Kirúgott a főnököm mert munkaidőben elmentem, mit csináljak?
sajnos nem kértem igazolást, mert kis butus voltam
(de igazából úgyis el akartam innen menni, mert ez minden csak nem jó munkahely)
"be kéne tudni bizonyítani, hogy emiatt küldött el/mondott fel"
Itt nem a munkavállalónak kell bizonyítani, hogy nem jogosan rúgták ki, hanem a MUNKÁLTATÓNAK, hogy igen is jogos volt! A felmondásban meg kell indokolni, hogy miért bocsájtják el, s ennek okszerűnek és valósnak kell lennie (Mt. 64. § (2) bek), tehát csak azért, mert valaki késett vagy nem volt ott, úgy, hogy közben tudott róla a főnöke, hogy hol van és mit csinál, egyrészt nem okszerű, másrészt mindenfajta emberi logikának ellentmond.
Az, hogy van e igazolás vagy sincs, teljesen mindegy, ugyanis egyszerűen meg kell kérni a fogászatot, hogy nyilatkozzon arról, hogy volt e kezelésen XY vagy sem az adott napon.
Biztos lehetsz benne, hogy a munkáltató fog találni hivatkozási indokot (nem a távozást) a felmondásra. Mindenkibe bele lehet kötni...
Ne értsd félre kérdező, nem vonom kétségbe a szavaidat, de azért kell az igazolás, mert azt bárki mondhatja, hogy fáj a foga, aztán ki tudja, hová megy? Orvosi igazolást utólag is tudsz kérni: megnézed a neten a telefonszámukat, felhívod őket, elmondod ez és ez vagy, délelőtt voltál, a főnököd fel akar mondani emiatt, stb. és mire odaérsz ( a munkaidő után, vagy holnap - talán már meg is írták.
"Biztos lehetsz benne, hogy a munkáltató fog találni hivatkozási indokot (nem a távozást) a felmondásra. Mindenkibe bele lehet kötni... "
A tapasztalat az, hogy igen, csak épp ezek az indokok túlnyomórészt nem állják meg a helyüket. Szóval igenis érdemes beleállni.
Én nem mondtam, hogy ne csináljon semmit (2,6-os).
Csak azt mondtam, hogy legyen igazolása arról, tényleg ott volt. Ez a legkevesebb, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!