Ha munkaerőhiány van, akkor miért nehéz mégis munkát találni?
Én humán szakterületen dolgozom (angol, német felsőfokkal fejelve). Ezen a területen 1000%, h nincs munkaerőhiány. Ha meghirdetünk 1-1 állást (jog, hr, pénzügyes, marketing, kommunikáció, bmilyen admin állás-területeken) minimum 200, ha nem 500 jó jelentkezőnk van.
Lehet, hogy gépészmérnökből hiány van, de a többi területen még mindig rengeteg a jelentkező.
Elsősorban programozóból, orvosból, és a képzettség nélküli kétkezi munkásból van hiány.
Aki szerint propaganda, az próbáljon keresni nekem egy senior C++ fejlesztőt legalább 3 év tapasztalattal, 1 millió bruttó fizuigény alatt, köszi. :D
"programozóból, orvosból, és a képzettség nélküli kétkezi munkásból van hiány."
Meg mernokokbol, meg CNC-kezelokbol, meg minositett hegesztokbol, meg...
Nincs minden cégnél munkaerőhiány, és ami mostanában folyik a csapból az államtól, hogy 8.000 takarító és 20.000 informatikus hiányzik a piacról, szerintem inkább arra irányul, hogy mondjanak vmi "biztatót" annak érdekében, hogy az országban maradj.
Régebben, kb. 6-10 éve, mindig mindenki azt mondta, hogy közgazdászból és informatikusból tengert lehetne rekeszteni Magyarországon.
Minden évben több ezer hallgatót vesznek fel gazdasági szakokra, és minden évben nagyon sokan végeznek is, de ennek ellenére nem olyan rég meg azt mondta az állam, hogy hiány van belőlük.
Én is gazdasági kézpésen végeztem. Volt olyan nagy bank, ahol a 3 körös kiválasztás átjutottam úgy, hogy a tesztet hibátlanra írtam meg, amire a leendő főnök szerint 2 éve nem volt példa, majd az interjú után a HR elmondta, hogy nagyon elégedettek voltak velem a leendő főnökök. Aztán kb. 3 hónapig egy mukkot se szóltak, majd kaptam egy levelet, hogy nem engem választottak.
Persze nekem is nagyon szarul esett, de ilyenek előfodulnak.
15:
A 3 év tapasztalattal meg születnek a programozók, ugye? Az állítólagos munkaerőhiány pomt azért van, mert egymástól próbálják elcsábítani a cégek a tapasztalt munkaerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!