Hogy lehetne eladni magam?
kell írni egy letisztult és gyorsan áttekinthető önéletrajzot.
betanított munkára bárkit felvesznek.
"Ha te cukrászként 3 éve nem dolgozol az bizony a te hibád."
Gondolom lakik valami kis településen, ahol van 1 cukrászda 2 szakival, azoknak még van 20 évük a nyugdíjig, így konstatálja, hogy lehetetlen elhelyezkedni.
Pedig tök igazad van, a cukrász manapság hiány szakma.
Pályakezdőként meg el kell menni a tescoba, ott össze lehet szedni a tapasztalatot, és tényleg bárkit felvesznek, mert épkézláb cukrász nem náluk akar melózni: [link]
#4 Baromság! Én villanyszerelő vagyok, ami elvileg az egész országban hiányszakmának minősül, még sincs 1 villanyszerelői hirdetés sem az álláskereső oldalakon.
Ja de, mehetek 4 műszakba bruttó 129e-ért egy gyárba dobozokba szerelni a kábelt.. fehért a fehérhez, pirost a piroshoz, kéket a kékhez. Ez nem villanyszerelés, és ez nem fizetés ezért a szakmáért! a vicc az, hogy ugyanabba a gyárba a betanított munkás bruttó 170e-et kap a 8 általánosával.
Szóval ez, hogy nincs munkánk nem kizárólag rajtunk múlik!
"Szóval ez, hogy nincs munkánk nem kizárólag rajtunk múlik!"
De most mondtad, hogy mehetnél dolgozni, csak éppen kevesled a fizetést, és a szakmai kihívást. Az eszedbe sem jut, hogy valahol elkezd, aztán lépkedj felfelé, keress jobb melót, amíg anyuciék eltartanak, addig játszhatod az eszed, hogy az nem villanyszerelés, meg szar a fizu. De legalább ne panaszkodj, hogy nincs munka, mert az éppen lenne, csak büdös.
Állás márpedig van dögivel - villanyszerelőhöz KAPCSOLÓDÓ is. Nem csak azt kell beírni egy álláskereső portálra, hogy "villanyszerelő", hanem rengeteg kapcsolódó álláshirdetés van.
Egy példa: egyik nap valaki itt írta gyk-n, hogy a gépészmérnök nem is hiányszakma itthon, mert ha beírja a nagy hirdetők oldalára, hogy "gépészmérnök", akkor alig ad ki valamit. Igen ám, de ez elég szerteágazó szakma, ugyanúgy gépészmérnököket keresnek tervezőmérnökként, vagy épp minőségbiztosítási mérnök, karbantartó, konstruktőr, stb-stb, ezer meg ezer féle lehetőség közül lehet választani..
Az eredeti kérdéshez pedig: valóban hiányszakma itthon a cukrász, csak kell egy kis utazási/költözési hajlandóság, mert attól még, hogy a lakhelyed 5km-es vonzáskörzetében nem találsz állást, az nem azt jelenti, hogy nem is keres senki az országban. Lejjebb kell adni az igényekből az elején, aztán már ha lesz referenciád, könnyebben válogathatsz.
#7 ez nem munka, és nincs felfele lépkedés. Nem anyuciék tartanak el, az már jó pár évtizede volt! De míg betanított munkán többszörösét keresem mint szakmunkásként, addig ne várd, hogy szakmunkában fogok drótokat kötözgetni! Nem ezért tanultam!
Linkelj már pár villanyszereléshez kapcsolódó állást, ami nem 3 műszak, nem betanított munka, van előrelépési lehetőség és normális bért fizet!
bruttó 129e ből nem lehet fenntartani egy egyedüli életet sem, ha albérletet kell belőle fizetni akkor meg főleg nem lehet!
"utazás"
ja persze, utazz, aztán a béred 40-50%a elmegy az utazásra, mert ugyebár a cég nem támogatja... Minap voltam állásinterjún. bejelent 120e-rel a többit zsebbe.. utazást nem támogat, cafetériát nem ad! szakmunkát bezzeg elvárja.
Több mint való én írtam a gépészmérnököst, mivel az összes gépészmérnöki hirdetés értékesítői pozícióba keres embert.
Osszátok az észt a magas lóról, aztán nem látjátok fától az erdőt!
"az összes gépészmérnöki hirdetés értékesítői pozícióba keres embert"
Ne viccelj már, leírtam neked is mi a helyzet. Ha nem hiszed, nézz utána, de aki itt terjeszti a hülyeséget, az Te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!