér.

Csak nem tezsitek hozzá, hogy ott nem 80 ezer forint az albérlet, hanem a külvárosban, egy szakadt házban is 400 ezer, meg úgy alapból drága az élet.

2016. okt. 4. 07:25
 28/28 anonim ***** válasza:

Akik elmentek az újonnan megnyílt multikhoz dolgozni, ezt tapasztalták. Még ünnepelni se tudtam velük, mert aznap is menniük kellett (igaz, azt kifizették). Hétvégéken is rendszeresen be kell menniük, a túlórát meg egyszer nem fizették ki nekik.

Az való igaz hogy külföldön drágább az élet, viszont egy olyan fizetésből fenn is lehet tartani. Nem lesz belőlük csiliomos, de sokkal jobban megvannak, mint itt Orbánisztánban, ahol a Viktátor azóta is ígéri az 1 milió munkahelyet.

2016. okt. 4. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!