3-4 kérdésből hogy tudja eldönteni a hr-es, hogy az adott ember mennyire beszél jól angolul? Szerintetek ez nem etikátlanság?
Könyvajánlós vagyok :D
Jó a 18as angol szövege, de semmi extra, ilyet szerintem bárki bármikor le tud írni. Írni... akkor van ideje az embernek gondolkodnia, ha csak 1-2 másodperc is, de kapásból egy ilyen szöveget lenyomni, úgy, hogy előtte semmit nem gyakoroltál, nem anyanyelvűként lehetetlen. Ezért érdemes az ilyen kérdésekre otthon felkészülni, betanulni pár egyszerűbb, de összetett mondatot ami jól hangzik és van benne 1-2 "szakszó".
Én pont úgy látom, illetve olvastam is hr-es portálon, hogy műszaki területen is más és egy kommunikációs területen is mást jelent a nagyon jó angol. Pl az én angolom elég műszaki területre, de kommunikációs területen nem elég jó.
Műszakin általában kell a kommunikációképes angol, és hogy folyékony legyen, ez a kettő fontos, de lehetnek apróbb nyelvtani hibáid. Kommunikációs területen itt már elbuksz, mert kell a hibátlan nyelvtan.
2 helyen voltam műszaki részen, és nem volt hibátlan ( sőt) az interjúztató angolja sem a cégnél, de ez pont segített, hogy én se azon izguljak, hogy jól mondom-e, kb egy szinten voltunk. :)
Ugyanakkor ebből az egyik olyan interjú volt, ahol a leírásban szerepelt a "perfect English" és legalább 5 nyelvtani hiba volt a sima, lista szerűen megírt hirdetésben...
Szóval abszolút eltérőek lehetnek az igények a valóságtól, akár felfelé, akár lefelé.
ja és plusz megjegyzés csak, megint csak tapasztalat ( és ezt más is mondta már): a professionnál ne higgy a hirdetés újra meghirdetésében, ez csupán marketing trükk, ha ott láttad. Én is és barátom is futott már bele, hogy már meg volt az ember, - az egyiknél én voltam az egyik végső befutó- és aznap újra indította a hirdetést. Olyan is volt, hogy már egy hete lejárt a határidő, de ismét elindították maguktól... Megjegyzem ez részünkről, álláskeresők szempontjából elég unszimpi dolog..
Csak gondoltam jó, ha tudod, mert volt, hogy egy nagyon j állás, ami az oldal szerint még egy hétig érvényes volt, a cég honlapján már nem. Felhívtuk a céget, és mondták, hogy már lejárt a határidő, de szólnak a hirdetőcégnek, hogy vegyék akkor le.
#21 Igazából én is így látom. Lehet vannak emberek, akik ott helyben nagyon jól megválaszolták volna azokat a kérdéseket, de szerintem az nagyon ritka lehet. Egyébként nekem is az a stratégiám, hogy igyekszem minél több kérdést megtalálni és begyakorolni pár sablon dolgot ami jól hangzik. Egyébként az improvizációs készségemet sem tartom rossznak..
#22, #23 Műszaki területről van szó. És a profession oldalon jelent meg többször is a hirdetés. Szóval én sem várnék el egy "kis felelősségi" körű pozíciónál folyékony nyelvtudást, csak ha napi szinten kell komoly vevőkkel telefonon vagy személyesen kommunikálni, de én nem ilyen állást pályáztam meg, hanem egy ettől teljesen eltérő területet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!