Magyarországon még mindig szinte minden állás kizárólag heti 40 órás munkaidőben kínált?
Ha arra célzol, hogy van-e részmunkaidő, akkor a válasz nincs.
Elég nagy probléma ez, mert kisgyerekes anyaként, pláne ha még buszozol is az óvodába, képtelenség megoldani.
Állandóan nyavalyog a Kormány, hogy drága a GYED,meg külföldön csak fél évig vannak otthon a nők stb. Az igaz, de azért kint nem divat, hogy kisgyerekes anyák heti 40-50 órát dolgozzanak.
Volt a Fidesznek valami halvány próbálkozása etéren, adtak járulékkedvezményt, ha a munkáltató részmunkaidőben foglalkoztat kisgyerekes anyát, de valahogy nem haraptak rá. Sokkal nehezebb megszervezni a munkát, leültetni ugyanúgy le kell, a bejárást ugyanúgy fizetni kell, ráadásul az itteni bérek mellett egy minimálbér 60 %-áért már nem is érdemes elindulni otthonról.
Szóval nem nagyon kapkodnak a cégek a lehetőségért.
Ha megbecsült dolgozója vagy régóta egy cégnek, és kéred,akkor esetleg belemennek, de alapban nem nagyon hirdetnek részmunkaidőt.
A gyári betanított munkáról meg inkább ne is beszéljünk.
Na, ez az oka annak, hogy a nők, amíg a gyerekek 8-10 évesek nem lesznek nem nagyon mennek vissza dolgozni, főleg az ország keleti részében, ahol szinte nincsenek is óvodák.
"Betanított munkàsoknàl lehet. Rendes helyeken 40 óra van vagy kevesebb. Valamihez èrteni kell, ez a kulcs."
Aha...dolgozz a versenyszférában és rájössz mi a világ!
Én diplomásként,irodában dolgozom heti 50-60 órát,a túlórákkal,mert muszáj. Persze egy hivatalban,ügyfélfogadási időben az más.
Na és vendéglátás, boltok? A nap folyamán folyamatosan változik az igény, hol sok a vásárló, hol kevés.
Ezt hogyan kezeli a fix heti 40 óra?
Én nem betanított robot vagyok, mégis 190-200 órám szinte minden hónapban megvan, mert nincs elég ember a cégnél, és sok a munka. Viszont cserébe az 50-100%-os pótlékon felül még prémiumot is adnak érte, úgyhogy nekem nagyon megéri, ezzel a 190-200 órával majdnem 2x annyit keresek, mint amennyit heti 40-el keresnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!