Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúgott a főnököm mert...

Kirúgott a főnököm mert munkaidőben elmentem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Megfájdult a fogam, bementem dolgozni, aztán már nem bírtam tovább, felhívtam a főnököm, és elmondtam neki hogy el kell mennem fogorvoshoz. Ő elengedett, kb 2 órát voltam el, mert sokat kellett várni, mondtam neki hogy majd ledolgozom. Ő meg erre sokat késtél, nem számítok tovább a munkádra....

2016. szept. 6. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ne írj alá semmit, kérd tőle a felmondást. Utána irány egy munkajoggal foglalkozó ügyvédi iroda.
2016. szept. 6. 12:45
 2/8 anonim ***** válasza:
37%
Kértél orvosi igazolást a fogászaton? Ha igen, akkor tényleg terelheted jogi útra, ha pótlólag sem tudod felmutatni, akkor bajos lesz a jogi út - be kéne tudni bizonyítani, hogy emiatt küldött el/mondott fel (nem szeretem a kirúgott szót - ezzel is "erősítjük" a munkavállalók megalázását)
2016. szept. 6. 13:38
 3/8 A kérdező kommentje:

sajnos nem kértem igazolást, mert kis butus voltam

(de igazából úgyis el akartam innen menni, mert ez minden csak nem jó munkahely)

2016. szept. 6. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Ha jófej a doki, utólag is ad igazolást.
2016. szept. 6. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

"be kéne tudni bizonyítani, hogy emiatt küldött el/mondott fel"

Itt nem a munkavállalónak kell bizonyítani, hogy nem jogosan rúgták ki, hanem a MUNKÁLTATÓNAK, hogy igen is jogos volt! A felmondásban meg kell indokolni, hogy miért bocsájtják el, s ennek okszerűnek és valósnak kell lennie (Mt. 64. § (2) bek), tehát csak azért, mert valaki késett vagy nem volt ott, úgy, hogy közben tudott róla a főnöke, hogy hol van és mit csinál, egyrészt nem okszerű, másrészt mindenfajta emberi logikának ellentmond.

Az, hogy van e igazolás vagy sincs, teljesen mindegy, ugyanis egyszerűen meg kell kérni a fogászatot, hogy nyilatkozzon arról, hogy volt e kezelésen XY vagy sem az adott napon.

2016. szept. 6. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

Biztos lehetsz benne, hogy a munkáltató fog találni hivatkozási indokot (nem a távozást) a felmondásra. Mindenkibe bele lehet kötni...

Ne értsd félre kérdező, nem vonom kétségbe a szavaidat, de azért kell az igazolás, mert azt bárki mondhatja, hogy fáj a foga, aztán ki tudja, hová megy? Orvosi igazolást utólag is tudsz kérni: megnézed a neten a telefonszámukat, felhívod őket, elmondod ez és ez vagy, délelőtt voltál, a főnököd fel akar mondani emiatt, stb. és mire odaérsz ( a munkaidő után, vagy holnap - talán már meg is írták.

2016. szept. 6. 14:27
 7/8 Carragher_x ***** válasza:
79%

"Biztos lehetsz benne, hogy a munkáltató fog találni hivatkozási indokot (nem a távozást) a felmondásra. Mindenkibe bele lehet kötni... "

A tapasztalat az, hogy igen, csak épp ezek az indokok túlnyomórészt nem állják meg a helyüket. Szóval igenis érdemes beleállni.

2016. szept. 6. 14:33
 8/8 anonim ***** válasza:
57%

Én nem mondtam, hogy ne csináljon semmit (2,6-os).

Csak azt mondtam, hogy legyen igazolása arról, tényleg ott volt. Ez a legkevesebb, szerintem.

2016. szept. 6. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!