Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lesz saját lakásom?

Hogyan lesz saját lakásom?

Figyelt kérdés

Na szoval jelenleg 21 eves egyetemista vagyok es nezegettem a lakas megtakaritasi szamlakat, de meg ha havi 20 ezret is rakok a szamlara + az allam ad meg evi 72 ezret 4 eves futamidore meg akkor is csak 2 millio forintom lesz + ugyanennyit vehetek fol es 4 millio forintbol nem fogok lakast venni sehol..

Hogyan kell ezt csinalni?:/ szeretnek a jovomrol gondoskodni de egy 30 millios lakast eselyem sincsen megvenni mondjuk 10 ev mulva SEM...

2016. szept. 13. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
többet kell félretenni mint havi 20e
2016. szept. 13. 18:39
 2/11 A kérdező kommentje:
De a fundamentanal pl alapbol 20 ezret lehet maximum havonta
2016. szept. 13. 18:41
 3/11 Carragher_x ***** válasza:
79%

Köthetsz más családtagjaid nevére is, úgy hogy te leszel megadva kedvezményezettként. Szóval kötsz mondjuk a saját, anyu, apu meg nagyi nevére s havi 80-at félreteszel, akkor a végén lesz kb 5milliód, az már önerőnek tűrhető egy garzonlakáshoz.

Ugyanakkor nem sok értelme van ilyen fiatalon lakást venned, ilyenkor még túl gyorsan változik, hogy mire is van szükséged. Ami megfelelő egyetemistaként/pályakezdőként, az már kicsi lesz egy párkapcsolatban, de utóbbi is se lesz már jó családalapításkor. Na meg ez alatt az idő alatt még az is lehet, hogy másik városba akarsz vagy kell költöznöd. Nagyjából akkor éri meg saját használatra lakást venni, ha elég biztosan kijelenthető, hogy a következő 10 évben minden szempontból meg fog felelni, nem lesz szükség nagyobbra vagy épp máshol levőre. (Tipikusan ilyen élethelyzet pl amikor már van gyereked.)

2016. szept. 13. 18:54
 4/11 A kérdező kommentje:

A csaladalapitas kilove mert meleg vagyok:)

Szoval max parkapcsolat celjabol kene masabb, de alapbol olyanokat nezek ahol kenyelmesen el is tudnek ferni (30-35 millios lakasok szerintem jok ilyen celra, bp belvaros)

2016. szept. 13. 19:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor keress magadnak egy jól szituált pasit, a nők is így szokták csinálni.
2016. szept. 13. 21:25
 6/11 A kérdező kommentje:
De en a tortenetben a jol szitualt pasi szeretnek lenni:D
2016. szept. 13. 22:01
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Megbízható rokonok nevére is köthetsz lakástakarékot, akik odaadják a megtakarítást ha lejár a 4 év. Havi 20 ezerből soha semmilyen lakásod nem lesz. Amellett, hogy fizetsz 1-2 lakástakarékot masszívan kell megtakarítani máshol is (pl állampapír). Mennyit tudsz félretenni? Ez a nagy kérdés, mert a kamatozni úgysem fog soha annyit, hogy az számottevő legyen. Sőt, ha belegondolsz 1-2 lakástakarék esetében az az állami támogatás arra jó, hogy 1-1,5 négyzetméterrel nagyobb lakást vehess, cserébe csak lakáscélra költheted el. Ez komoly megkötés, én nem merném így felcímkézni a pénzem. Arról nem is beszélve, hogy mi történik ha lejár a futamidő és te még nem állsz úgy, hogy lakást vegyél. (mint mondtam, mellett más megtakarítást is képezni kell lakáscélra).

Tudod hogyan lesz 30 milliós belvárosi lakásod? Ha minden hónapban félre tudsz tenni 200-300 ezer forintot tisztán erre a célra. Akkor 4-5 év alatt lesz annyi önerőd, hogy nem öngyilkosság a lakáshitel. Ilyen ütemben belátható időn belül összeszedhető az önerő, és belátható relatíve ésszerű futamidőre tudsz felvenni hitelt (10-15 év). Ha egyedül vagy, sem párod sem szülői háttér, sem örökség nincs a képben, akkor ez marad. Az megint csak kellemetlen ha nem keresel 400-500 ezeret egy hónapban. Ebben az esetben lehet, hogy nem 30 millióért kell belvárosi lakást venni, hanem 15-ért az agglomerációban.

2016. szept. 13. 22:08
 8/11 anonim ***** válasza:
19%

21 evesen tenyleg ezen torod a fejed? Ennyire ne legyel mar a jovo rabja.

Majd lesz jo allasod, jo fizetesed, aztan veszel zsebbol. Ennyi.

2016. szept. 13. 22:48
 9/11 anonim ***** válasza:
81%
Én már 40 éves vagyok, de még én sem tudom hogyan lesz lakásom. Szerintem sehogy, legalábbis Bp-en.
2016. szept. 13. 23:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Ja ertem:) mondjuk a nagyobb teteles megtakaritassal mar konnyebb lenne de igy reszmunkaidoben meg a jelenlegi gyakornoki poziciomban azert nem keresek 500 ezreket:D
2016. szept. 14. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!