3-4 kérdésből hogy tudja eldönteni a hr-es, hogy az adott ember mennyire beszél jól angolul? Szerintetek ez nem etikátlanság?
#14 Köszönöm a könyvajánlást és a korrekt, őszinte válaszod!
#15 Te pedig légy szíves vegyél példát a többiektől, mert nem csak értelmetlen butaságokat lehet itt összehordani, hanem hasznos építő jellegű hozzászólást is lehetne írni (feltéve, ha van hozzá képességed). Ha nincs, akkor javaslom inkább ne írj semmit, mert ezeket a válaszokat nem tudom máshogy értékelni, csak nem hasznosnak.
Lol:
"tudod, drága, miért nem kaptad meg? Egy egy tuskó vagy."
Előtte meg azt írja ugyanez:
"A tárgyalóképes lényege, hogy képes vagy azonnal reagálni idegen nyelven. NEm végiggondolom, lefordítom magamban, kitalálok valami jól hangzó választ... Ez van, ehhez kevés vagy. Így jártál."
Bírom, amikor valaki osztja kívülállóként (szó szerint:D) az észt, hogy mit jelent a tárgyalóképes és folyékony angol, közben pedig egy egyszerű, nem összetett mondatot sem tud helyesen leírni MAGYARUL. :))
Szia, 3 kérdésből egy profi fel tudja mérni, milyen szinten tudod használni az idegen nyelvet.
Full professional proficiency (ez a majdnem anyanyelvi beszélő szintje) szinten nagyjából ilyen választ illik adni:
"Mit gondol milyen kihívást fog nyújtani Önnek a cég, mit vár el a cégtől és milyen képességeit fogja itt kamatoztatni?"
Válasz:
So first I would like to emphasize that I am really the kind of person who is not only keen on challenges but also proactively seeks new challenges. I do not have any doubt that ACME Corporation can offer a vast number of challenges for me. To be a bit more specific, the two biggest challenges for me would be to adapt to your young, dynamic, multinational environment on the one hand and on the other hand, I would also find it challenging to learn about your products, to understand the technology you use and get an insight in your marketing strategy.
As for my expectations, well you know the door swings both ways. I mean if you put your trust in me I will put my trust in ACME Corporation as well. I am bringing in 7 years of valuable marketing/finance/engineering experience and I am happy to use my hard and soft skills to add value to your company. In return, I expect to get an opportunity to learn and improve. I really want to know further aspects of marketing/finance/engineering strategies and techniques and I want to get a deep insight in the topic.
Just to put it in a nutshell, I can give you relevant hands-on experience, aspiration, enthusiasm and professional attitude.
A másik kérdésedre ugyanígy tudnék akár egy A4-es oldalnyi választ is írni, de azt dolgozd ki te, max. megnézem.
Gyakorolni kell, iszonyat mennyiséget olvasni. Kaptál egy visszajelzést az interjúztatótól, hogy miben kell fejlődnöd. Most 2 lehetőség van:
1. bedurcizol, hogy minden és mindenki összeesküdött miattad, mindenki hibás, csak te vagy helikopter, és különben is, mit nekem te zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tája...
2. megfogadod és elfogadod a tanácsot, bepótolod a hiányosságaidat, gyakorolsz, és a következő interjún te leszel a befutó
A kérdések egyébként nagyon jók. Ezek a "tipikus hr-es" kérdések, ahogyan te fogalmazol, kiválóan alkalmasak sok mindenre. A győzz meg valamiről engem, amiről még te sem tudsz semmit kérdés - főleg idegen nyelven - pedig nem szivatós, nem az a célja. Az a célja, hogy kiszűrje, kinek milyen a gondolkodásmódja, ki mennyire képes az absztrakcióra. Gondolkodj el rajta.
#18 Köszönöm a válaszod!
Az angol rész nagyon jó amit írtál. Mindig is irigyeltem az ilyen embereket, akik ilyen jól beszélnek egy adott idegen nyelvet. Viszont szeretnék tisztázni valamit.
- Az álláshirdetésben az állt, hogy elvárás a középfokú angol nyelvtudás, elutasítás indoka, hogy nem beszélek folyékonyan angolul. Remélem itt érezni a különbséget.
- Nem az a bajom, hogy elutasítottak az angolom miatt, tisztában vagyok vele, hogy milyen szinten állok, sokat kell még fejlődnöm! De leszögezném azt is, hogy a kommunikációs szint általános és szakmai angolból is meg van.
- Oda-vissza leutaztattak, ha tisztában voltak azzal, hogy milyen szintet várnak el, akkor miért nem képesek úgy meghirdetni egy állást? Akkor nyilván nem jelentkeztem volna, mert tudom hogy nem felelek meg a kritériumoknak, nem szánok rá 1 napot az utazásra, nem költök el feleslegesen ~15 000 Ft-ot.
- Legkönnyebben úgy lehet megtanulni egy adott nyelvet, ha az ember napi szinten használja. Erre pont jó esély egy munkahelyen van. A legtöbb fiatal mérnök, ha kikerül az egyetemről, akkor nem beszél középszintnél jobban angolul, sajnos a legtöbb egyetemen nagyon elhanyagolják a nyelvoktatást. Nyilván vannak páran, akik folyékonyan beszélnek és természetesen nincs vele bajom, ha olyan ember kapja meg az állást, aki jobban beszéli az adott idegen nyelvet. Csak akkor minek megy a hitegetés, nem értem...
Ja egyébként ma is meghirdették a pozíciót, valószínűleg még nem találtak "alkalmas" jelentkezőt!:)
Jó lett az angol szöveg, esetleg kicsit udvariasabban fogalmaznám meg ("want" helyett "would like", "can" helyett "could" vagy "would be able" stb.).
Persze élőben egész más a helyzet, mikor az ember otthon nyugisan összerak a fejében egy komplex szöveget angolul, aztán az interjún hirtelen annyit tud kinyögni, hogy "my name is xy". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!