Hogy lehetne eladni magam?
"bruttó 129e ből nem lehet fenntartani egy egyedüli életet sem, ha albérletet kell belőle fizetni akkor meg főleg nem lehet!"
0 < 129.000
Ezzel egyetértünk? Ha otthon ücsörögsz, akkor kereken 129 ezerrel keresel kevesebbet, mintha elvállalnád azt a melót.
Kevés? Igen! Több, mint a semmi?
A villanszerelőnek gratulálok, az E.ON folyamatosan hirdet, ennél nagyobb cég gondolom nem kell.
Műszak? Van. Na és? Van műszakpótlék is.
Olyan szakmát kellett volna választani, amire éjszaka nincs szükség. Banki ügyintézők nem dolgoznak éjszaka. Könyvelők sem.
De legyen szakmunka: Ácsok sem.
Tudod, ha éjszaka nincs áram, vagy hétvégén nincs, akkor bizony lépni kell.
Amit írsz, az a KEZDŐ bér, ez idővel emelkedik, és egy csomó féle juttatás van, ami máshol nincs. Számold bele a béredbe nyugodtan az erzsébet utalványt, a SZÉP kártyát, a céges magánnyugdíj-befizetést, az egészségkártyát, hiszen ezeket a pénzeket is elköltöd magadra.
Emellett egy csomó alvállalkozónk van, mert munka van dögivel, de több a munka, mint az ember, és nem csak mi, hanem az alvállalkozók is emberhiánnyal küzdenek. Kamu, hogy nem lehet munkát találni.
Lehetnél egyéni vállalkozó is.
A regisztrált szerelők tele vannak munkával, és csak azt vállalnak el, amit akarnak. Szakmabeliként gondolom tudod, mi az a regisztrált szerelő.
Jogos a többiek felvetése, betanított munkára BÁRKIT felvesznek. Persze nem nyavalyogni kell, hogy nem akarok gyárba menni szalag mellé. Addig is legalább keresel valamennyit, és közben nyugodtan lehet más állást keresni. De addig sem vagy segélyen meg közmunkán, sőt van biztosításod. És egy gyárban is van hova fejlődni, egy cukrászból is lehet műszakvezető, hiszen egy csomó olyan dolgot csinálnak a gyárakban, amiket iskolában nem tanítanak, tehát csak a gyakorlatban tudja az ember megtanulni.
Mikor álltok már le azzal, hogy óriási munkanélküliség van????
Igen, volt ilyen, de basszus, ennek már vége!
óriási MUNKAERŐ-HIÁNY VAN!!!!
Csak az nem dolgozik, aki nem akar.
Nem kell mindenhova gyakorlat, a gördülőcsapágy-művekbe mégis honnan a jóistenből szerezzen az ember fia gyakorlatot?
Jelentkezzen, akinek volt a suliban gördülőcsapágy órája!
kilóra
Komolyan: attól függ milyen helyre jelentkezel.
20:01, ez igaz, viszont a fszfejű munkáltatókat ez nem érdekli. Legyen gyakorlata, ennyi. Ha nincs, akkor max. úgy veszik fel, ha csókos vagy kenőpénzes.
Nem véletlen hogy egyszerre van munkaerőhiány és munkanélküliség is.
munkaerő hiány és munkanélküliség azért van, mert az emberek egy része alkalmatlan a munkára, legyen szó arról, hogy 8 általánosa van csak, és írni olvasni alig tud, vagy azért, mert játssza az agyát, hogy fél milla nettó alatt ő még villanyszerelni sem megy el...
Persze, szidhatod továbbra is a világot, de egy jó szaki ma Magyarországon talál munkát, ha neked mégsem jön össze, akkor nem a csókosok tehetnek róla
22:31, ha az üres helyekre őket veszik fel, akkor is, ha nulla szakmai tapasztalatuk van, akkor az a csókosok ÉS a munkáltató hibája is.
Tudod, ha valaki valakinek a valakije, a határ a csillagos ég...
Kíváncsi lennék, hogy a villanyszerelő hozzászóló képes lenne-e az "igazi" villanyszerelő munkát önállóan (!) és hibátlanul (!) elvégezni. Mindent megtanították az iskolában ? Biztosan nem. Mondjuk rajz alapján bekötni egy gyártócsarnok világítási szekrényét...
Gyakorlat hiányában kétlem, hogy elsőre minden a helyén lenne és működne. Sokszor több éves gyakorlattal rendelkező szerelők is mellényúlnak.
Nem kell szégyenleni egyetlen munkát sem. Pirosat a piroshoz, kéket a kékhez.
A nyugati országrészben nagy a munkaerő hiány betanított munkásokból. Akár 200 fölött is lehet keresni, de ehhez vállalni kell akár a 12 órás folyamatos műszakot is, mert a komoly gyártósorok 0-24ben mennek.
Győr-Komárom-Tatabánya térségében például már holnap 200 targoncást el lehetne helyezni.
Az sem igaz, hogy csak csókosok, meg kenőpénzesek kellenek. Én egy részben állami kézben lévő cégnél dolgozom, elhiheted, hogy se kenőpénzem sincs, se csókos nem vagyok. Egyszerűen, magabiztosan és határozottan jöttem az interjúra, fejben eldöntöttem, hogy szeretném ezt a munkát és kész. Ha valaki hebeg-habog egy interjún vagy lerí a fejéről, hogy úgysem lesz jó neki, akkor ne is csodálkozzon, ha a munkáltatója sem kíváncsi rá...
Én mindig azt mondom, hogy van munka és lehet dolgozni, ha az ember akar.
Persze, hogy nem igaz, csak ezzel takaróznak...
Valamire kenni kell, és egyszerűbb másokat okolni.
Én sem vagyok se csókos, se semmi.
Kenőpénzes meg főleg nem.
Volt egy hirdetés, elküldtem rá, behívtak, felvettek.
Igaz a leggagyibb munkával kezdtem, de 20 évesen ennek is örültem.
Aztán cégen belül megpályáztam mást, érdekes ezért se fizettem, meg le se feküdtem senkivel, mégis megnyertem, pedig még diplomám sincs.
Szóval nem picsogni kell, hanem megfogni a munka végét. Ha nincs egy sokat érő szakképesítésed, akkor nem tudom, mire vársz, mert nem fogsz laza irodai munkát találni, ami nettó 300-at fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!